Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawienia Bingo-M w astrze?

Featured Replies

Napisano

Dziś podłączyłem się do swojego bingo-m i potrzebuje kilku informacji.

Znalazłem w archiwum ustawienia emulacji sondy, jak ustawić prawidłową mieszankę, ale nie znalazłem, jaką wartość cut-off ustawić (może ktoś sam ustawiał i znalazł najlepszą wartość). I jeszcze nie wiem o co chodzi z tym "skok ATT".

Dałem wątek na gazowym, ale na razie wiele się nie dowiedziałem, a i pewne parametry są różne dla różnych samochodów, więc pytam także tutaj.

Pozdrawiam

Napisano

cut off załączyłem na 60 % i było niexle tylko czasem szarpnęło po hamowaniu silnikiem jak znajde podeśle moje ustawienia na astre 1,6 SI

Napisano

skok ATT jest wykorzystywany do wzbogacania mieszanki przy przyspieszaniu tzn jak depniesz w gaz ustali się jakieś napiecie na TPS i wtedy ATTuator ma się otworzyć w dana pozycję

jeśli chodzi o cut-off to oczywiście najlepiej jest jak gaz jest jak najbardziej ograniczany ale z tym wiąże sie niebezpieczeństwo nadmiernego zubożenia mieszanki i jeśli po hamowaniu silnikiem gwałtownie przyspieszysz to może być BUM

Napisano

tyle że ATT nie ustawiaj na pałę trzeba to wyczuć bo jak źle ustawisz to bedzie się albo dusił albo strzelał kiedys z tym kombinowałem przy obrotach 3500 miał dostawać kopa i nawet mu szło ale kroków juz nie pamiętam

Napisano
  • Autor

Cut-off'a ostawiłem na 50%, poniżej już zaczynało szarpać, a z tym skokiem ATT na razie dałem sobie spokój, bo mam ustawiony dość duży zakres pracy krokowego i nie mam problemów, jak jeździłem z laptopem na siedzeniu obok, to widać było, że szybko sobie ustawia właściwą miesankę i ładnie się zbiera.... ogólnie sinik pracuje lepiej niż jak nie miałem sterownika ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.