Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kto z was posiada alarm z czujnikiem mikrofalowym

Featured Replies

Napisano

moje pytanie jak w temacie.Chcialbym sie dowiedziec jak to u was dziala.Ze wzgledu na czeste kradzieże jak nie listwy to kur,,,, oblamana antena.wyczytalem ze czujnik ten daje tylko sygnal ostrzegawczy.Jezeli ktos z was montowal takie cos samemu to czy da sie to podpiąc tak ze po zblizeniu alarm wlaczy sie a nie tylko ostrzega

Napisano

Oczywiście, że można. Zależy to głównie od konfiguracji alarmu - czy włączysz tzw. prealarm czy alarm właściwy na czujniki dodatkowe (sprawdź w instrukcji alarmu). Na czujniku mikrofalowy ustawić musisz czułość by aktywował się np. na metr wokół samochodu. Ja mam ustawiony tak, by włączał się na wnętrze pojazdu (jeśli nie zadziałają czujniki otwarcia drzwi), bo każdy pies czy kot uruchamiał mi alarm.

Napisano

> moje pytanie jak w temacie.Chcialbym sie dowiedziec jak to u was

> dziala.Ze wzgledu na czeste kradzieże jak nie listwy to kur,,,,

> oblamana antena.wyczytalem ze czujnik ten daje tylko sygnal

> ostrzegawczy.Jezeli ktos z was montowal takie cos samemu to czy

> da sie to podpiąc tak ze po zblizeniu alarm wlaczy sie a nie

> tylko ostrzega

Tak jak Kolega wyżej prawi.

Ja dodam z własnego doświadczenia jeszcze grosik.

Mianowicie w mojej eFce posiadam alarm niestety bez prealarmu. Podłączyłem wyjście czujnika bezpośrednio do syrenki alarmowej i w zasadzie efekt podobny jak w prealarmie. Ktoś podchodzi do auta i jest ostrzeżenie krótkim sygnałem z syreny. Im bliżej, tym sygnał jest dłuższy. Jednak drobnymi niedogodnościami w takim przypadku m.in. są spływające krople deszczu po karoserii, które wzbudzają czujnik (posiadam czujnik TITAN). W takim przypadku warto podłączyć sobie włączanie/wyłączanie czujnika jakimś drugim kanałem w alarmie aby w razie potrzeby (deszczu) zdalnie wyłączyć.

Osobiście polecam wpięcie w/w urządzenia w wejście prealarmu jeżeli alarm takowe posiada.

Pozdrawiam,

Napisano

> Oczywiście, że można. Zależy to głównie od konfiguracji alarmu - czy

> włączysz tzw. prealarm czy alarm właściwy na czujniki dodatkowe

> (sprawdź w instrukcji alarmu). Na czujniku mikrofalowy ustawić

> musisz czułość by aktywował się np. na metr wokół samochodu. Ja

> mam ustawiony tak, by włączał się na wnętrze pojazdu (jeśli nie

> zadziałają czujniki otwarcia drzwi), bo każdy pies czy kot

> uruchamiał mi alarm.

a czy da się do zwykłego alarmu dołożyc te czujniki, w jednej asterce mój kumpel ma alarm na zasadzie otwarcie drzwi i wyje, a chodzi mi o te czujniki ruchu czy jak to się nazywa

Napisano
  • Autor

no dobra pytanie do exen : a jakby ten czujnik podpiąc tam gdzie np mam podlaczone czujniki ultradzwiękowe (od ruchu), chodzi o uzyskanie efektu- ktos sie zbliza-żeby wyło . Wiem ze alarm posiada dodatkowe wejscia na dodatkowe czujniki-szwagier mi powiedzial gdyż on to zakladal razem z centralnym

Napisano

> a czy da się do zwykłego alarmu dołożyc te czujniki, w jednej asterce

> mój kumpel ma alarm na zasadzie otwarcie drzwi i wyje, a chodzi

> mi o te czujniki ruchu czy jak to się nazywa

To zależy jak bardzo zwykły to jest alarm. Większość alarmów z ostatnich kilku lat posiada wejście czujników dodatkowych (mikrofale, wstrząsowy, ultradźwięki, itp.) i możliwość ustawienia ich jako alarmu lub prealarmu.

Napisano

> To zależy jak bardzo zwykły to jest alarm. Większość alarmów z

> ostatnich kilku lat posiada wejście czujników dodatkowych

> (mikrofale, wstrząsowy, ultradźwięki, itp.) i możliwość

> ustawienia ich jako alarmu lub prealarmu.

czy to będzie widoczne przy jakiejś centralce od tego alaermu no i kwestia czy to sie jakoś programuje?

Napisano
  • Autor

programowac sie programuje,zalezy kto co pod tym rozumie, mozna sobie ustawic jakies np przy zbrojeniu zapalają sie kierunkowskazy na chwile, badz kierunkowskazy+ pikniecie syreny, co do czulosci to na mikrofalowym czujniku jest regulacja, a co do czujnikow ultradzwiekowych to reguluje sie bezposrednio na centralce od alarmu

Napisano

> moje pytanie jak w temacie.Chcialbym sie dowiedziec jak to u was

> dziala.Ze wzgledu na czeste kradzieże jak nie listwy to kur,,,,

> oblamana antena.wyczytalem ze czujnik ten daje tylko sygnal

> ostrzegawczy.Jezeli ktos z was montowal takie cos samemu to czy

> da sie to podpiąc tak ze po zblizeniu alarm wlaczy sie a nie

> tylko ostrzega

Nie wiem czy to ma sens. Na parkingu pod marketem ktoś będzie wsiadał do samochodu obok, a Twój będzie wył.

Nie lepiej założyć czujnik wstrząsowy?

Napisano

> czy to będzie widoczne przy jakiejś centralce od tego alaermu no i

> kwestia czy to sie jakoś programuje?

U mnie jest tak, że wejście czujników do alarmu ma 4 kabelki, 1. zasilanie czujników, 2. masa, 3. alarm, 4. prealarm więc jeśli chcesz mieć prealarm to przewód wyzwalający z czujników podłączasz pod 4 a jeśli chcesz alarm to pod 3. Wszystkie czujniki są podłączone do alarmu równolegle (mam akurat wstrząsowy i ultradźwięki).

W innych alarmach pewnie można po prostu to przeprogramować bez bawienia się w zmienianie kabelków.

Napisano

Witam!

Rok czasu moi sasiedzi siedzieli w oknach, ja tez juz dostalem siwych wlosow, bo co chwila wlaczal sie alarm.

Co sie okazalo, wlasnie te czujki byly ustawine na maxa. Mucha przeleciala, ktos przeszedl kolo auta, kot wskoczyl na maske itp.

Kolega zmiejszyl u mnie czulosc i teraz jest spokoj, jak zostawie otwarta szybe i wloze reke to wyje. I tak powinno byc.

A to co chcesz, aby wylo jak ktos przejdzie to zalezy od okolicy gdzie mieszkasz. Bo jak za czesto bedzie sie wlaczac alarm, to w koncu od sasiada dostaniesz ceglowka zlosnik.gif

Napisano

> Kolega zmiejszyl u mnie czulosc i teraz jest spokoj, jak zostawie

> otwarta szybe i wloze reke to wyje. I tak powinno byc.

Na włożenie ręki przez okno idealna jest czujka ultradźwiękowa.

Napisano
  • Autor

a wstrząsowy jak ci dziala,duzej sily trzeba uzyc by sie wlaczyl?bo wydaje mi sie ze te wstrząsowe nie bardzo odgrywają swoją role

Napisano

> no dobra pytanie do exen : a jakby ten czujnik podpiąc tam gdzie np

> mam podlaczone czujniki ultradzwiękowe (od ruchu), chodzi o

> uzyskanie efektu- ktos sie zbliza-żeby wyło . Wiem ze alarm

> posiada dodatkowe wejscia na dodatkowe czujniki-szwagier mi

> powiedzial gdyż on to zakladal razem z centralnym

Tak. Da się zrobić tak jak mówisz. Wystarczy ze wepniesz się równolegle w kable/wtyczkę od tych czujników. Efekt będzie taki jak opisujesz.

Pozdrawiam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.