Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do kolegów z trójmiasta.

Featured Replies

Napisano

Cześć. Mam zagazowaną Astre G w zakładzie Elpigazu na ul. Szybowcowej. Inst. II gen. Moze zadna tragedia sie nie dzieje ale auto ma mniej chyba ze 20 KM i pali gazu jakoś dużo - trasa/10 - miast/12. regulacje nic nie pomagaja. Nie wiem czy źle zalożona instalka, czy do silnika 1,6 16V powinna być sekwencja. Także zdecydowalem się zamienić moją II gen na jakąś sekwencje. Na forum trójmiasta dorwałem kilka pochlebnych opinii na temat zakładu "argaz" w osowej chyba, czy ktoś może to potwierdzić? Ewentualnie polecić jakiś inny zakład.

Dzięki i Pozdrawiam.

Napisano

> Cześć. Mam zagazowaną Astre G w zakładzie Elpigazu na ul.

> Szybowcowej. Inst. II gen. Moze zadna tragedia sie nie dzieje

> ale auto ma mniej chyba ze 20 KM i pali gazu jakoś dużo -

> trasa/10 - miast/12. regulacje nic nie pomagaja. Nie wiem czy

> źle zalożona instalka, czy do silnika 1,6 16V powinna być

> sekwencja. Także zdecydowalem się zamienić moją II gen na jakąś

> sekwencje. Na forum trójmiasta dorwałem kilka pochlebnych opinii

> na temat zakładu "argaz" w osowej chyba, czy ktoś może to

> potwierdzić? Ewentualnie polecić jakiś inny zakład.

> Dzięki i Pozdrawiam.

Ja na pewno nie polecam zakładu Gaz-Mot w Gdyni Cisowie. O zakładzie z Osowej słyszałem niezłe opinie, a także o zakładzie w Redzie, ale musiałbym poszukac namiarów, bo nie pamiętam adresu.

Napisano

> Ja na pewno nie polecam zakładu Gaz-Mot w Gdyni Cisowie. O zakładzie

> z Osowej słyszałem niezłe opinie, a także o zakładzie w Redzie,

> ale musiałbym poszukac namiarów, bo nie pamiętam adresu.

nie korzystałem z Osowej ale w Redzie byłem raz jest to ulica Gniewowska 30 tel058/678 78 00, 0509 926 170

i z ich regulacji byłem zadowolony, spadło spalanie gazu i przy depnięciu w pedał nie mulił- generalnie dostawał za dużo gazu którego nie spalał, jednak panowie nie potrafili albo nie chchieli rozwiazac mojego problemu z zapalającym się na LPG "checkiem"- błąd sondy lambda. Dopiero kolesie w Ingazie na Hutniczej róg Puckiej, posparawdzali co trzeba i za dobre słowo ustawili w końcu emulację ok.gif Co do Ingazu do zkładałem u nich instalke do ticolca i przez 2 lata jak jeździłem nim nie miałem żadnych problemów waytogo.gif

ps. do Ingazu nie mam telefona frown.gif

Napisano

A ja z czystym sumieniem polecam sekwencję D.T. Gas we Wrzeszczu, na Sobieskiego 14. Dlaczego?

1. instalka chodzi dobrze

2. zawsze mają czas, nawet jak się przyjeżdża z pierdołą

3. nie pracuje tam gówniażeria, tylko kompetentni, dorośli ludzie

Felka 1,6 kombi pali mi 7,5-8 na trasie, 9-9,5 w 100% miasto (codziennie stoję w korkach)

Problemy: po roku padła listwa Matrix, teraz montują już dużo lepsze, tańsze i mniej awaryjne wtryski.

Napisano

Możesz jeszcze sprawdzić tutaj: POMA Auto Gaz (Gdańsk-Żabianka)

Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek wizyty w EKO na tarenie gazowni w Chylonii !

Napisano
  • Autor

Dzieki chłopaki serdeczne. Cos napewno wybiore.

smile.gif

Napisano

Jesli chodzi o POMA na zabiance to slyszalem sporo, ale niezbyt pozytywnych opini icon_rolleyes.gif Za to moge polecic zaklad na do studzienki...ja po kupnie autka tam sie serwisuje i nie mam z gazem zadnych problemow... waytogo.gif Dwoch moich kumli tez tam jezdzi i zaden z nas nie ma "gazowych" zmartwien wpysk.gif Moja instalacja byla zakladana przez poprzedniego wlasciciela na ul. partyzantow...

Pozdrawiam

Napisano

> Jesli chodzi o POMA na zabiance to slyszalem sporo, ale niezbyt

> pozytywnych opini

Ja również. Słyszałem też, że jak coś skopią to odsyłaja do "zaprzyjaźnionego zakładu" w Sopocie, bo sami nie umieją sobie z tym poradzić. Ale to oczywiście z cyklu kolega szwagra wujka powiedział, wiec nie wiem ile w tym prawdy.

>Za to moge polecic zaklad na do

> studzienki...ja po kupnie autka tam sie serwisuje i nie mam z

> gazem zadnych problemow...

No właśnie - moim zdaniem był to jeden z lepszych zakładów, ale kiedyś. Teraz zmienił sie właściciel, personel i już nie jest tak różowo. Ceny z kosmosu (np przegląd II gen. z wymianą filterka przy reduktorze za parę zł - 70 zł), wieczny brak czasu na pierdoły (które nie przynoszą im dochodu) i ogólnie zlewka. Jak im powiedziałem na przeglądzie, że w pamięci sterownika jest ciągle błąd lambdy pomimo wykasowywania (lambda sprawna), to Pan się zapytał czy pali się "CHECK". Ja mu na to, że Felka 1,3 nie ma takiej lampki i w odpowiedzi usłyszałem, że tak może być i wogóle czym ja się przejmuję jak mi się nic nie świeci i auto jeździ dobrze...

Dzięki temu sekwencję w kolejnym aucie założyłem już gdzie indziej (na Sobieskiego), gdzie pierwszy przegląd z filterkiem kosztował mnie 30 zł.

Napisano

A ja w POMA byłem.. za przegląd po 15kkm zapłaciłem 50zł + wbicie w ks. serwisową BRC (montaż inst. w Chylonii - tam za przegląd krzyknęli 100pln!).

Przy zmianie instalacji na inną pozbyłem się actuatora (Blitz) wkręconego bezpośrednio w reduktor BRC Tecno i była potrzeba zakupu przejściówki aby móc podłączyć się do niego przewodem - dostałem taką u nich za darmo! waytogo.gif

Koszt przekładki instalacji na inną (II gen.) to 150zł - nie skorzystałem bo bawiłem się sam.

Tak więc.. osobiście złej opini o zakładzie powiedzieć nie mogę i polecam.

ps. Jak ktoś jest ludzki dla innych to tak samo zostanie potraktowany.

Napisano

Sorki - coś mi się pomyliło przy kasowaniu cytatów.

Moja wypowiedź dotyczyła firmy ze Studzienki, a nie POMA. Nie wynikało to niestety z kontekstu - już poprawiłem mojego posta (wykasowałem zbędne cytaty).

Tak w ogóle to chyba zależy na jakiego pracownika danej firmy się trafi - jeden włoży całe serce w robotę , inny zleje sprawę od razu. A potem rodzą się sprzeczne opinie.

Napisano

Ja rowniez nie polecam zakladu na do studzienki. Prawie 2 miesiace temu zakladalem u nich instalacje. Z reklamacja bylem juz 8 razy shocked.gif I nadal nie ma poprawy frown.gif

Napisano

> Tak w ogóle to chyba zależy na jakiego pracownika danej firmy się

> trafi - jeden włoży całe serce w robotę , inny zleje sprawę od

> razu. A potem rodzą się sprzeczne opinie.

Dokładanie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.