Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile gazu do klimy ?

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie ile gazu wchodzi do klimy w mojej marysi ? bo w serwisie powiedzieli mi że 600 gram

Jak wam zdaje egzamin klima ? bo u mnie coś cienko chodzi, więc nie wiem czy te typy tak mają czy coś u mnie jest nie tak , bo wydaje mi się że w tamtym roku chłodziła lepiej hmm.gif

Napisano

Jeżeli tak twierdzi serwis to pewnie tyle gazu trzeba. A ile gazu kolega ma teraz? I ciekaw jestem jak to zważy hehe.gif. A teraz poważnie. Czy jest odpowiednia illość gazu można stwierdzić podłączając manometry do układu i ich wskazania określą czy jest dobrze czy trzeba dobić.

Napisano
  • Autor

dzisiaj pojechałem do serwisu i tam mierzył i powiedział mi że było 550 a cały układ mieści 600 co ciekawe jeżdzę marysią 1,5 roku a ubytek gazu powinien być około 100 na rok więc w moim przypadku powinno brakować 150 a nie 50 i jeszcze jedno moja maryś jest z prowadzona z niemiec na włoskich papierach wątpliwe jest by włoch krótko przed sprzedażą napełniał klime dlatego jest moje zdziwienie

a skoro był prawie full gazu to dlaczego klima mi słabo działała w te upały ? te typy mają słabe klimy ? hmm.gif

Napisano

> Czy ktoś wie ile gazu wchodzi do klimy w mojej marysi ? bo w serwisie

> powiedzieli mi że 600 gram

Coś koło tego jak pamiętam

Napisano

> Czy ktoś wie ile gazu wchodzi do klimy w mojej marysi ? bo w serwisie

> powiedzieli mi że 600 gram

Dobrze Ci powiedzieli.

Ja po 7 latach miałem w układzie 620gram, wniosek jest taki, że może ubywać, ale nie musi.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

a jak wam się spisuje klima w upały ??? nie macie odczucia że jest za słaba ?? bo ja takie mam , no chyba że mam za wysokie wymagania

Napisano

> a jak wam się spisuje klima w upały ??? nie macie odczucia że jest za

> słaba ?? bo ja takie mam , no chyba że mam za wysokie wymagania

z tego co mi wiadomo to ten typ tak ma...

ja nie wiem ale np stary mercedes jak dmuchnie klimą to po pierwsze jest naprawdę chłodno a po drugie nie czuć takiego spadku mocy, przecie na klimie moja padaka słabnie niesamowicie z 20 koni jak nie wiecej w plecy, jak się człowiek zapomni to cieżko ruszyć.strasznie mnie to drażni, bo muła niesamowitego ma na klimie oczywiście o dizlu pisze bo dwójka jako tako se radzi, choć też szału nie ma dobrze że zapas mocy jest...

Napisano
  • Autor

właśnie mnie chodzi o dizla i mam to samo co ty czyli słabo chłodzi i po włączeniu klimy traci dużo mocy myślałem że u mnie jest coś nie tak ale skoro ty masz tak samo to oznacza że te typy tak mają krótko mówiąc jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma dzięki za wypowiedz 20.GIF

Napisano

U mnie też moc spada dość drastycznie po załączeniu klimy.

A co do samego schładzania: często autko stoi na słońcu i muszę przyznać, że klima całkiem szybko schładza wnętrze.

Napisano

Witam. W układzie klimatyzacji krąży oprócz gazu także specjalny rodzaj oleju. Olej ten powinien być wymieniany i uzupelniany co dwa lata. Robią to tylko porządne serwisy. Samo uzupełnienie czynnika chłodzącego nie jest komoletnym przeglądem. Ja ostatnio wymieniałe sam tylko olej (brakowało 50%) natomiast ciśnienie gazu było w normie , po 7 latach jazdy.

Napisano

> Witam. W układzie klimatyzacji krąży oprócz gazu także specjalny

> rodzaj oleju. Olej ten powinien być wymieniany i uzupelniany co

> dwa lata. Robią to tylko porządne serwisy. Samo uzupełnienie

> czynnika chłodzącego nie jest komoletnym przeglądem. Ja ostatnio

> wymieniałe sam tylko olej (brakowało 50%) natomiast ciśnienie

> gazu było w normie , po 7 latach jazdy.

jak to się wymiania gdziej jest jakiś korek czy coś???

Napisano

> jak to się wymiania gdziej jest jakiś korek czy coś???

Odsysasz z układu cały czynnik razem z olejem, maszyna je oddziela, następnie maszyna napełnia Ci olejem z czynnikiem.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.