Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strzelający ogranicznik

Featured Replies

Napisano

witam,

Strzela mi ogranicznik w drzwiach kierowcy. Najpierw myślałem, że to przez sworzeń na zawiasie, bo był wyrobiony, więc zmieniłem, ale strzela dalej (podczas otwierania drzwi, słychać głośne 3 przeskoki). Psiknąłem trochę wd-40 bo nie mam teraz jak drzwi rozebrać. Ktoś może miał podobnie, czy dużo z tym może być rozkręcania, aby to naprawić?

Zdrówka

Napisano

ja mialem to samo ,ale zaraz na poczatku roku psiknalem push upem to wilgoci w spraju i dziala super smile.gif

Napisano

Ściągasz tapicerkę drzwi, wybijasz sworznia, odkręcasz 2 śruby i masz ogranicznik w ręce. Być może pęklo mocowanie z jednej strony i strzela. Jak wyjmiesz to zobaczysz co jest.

Napisano

najpierw zobacz czy nie poluzowały ci się śruby w dzwiach które trzymają ogranicznik

płaskim śrubokrętem zdejmiesz plastiki a następnie imbusem dokręcisz i powinien być spokój jeżeli są luzne to skręć je na silikon lub klej do śrub lub lakier do paznokci to nie będą się luzować na przyszłość

Napisano

mi strzelał jak miałem oderwane 1 mocowanie.Skontroluj szybko bo ja trochę olałem potem próbowałem mocniej dokręcić i ..... odgieło wręcz wyrwało troszkę blachy.

Napisano

na śmietniku jest manual który Ci pomorze waytogo.gif

Mi również strzelał ogranicznik, śruby były dokrecone, reanimacja nie pomogła frown.gif

Trzeba było kupic i wymienić. Koszt we Wrocku jak dobrze pamietam 45zł.

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

Mi także strzelał. Whitefunk pomógł mi go zreanimować,

chwałą mu za to.

Referat jest na śmietniku.

Drugi nie nadawał się do reanimacji,

koszt w ASO Avanti - 42,83PLN.

Bolce do ograniczników - 10PLN.

Napisano

Mi strzelał jak się rolki pozacierały... WD 40 i po zabiegu:)

Napisano

> Mi strzelał jak się rolki pozacierały... WD 40 i po zabiegu:)

Ja w zeszłym roku psikłem WD było na hmm 3 miesiace! potem dałem tawot i 10 miesięcy i jest spokój

Napisano
  • Autor

Wreszcie znalazłem chwilę, aby się za to wziąć. Rozkręcanie drzwi poszło szybko (no może poza wybijaniem sworznia). Mi też pękł jeden uchwyt. Wpadłem na pomysł, aby przełożyć tymczasowo na ten z drzwi z tyłu (co nie było dobrym pomysłem, bo ograniczniki nieznacznie się różnią - ilością skoków ograniczających).

Narazie nie skręcałem całkowicie drzwi, jadę w poniedziałek kupić ogranicznik (bo spawanie tego nie jest chyba za dobrym pomysłem, za duże obciążenia).

Napisano

Gdzie chcesz kupić?

Bo jak w ASO, to wcześniej zadzwoń i się zapytaj, czy są,

a jak nie ma to zamów.

Chyba , że już to zrobiłeś lub masz pewne źródło.

893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzie chcesz kupić?

wlasnie dzis juz nie zdarzylem zadzwonic do ASO z pytaniem o cene. Maja maila, sprawdzimy czy odpisuja:-) Zobaczymy ile sobie krzykna za nowke, choc widzialem w moim miescie bravke na szrocie, wiec moze tam znajde, ale jak nowy bedzie niedrogi, to wezme nowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.