Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka tlnej szyby - kombi

Featured Replies

Napisano

to już ostatnie pytanie dzisiaj, obiecuję hehe.gif

kiedyś czytałem tutaj na kąciku, że uszczelka tylnej szyby w kombi jest na wcisk i że można ją spokojnie wyjąć i potem włożyć. Prawda li to? Uprzedzając pytania - mam tam ogniska rdzy i chciałem je porządnie zabezpieczyć 893goodvibes.gif

Napisano

Witam.

Jeszcze tego nie robiłem, ale się przymierzam i zasięgałem opinii. W uszczelce tylnej szyby wystarczy wyjąć ten środkowy gumowy klin i schodzi bez problemu (ponoć są też wersje bez klina). Ściąganie ponoć warto zacząć od dolnego rogu. Po konserwacji nakładasz uszczelkę na szybę i najlepiej z pomocą jeszcze jednej osoby zakładasz.

Pozdrawiam

Napisano

nie wem jak u was ale w mojej '93 nie ma żadnego klina.odchodziła mi ta uszczelka i kiedyś mądry pan co miał mi ją wymienić oderwał ją i okazało się że jest ona wklejana razem z szybą.nie da się jej wymienić bez wyjmowania szyby.a kupno samej uszczelki jeszcze niedawno graniczyło z cudem

Napisano

> nie wem jak u was ale w mojej '93 nie ma żadnego klina.odchodziła mi

> ta uszczelka i kiedyś mądry pan co miał mi ją wymienić oderwał

> ją i okazało się że jest ona wklejana razem z szybą.nie da się

> jej wymienić bez wyjmowania szyby.a kupno samej uszczelki

> jeszcze niedawno graniczyło z cudem

Mówimy oczywiście o kombi. Byłem sprawdzić. Po odkręceniu plastików z klapy zejdzie bez problemu. U mnie jest jakiś gumowy klin, ale uszczelka zaczeła schodzić bez konieczności jego wyciągania.

Pozdrawiam

Napisano

Jak mi ciężaróweczka wjechała w zadek i straciłem szybę, to faktycznie mogłem uszczelkę wyjąć i wsadzić spowrotem grinser006.gif

Na marginesie - mam taką na sprzedaż, jakby ktoś był zainteresowny 893goodvibes.gif

Napisano

Owszem jest wyciągana i nie powinna być wklejona razem z szybą (chyba że "szpece" w szklarnii źle osadziły szybę), niemniej jednak przy wymianie szyby i/lub wyjęciu uszczelki powinno się

ją wymienić na nową, ze względu na odkształcenia, których nie da się dopasować na powrót, niestety uszczelka troszkę kosztuje w Marco Polo w Krakowie circa 80 pln.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

skoro nie jest uszkodzona to nie ma co wymieniać wchodzi na wcisk na zasadzie klina a ogniska rdzy wokół szyby szczególnie na dole to TTTM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.