Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne zachowanie-komputer,napięcie?

Featured Replies

Napisano

witam!!! ponieważ mam asterke od niedawna to problemiki wyskakują jak z rękawa u magika.teraz na tapecie mam problem i tu właśnie nie wiem z czym.napięcie czy komputer?objawy: czasem po odpaleniu a potem podczas jazdy lekko się przymróżają (pulsując) wszyskie lampki(np.wyświatlacz, oświetlenie zegarów),odbiorniki prądu(dmuchawa przygasa).czasem skacze obrotowież(nie wywołując wzrostu obrotów silnika).co dziwniejsze obiawy nasilają się bądź znikają jak manipuluje sprzęgłem.tzn.jak je wciskam i puszczam.wyraźnie objawy reagują na to.już wspominałem w jakimś poście że regulowałem pedał sprzęgła bo był bardzo wysoko.teraz jest na równi z hamulcem.raz podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka chek.od czasu do czasu słychać tyknięcia za zegarami(błędy komputera jakieś).troszkę się rozpisałem ale jestem raczej laikiem w tych sprawach.czy odłączenie akumulatora na jakiś czas może pomóc (błędy komputera) czy raczej zaszkodzić? z góry dziękuję

Napisano

Zmierz napięcie na akumulatorze przy pracującym silniku. Jak zmienia się z obrotami silnika?

Klemy nie są ciepłe?

Napisano
  • Autor

> Zmierz napięcie na akumulatorze przy pracującym silniku. Jak zmienia

> się z obrotami silnika?

> Klemy nie są ciepłe?

przy najbliższej okazji to zrobie.natomiast przed chwilą stała się jeszcze inna rzecz.gdy podciągnąłem pedał sprzęgła do góry (w stosunku do jego normalnego luźnego spoczynku)wszystkie odbiorniki prądu zaczęły przygasać a gdy przytrzymałem go w tej pozycji dłużej,silnik poprostu zgasł.

Napisano

Zajrzyj pod maskę czy przyapdkiem w pobliżu dźwigni sprzegła, mocowania linki do niego oraz w pobliżu pancerza linki nie ma jakiegoś przewodu, z którym mogłoby coś się dziać podczas ruchu dzwigni/linki. Nie wiem... Zaginać go, zwierać do masy przez jego pęknięcie... Takie same obserwacje wykonaj przy pedale sprzęgła.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Zajrzyj pod maskę czy przyapdkiem w pobliżu dźwigni sprzegła,

> mocowania linki do niego oraz w pobliżu pancerza linki nie ma

> jakiegoś przewodu, z którym mogłoby coś się dziać podczas ruchu

> dzwigni/linki. Nie wiem... Zaginać go, zwierać do masy przez

> jego pęknięcie... Takie same obserwacje wykonaj przy pedale

> sprzęgła.

> Pozdroofka

próbowałem coś z tym zrobić sam.za poleceniem oglądałem wszystko od wewnątrz i od strony silnika.od wewnątrz były tylko kabelki od centralnego chyba ale żeden nie przetarty,mimo to wszystko poodsuwałem od pedału sprzęgła.kolejna niespodzianka nastąpiła gdy zacząłem ręką przesuwać linkę sprzęgła w te i wewte od strony silnika.silnik najpierw stracił moc a potem zgasł.co jeszcze dziwniejsze zegar się zrestartował czyli chyba był problemik z prądem.nie wiem czy dobrze zrobiłem ale postanowiłem odpiąć na jakiś czas akumulator.gdy sięza to zabierałem zauważyłem że klema od (-) jest poprostu tylko nałożona a nie przykręcona.po tej operacji ,przynajmniej narazie wszystko się poprawiło.czyli albo komputerek zresetował błędy ale tego nie wiem bo się na tym nie znam czy to jest w ogóle możliwe w ten sposób albo poprostu niedokręcona klema powodowała takie sztuczki smile.gif

Napisano

> przynajmniej narazie wszystko się

> poprawiło.

Czyli co? Ruszasz linką odsprzęgła i silnik już nie wariuje?

> czy to jest w ogóle możliwe w ten

> sposób albo poprostu niedokręcona klema powodowała takie

> sztuczki

No, brak masy w aucie napewno ma wpływ.... wink.gif

P.S.

Jeżeli pamiętasz czsy maluchów to w takiej sytuacji jak Twoja za połaczenie z masą robiłą linka od gazu rozgrzewając siędo czerwoności... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Czyli co? Ruszasz linką odsprzęgła i silnik już nie wariuje?

> No, brak masy w aucie napewno ma wpływ....

> P.S.

> Jeżeli pamiętasz czsy maluchów to w takiej sytuacji jak Twoja za

> połaczenie z masą robiłą linka od gazu rozgrzewając siędo

> czerwoności...

> Pozdroofka

no niby tak.nic nie wariuje.znaczy kontrolki nie przygasają jak opisywałem wcześniej itd. smile.gifdziwi mnie tylko dlaczego to wszystko "opierało się" o pedał sprzęgła.przecież w żaden sposób chyba nie jest on włączony w obieg prądu.

Napisano

Sprawdź (a najlepiej przeczyść) gruby przewód łączący akumulator z karoserią i przewody masowe przykręcone do silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.