Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gorące śruby w przednim kole ? Co może być przyczyną

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio zauważyłem, jak przejechałem okolo 40 km to same śruby mocujące koło z przodu od strony kierowcy są bardzo ciepłe tzn jak dotknę palcem śruby to mogę trzymac przez około 5 sekund potem nie można dłużej trzymac bo pali strasznie, z kolei śruby w przednim kole od strony pasażera są lekko ciepłe (i można trzymac palec na nich non stop bez ograniczenia czasowego bo nic nie pali w palec) a zaś śruby z tyłu są letnie.

Czy te bardzo ciepłe wręcz gorące śruby moga o czymś świadczyć ??? Łożysko, przegub ??? Tarcze i klocki są nówki (założone 2 miesiące temu)

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Albo tarcza i klocki albo łożysko, możesz jeszcze sprawdzić czy po prostu są dokręcone hmm.gif

Napisano
  • Autor

Powiem jeszcze tak że jak jade po równej i prostej drodze i lelikatnie skręce w prawo minimalnie że auto zaczyna wolno zjeżdzać to delikatnie cicho zaczynają klocki piszczeć ( nie wiem czy to coś ma wspólnego z tym co napisałem w pierwszym poście) bo na początku myślałem że się po prostu docierają bo są nówki tarcze i chamulce. No i jak wyprostuje aby znów jechac prosto to piszczenie klockow ustępuje (nie występuje to zawsze ale się zdarza)

Napisano

poczekaj jakieś 5 tys az klocki się dotrą i tarcze i wtedy sprawdzaj waytogo.gif

Napisano

> Powiem jeszcze tak że jak jade po równej i prostej drodze i

> lelikatnie skręce w prawo minimalnie że auto zaczyna wolno

> zjeżdzać to delikatnie cicho zaczynają klocki piszczeć ( nie

> wiem czy to coś ma wspólnego z tym co napisałem w pierwszym

> poście) bo na początku myślałem że się po prostu docierają bo są

> nówki tarcze i chamulce. No i jak wyprostuje aby znów jechac

> prosto to piszczenie klockow ustępuje (nie występuje to zawsze

> ale się zdarza)

Po prostu przeczyść i nasmaruj zaciski zaciski. A tak swoją droga jeśli juz się do auta zabierzesz to zrób to w obu kołach aby po jakimś krotkim czasie historia się nie powtórzyła 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Po prostu przeczyść i nasmaruj zaciski zaciski. A tak swoją droga

> jeśli juz się do auta zabierzesz to zrób to w obu kołach aby po

> jakimś krotkim czasie historia się nie powtórzyła

a jak już zaciski smarować to czym zwykłym smarem?

Napisano

Nie, jest taki specjalny smar do tłoczków. Zwykły smar może niszczyć gumowe osłony.

To raczej na pewno tłoczek. Przesmaruj i jeszcze trochę pojeździj to się ułoży. Chociaż u mnie się układało przez 2 tyś km i zjechało trochę tarczy. Ale mam chyba już trochę zniszczone tłoczki i nawet porządne smarowanie niewiele daje. Pewnie trzeba będzie regenerować, ale na razie nie ma na to kasy.

Napisano

Papuga bez kasy ??? biglaugh.gif

Ja tam zawsze laduje grafit ale jest jeszcze taki smar z miedzią czy jakos tak niech fachowcy sie wypowiedza bo ja to mlody jestem i sie nieznam zakrecony.gif

Napisano

Papuga?

nie jest to smar miedziowy, ma konsystencję przeźroczystego żelu ok 6 zł za małą tubkę

Napisano
  • Autor

Czyli czy smar miedziowy czy grafitowy to tłoczki się nie zapieką smile.gif grafitowy akurat mam w domu i dobrze się składa to sobie przeczyszczę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.