Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Numer silnika, jak to teraz jest?

Featured Replies

Napisano

Witam,

w lanosach to dosc powszechny problem - znikanie numeru silnika. Numer został naniesiony jakąś ultranowoczesną techniką, która była niestety zbyt nowatorska. Niewazne. Przez wiekszosc czasu uzytkownia lanosa miałem ten numer zabezpieczony smarem, ale po wyjmowaniu silnika przy wymianie sprzęgła, jakiś fajny i uczynny mechanik wytarł ładnie silnik szmatką smile.gif. Ostatnio z przerazeniem zauważyłem ze numer silnika jest juz dzięki temu praktycznie niewidoczny.

Jakiś czas temu weszła jakaś rewolucjna ustawa o tym ze numer silnika nie interesuje juz ani policji ani kontrolerow na stacjach diagnostycznych. Czy to prawda czy musze teraz jakoś załatwiać sobie uzyskanie zastępczego numeru, czy nabicie nowego? Można spać spokojnie czy raczej martwić się kolejnym durnym kosztem?

Napisano

już kilka razy byłem na przeglądzie i mimo że mam nr silnika w DR to na przeglądzie nie sprawdzali tego, teraz tylko NR VIN, silnik to część zamienna

Napisano

jak w dowodzie masz wbity numer i znajdziesz upierdliwego diagnoste to bedzie problemy robil.

Mnie zawsze sprawdzali, przy czym przez ostatnie dwa lata numer byl nieczytelny i diagnosta machal reka mowiac, ze to norma w lanosach.

Napisano

mi od dwoch lat na przegladach nie zagladaja na numery silnika, wiec chyba dali sobie spokoj i sami jak widza lanosa to zdaja sobie sprawe ze z odczytem numerow bedzie problem

Napisano

TEORETYCZNIE powinien być czytelny i tak policja jak i diagnosta MOŻE się tego czepić.

Praktycznie - nie sprawdzają. 2 dni temu byłem na przeglądzie rejestracyjnym i nie zajrzeli pod maskę nawet.

Z kolei wszystko też zależy od diagnosty - kiedyś pojechałem z uno, które miało nieczytelny numer - chodzili, cmokali, psikali cud-płynami, szmatkami przecierali, pluli, konsylium zwołali, aż w końcu uznali, że "widać i się zgadza" :-D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.