Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

woda w bravo-gdzie przyczyna?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Dziś rano jadąc do pracy zauważyłem, iż po nocnych opadach mam wode w samochodzie. Sprawa nie jest wesoła frown.gif gdyż już wypatrzyłem i mocno cieknie obok schowka od strony pasażera-i kapie wprost na nogi.... jadąc ciekło nadal nim cała woda nie spłyneła stąd wiem z jakiego miejsca się leje. Powiem tak-gdy kończy sie deska rozdzielcza i kierujemy się w "strone silnika" są całkiem na dole już nie zakryte plastikiem elementy. Woda spływała po jednym z nich tak jakby otwór odprowadzający ten który znajduje się na zewnątrz obok wycieraczek przepuszczał...

Pytania są nurtujące... co może być przyczyną i jak ją usunąć? na dole jak sięgnąłęm ręką sa kabelki-od czego? Czy miejsce które opisałem saąsiaduje z jakąś elektryką? czy grozi zwarcie?

Jestem załamany ... niewiem.gif prosze o rade

pepe25

Napisano

> Witam wszystkich

> Dziś rano jadąc do pracy zauważyłem, iż po nocnych opadach mam wode w

> samochodzie. Sprawa nie jest wesoła gdyż już wypatrzyłem i

> mocno cieknie obok schowka od strony pasażera-i kapie wprost na

> nogi.... jadąc ciekło nadal nim cała woda nie spłyneła stąd wiem

> z jakiego miejsca się leje. Powiem tak-gdy kończy sie deska

> rozdzielcza i kierujemy się w "strone silnika" są całkiem na

> dole już nie zakryte plastikiem elementy. Woda spływała po

> jednym z nich tak jakby otwór odprowadzający ten który znajduje

> się na zewnątrz obok wycieraczek przepuszczał...

> Pytania są nurtujące... co może być przyczyną i jak ją usunąć? na

> dole jak sięgnąłęm ręką sa kabelki-od czego? Czy miejsce które

> opisałem saąsiaduje z jakąś elektryką? czy grozi zwarcie?

> Jestem załamany ... prosze o rade

> pepe25

a czy czasem to nie nagrzewnica?

pozdro

Napisano

Leje Ci przez wlot powietrza

Weź no oczyść podszybie, komore wlotową powietrza i takie tam koło filtra ppyłkowego ( lub miejsca gdzie powinien być ) i finał

Napisano

może aż tam nie dolatuje, ale osłoń sterownig Air-Bag bo on baredzo nie lubi wody

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Jako ze taki temat juz istnieje, podlacze sie pod niego.

Moj problem wyglada podobnie, tzn :

Pewnego dnia po dlugim okresie opadow wsiadam do samochodu i widze wielka kaluze na dywaniku po stronie pasazera. Zabralem sie za suszenie, wyciskanie dywanika itd. Okazalo sie ze woda cieknie w rogu spod schowka od strony drzwi. Pojechalem do kolegi na dzialke, wymontowalismy schowek, zaczelismy lac wode na szybe. Po ok 10 minutach testu, woda pojawila sie wew. samochodu, kapiac na komputer z czegos z gory i dalej na wycieraczke.

Rozmontowalismy podszybie, udroznilismy kanaly odplywowe (ok 2 garsci badziewia) zamontowalismy ponownie i niby ok. nastepnego dnia testy lania wody na szybe (pod roznymi katami) wykazaly 0 wody w srodku. Wielkie szczescie !

...3 dni pozniej podczas troszke wiekszego deszczu BUM, znowu woda ta sama droga od strony pasazera ale co dziwne pojawila sie takze od strony kierowcy cieknac z tej samej strony czyli lewy rog. pod "polka" obok kierownicy. Dodam ze jest ona z weluru wiec starsznie szybko nasiakla woda.

Pojechalem do AutoSzyb, znalezli nieszczelnosc po stronie kierowcy w polowie wysokosci szyby, uszczelnili i cacy.

Pare dni spokoj az do dzis, popadalo w nocy i znowu od strony kierowcy "polka" po lewej cala nasiaknieta woda, delikatna strozka wilgosci i mini kaluza na wycieraczce.

Czy macie moze jakies sugestie gdzie szukac przecieku-nieszczelnosci? :/

Edit:

Aha zapomnialem dodac. Samochod sprowadzony, byla wymieniana przednia szyba (nie wiem z jakiego powodu) osoba sprzedajaca nie zglaszala zadnych przeciekow itp opcji.

Napisano

> wyczysc kanały odpływowe w podszybiu

Hmm ale ta operacja juz miala miejsce ok tydzien temu :-/ wyjalem pare smieci i tyle.

Niby zawsze mozna rzucic okiem jeszcze raz, ale nie sadze zeby tak szybko zapchal sie ponownie :/

Czy mozliwe jest zeby woda leciala do srodka po jakichs kablach na ktorych uszczelki juz troszke siadly? Jesli tak to w ktorym miejscu sprawdzac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.