Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

duzo pali!!! ratunku...

Featured Replies

Napisano

Mam tempre 1.6 na gazniku (swiezy nabytek) strasznie dużo pali gazu to chyba okolo 20 litrow na 100. no tragedia!!! Z kolei na benzynie szarpie jak glupia. z biezacych napraw zostalo mi tylko naprawa gaznika, ale to chyba nie możliwe zeby przez sam gaznik palila tak duzo... wymienione juz swiece, przewody wysokiego napiecia, kopulka, palec rozdzielacza, rozrzad i zostala sprawdzona cala instalacja gazowa... na gazie chodzi, choć ma raptem jakieś 500 - 600 obrotow a na benzynie to wogole nie chce sie uciagnać. na wolnych obrotach, jak zdejme noge z gazu to strasznie szarpie. zupelnie jakby chodzila na 2 lub 3 swiecach. czwarta swieca zachlapana olejem (nie pracuje confused.gif) normalnie no nie mam pomyslu... chociaz ostatno jak kolega wymienial mi kopulke i palec rozdzielacza, bo nie chcialam sie ubrudzic za bardzo wink.gif, to przylapalam go na tym ze pomylil przewody ( kopulka jest zakrzywiona i zle przymierzyl... nono.gif) niby poprawil ale troche za szybko to zrobil i nie zauwazylam czy zrobil tak jak powinno byc... (jednak moglam to zrobic sama!!!) w sumie to chyba od tego momentu zaczelo sie tak dziac, ale z chlopakiem zamienialismy przewody i nic albo nie odpala wogole, albo chodzi tak samo jak teraz... No naprawde nie wiem juz co mam robic. pracuje tym samochodem i po prostu puszcza mnie z torbami!!! nic nie moge zarobic, przynajmniej na naprawe tego gaznika... frown.gif pomozcie prosze smile.gif

Napisano

pojedz sobie na wyregulowanie gazu ... zmniejszy ci palenie....

Napisano

regulacja gazowni powinna pomóc, choć skoro mówisz ze problemy z benzyną to pewnie w gazniku też coś nie gra. Instalka gazowa nowa czy już była w aucie? ile ma przebiegu ta gazownia? Być może że reduktor od gazu już stary i nie będzie można go ustawić, wtedy naprawa reduktora- komplet naprawczy ok.100-150, albo cały reduktor ok 350. Swieca mokra?? Sprawdzić raz jeszcze układ zapłonowy, zwłaszcza palec- kopułka- przewody. Na gażniku w temprze się nie znam, bo mama na monowtrysku, ale ogólnie doprowadzenie tego do ładu nie powinno sprawić większych problemów. Pocieszę cię, jak mi założyli gaz do tempry i ustawili na analizatorze to spalanie miałem ok. 18/100! Potem już tylko była regulacja na rękę, oko, i słuch i teraz obroty jałowe stabilne, spalanie min. na trasie 8,5 miasto 11,5. Poszukaj dobrego mechaniora ( jakiegoś "pana henia") i będzie grało. Powodzenia.

Napisano

witam

u mnie taka przyczyna spalania tkwiła w parowniku wymieniłem na nowy i spalanie wróciło do normy pozdrawiam

Napisano

jedź do warsztatu sprawdzić kompresje silnika, bo z tego co piszesz albo głowica albo silnik domaga sie remontu frown.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

gaźnik był czyszczony?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.