Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trwałośc reduktora

Featured Replies

Napisano

Jaka jest trwałosc reduktora oraz jakie sa objawy jego konczacego zywota

Napisano

> Jaka jest trwałosc reduktora oraz jakie sa objawy jego konczacego

> zywota

w moim przypadku wytrzymał 80 tyś/km a objawy takie: gasł na wolnych obrotach, brak reakcji na jakie kolwiek rególowanie

Napisano

> zywota

Nie wiem osobiście, bo od ok. 90kkm mam Lovato. Mimo, że w nigdy o niego nie dbałem (np. przełączając w zimie prawie zaraz po odpaleniu) to działa nadal ok.

Obstawiam, że nie da się wyregulować, albo po regulacji szybko się się rozstraja.

PZDR

Napisano
  • Autor

Bo mój ma 105tys za soba i gasniecia itp nie ma . Jedynie jak by troche zmulony był

Napisano

> zywota

U brata reduktor Lovato ma 180kkm, ale juz jakiegos czasu raczej chcialby odejsc na zasluzona emeryture wink.gif. Wprawdzie nic nie gasnie, autko nie jest zamulone, mieszanka wporzo, ALE musialem dac duzo wieksza PWA niz bylo za mlodu.

Aha i latwego zycia nie mial - czesto przelacznie z nPb na lpg bylo w chwilke po odpalaniu.

Napisano

> Bo mój ma 105tys za soba i gasniecia itp nie ma . Jedynie jak by

> troche zmulony był

A jakiej firmy masz reduktorek?

Napisano

> Jaka jest trwałosc reduktora oraz jakie sa objawy jego konczacego zywota

W moim autku wytrzymał niecałe 100 tkm. Samochód gasł na wolnych obrotach (jak mu się spodoba ło to pracował a jak nie to gasł) i regulacja napięcia membrany nie dawała żadnego rezultatu. MOżna było wykręcić tego dżinksa a silnik pracował jak wcześniej, podczas gdy podobno przy sprawnym reduktorze, po takiej operacji powinien zgasnąć. Pozdrowionka,

Napisano

> zywota

Poprzednie auto - reduktor LOVATO - 100kkm przy odpalaniu tylko i wyłącznie na gazie (nawet w zimę). Objawy- duże spalanie, muł, brak mozliwosci regulacji.

U Ojca - reduktor Elpigaz - 60 kkm, odpalanie zawsze na beznynie. Objawy - szarpanie, strzały, nagłe zmulenia samochodu.

Napisano
  • Autor

> A jakiej firmy masz reduktorek?

Firma Lovtec to jakas podróba Lovato jest ? w sumie to spalanko tez jak by wzrosło . A jakie koszta wymiany nowego ,to sie dobiera do pojemnosci auta ?

Napisano

LOVATO

wytrzymał 142000

objawy zużycia: duże spalanie -koniec możliwości regulacyjnych

Napisano

> zywota

Elpigaz 150kkm.

duże spalanie, w trasie trzeba było popmowac gazem zeby wyprzedzać

Napisano

> zywota

no i jeszcze nalezy wspomniec ze w zuzytym reduktorze robia sie nieszczelnosci i elektrozawory sie nie domykaja do konca puszczajac ciagle gaz co powoduje zalewanie silnika dwoma piliwami na raz i klopoty z odpaleniem biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

65kkm - regeneracja miała kosztować 200 pln bez gwarancji (no dawali 1 m-c gwarancji).

Nowy z założeniem i regulacją 400 pln. Koszt nowego zwrócił mi się po 2 m-cach.

Napisano

> zywota

u mnie 120 tyś i dalej jak nowy Lovato ale temp. przejścia 35 stopni

Napisano

> Firma Lovtec to jakas podróba Lovato jest ?

No cos w tym stylu... w kazdym razie bardzo podobne sa i przewaznie zestawy naprawcze Lovato pasuja do Lovteca.

> A jakie koszta wymiany nowego

Zalezy... jesli dasz rade sam wymienic, to tylko kupujesz na Allegro reduktor (oczywisice polecam Lovato winner.gif) za ok. 230zl z przesylka (np. TEN) i po sprawie smile.gif. Jesli bedziesz robil wymiane u gazownika, to policzy on sobie za wymiane i regulacje, a i jakas marze moze na reduktorek dolozyc, takze podobno (tak slyszalem) taka wymiana moze kosztowac nawet ze 400zl frown.gif.

> to sie dobiera do pojemnosci auta ?

Raczej do mocy, ale do Matyska (i wielu innych autek) podejdzie ten podstawowy model smile.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.