Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nagły zanik klimy

Featured Replies

Napisano

..i to w mordę dziś przy 35C. Żona podjechała do mnie do pracy wsiadam a tu zamiast miłego chłodziku ukrop wrrr.gif. Wiem że bez szczegółowszej diagnostyki trudno od razu wróżyć ale zanim co zapytam co mogło spowodować nagły zanik klimatyzacji. Diodka się zapala ale chyba sprężarka nie chodzi. Nie słysze jej w każdym razie i nie czuć osłabnięcia auta. Gdzie zagląnąć najsamwstęp , co mogło paść, może jest coś co często w tych autach pada. A jeszcze wczoraj wracałem z weekenda i działało ok. beksa.gif

Napisano

> ..i to w mordę dziś przy 35C. Żona podjechała do mnie do pracy

> wsiadam a tu zamiast miłego chłodziku ukrop . Wiem że bez

> szczegółowszej diagnostyki trudno od razu wróżyć ale zanim co

> zapytam co mogło spowodować nagły zanik klimatyzacji. Diodka się

> zapala ale chyba sprężarka nie chodzi. Nie słysze jej w każdym

> razie i nie czuć osłabnięcia auta. Gdzie zagląnąć najsamwstęp ,

> co mogło paść, może jest coś co często w tych autach pada. A

> jeszcze wczoraj wracałem z weekenda i działało ok.

uciekl czynnik?

Ponoc w G standardem jest gnijaca chlodnica klimy.

Napisano
  • Autor

> uciekl czynnik?

> Ponoc w G standardem jest gnijaca chlodnica klimy.

czy brak czynnika może powodować nie załączanie się kompresora? Auto młode nic w niem jeszcze nie zgniło.

Napisano

> czy brak czynnika może powodować nie załączanie się kompresora? Auto

> młode nic w niem jeszcze nie zgniło.

moje tez stre nie jest 12/2003

a skraplacz wymieniony ostatnio smile.gif

Napisano
  • Autor

> moje tez stre nie jest 12/2003

> a skraplacz wymieniony ostatnio

a jaki koszt wymiany?

Napisano

Ty sprawdź czy nadal nie masz klimy jak autko ostygnie. Klima jest wyłączana gdy silnikowi grozi przegrzanie. Przy dzisiejszej temperaturze, dodatkowo przy powolnej jeździe w korku zadziałanie tego zabezpieczenia jest całkiem prawdopodobne.

Napisano

> ..i to w mordę dziś przy 35C. Żona podjechała do mnie do pracy

> wsiadam a tu zamiast miłego chłodziku ukrop . Wiem że bez

> szczegółowszej diagnostyki trudno od razu wróżyć ale zanim co

> zapytam co mogło spowodować nagły zanik klimatyzacji. Diodka się

> zapala ale chyba sprężarka nie chodzi. Nie słysze jej w każdym

> razie i nie czuć osłabnięcia auta. Gdzie zagląnąć najsamwstęp ,

> co mogło paść, może jest coś co często w tych autach pada. A

> jeszcze wczoraj wracałem z weekenda i działało ok.

Wypnij wtyczkę z kompresora podłącz pod to złącze żarówkę (próbnik napięcia moze też być diodowy, ewentualnie voltomierz). Zapal silnik, wlącz klime. Jeśli żarówka się zaświeci lub miernik pokaże 12V to znaczy, że czynnik jest, tylko cewka kompresora sie zepsuła

pozdrawiam

Napisano

> moje tez stre nie jest 12/2003

> a skraplacz wymieniony ostatnio

dokładnie wink.gif ostatnio klimka nie zadziałała frown.gif autko stało cały dzień - wieczorem uruchamiane - klimka działa. pojechałem do mechaniora od klim - pierwsze co to skraplacz sprawdzony. okazało się że zapchany - powastaje wówczas ciśnienie takie duże że automatycznie odłącza klimkę. nakazano wyczyścić+ wymiana filterka profilaktycznie + odgrzybianie.... zobaczymy co teraz będzie - O KLIMKE TRZEBA DBAĆ !!!

z pozdrowieniami

Napisano
  • Autor

> Wypnij wtyczkę z kompresora podłącz pod to złącze żarówkę (próbnik

> napięcia moze też być diodowy, ewentualnie voltomierz). Zapal

> silnik, wlącz klime. Jeśli żarówka się zaświeci lub miernik

> pokaże 12V to znaczy, że czynnik jest, tylko cewka kompresora

> sie zepsuła

> pozdrawiam

kciałem tak zrobić ale franca jest niedaleko kolektora i nie dało rady bo był nagrzany. Jutro sprawdzę czy na chłodno zagada, ale tak czy siak podjadę do sprawdzenia ciśnionka. Znajomy podpowedział że jak niskie ciśnienie czynnika to może nie załączać. Polookałem dziś i wygląda że sprzęgło nie załącza. Coś gdzieś słychać jakiś prztyk ale pompa stoi. Się zastanawiam nad tym przegrzaniem. Przecież temp.34C to żadne mycyje w południowych krajach więc to raczej nie o przegrzanie chodzi.

Napisano

> Ponoc w G standardem jest gnijaca chlodnica klimy.

potwierdzam - na pocz.maja wymieniałem chłodnicę (A G rocznik 2001), bo skorodowała.

Napisano
  • Autor

Podjechałem dziś sprawdzić ciśnienie i jest w normie. Tak więc gdzie indziej problem. Gość podpowiedział mi że w astrach lubi palić się cewka sprzęgła klimy. A mnie się wydaje jakby z tamtąd coś lekko śmierdoliło spalenizną. Nic to wstawiłem auto do garażu nie sie wystudzi i dziś po południu będę diagnozował tą cewę.

Czy z ewentualną wymianą tej cewki jest duży problem. Dam sam radę?(nie mam parkinsona i mam kanał) Czy trzeba spuszczać cały czynnik? Ile to może kosztować i gdzie kupic najtaniej. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny niezmiernie.

Napisano

> Podjechałem dziś sprawdzić ciśnienie i jest w normie. Tak więc gdzie

> indziej problem. Gość podpowiedział mi że w astrach lubi palić

> się cewka sprzęgła klimy. A mnie się wydaje jakby z tamtąd coś

> lekko śmierdoliło spalenizną. Nic to wstawiłem auto do garażu

> nie sie wystudzi i dziś po południu będę diagnozował tą cewę.

> Czy z ewentualną wymianą tej cewki jest duży problem. Dam sam

> radę?(nie mam parkinsona i mam kanał) Czy trzeba spuszczać cały

> czynnik? Ile to może kosztować i gdzie kupic najtaniej. Za

> wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny niezmiernie.

To sie nazywa elektromagnes sprezarki. Mozna wymienic samemu, bez odlaczania sprezarki od ukladu. Zdejmujesz pasek klinowy, odkrecasz sprezarke, odkrecasz kolo i najgorszy punkt programu sciagnac kolo pasowe. Mi to zajelo okolo 1,5 godziny, odrdzewiacz i opukiwanie mlotkiem. Oczywiscie najlepszy dostep jest od dołu.

Koszt elektromagnesu od 250 PLN w gore. Mi udalo sie kupic nowy oryginal GM za 300 PLN od znajomego. Za 300 PLN mozna kupic zamiennik.

Tu moje zmagania http://sztaba.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=47

Napisano
  • Autor

> To sie nazywa elektromagnes sprezarki. Mozna wymienic samemu, bez

> odlaczania sprezarki od ukladu. Zdejmujesz pasek klinowy,

> odkrecasz sprezarke, odkrecasz kolo i najgorszy punkt programu

> sciagnac kolo pasowe. Mi to zajelo okolo 1,5 godziny,

> odrdzewiacz i opukiwanie mlotkiem. Oczywiscie najlepszy dostep

> jest od dołu.

> Koszt elektromagnesu od 250 PLN w gore. Mi udalo sie kupic nowy

> oryginal GM za 300 PLN od znajomego. Za 300 PLN mozna kupic

> zamiennik.

> Tu moje zmagania

> http://sztaba.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=47

Czyli działania siłowe oslabiony.gif nie wiem czy sobie nie daruję.

Napisano

> Czyli działania siłowe nie wiem czy sobie nie daruję.

Bardziej lekko udarowe wink.gif z wyczuciem

Napisano
  • Autor

> Bardziej lekko udarowe z wyczuciem

a jak odkręciłeś sprężarkę bez rozszczelnienia? Da się?

Napisano

> a jak odkręciłeś sprężarkę bez rozszczelnienia? Da się?

Odkrecilem od silnika, jest na gumowych elastycznych przewodach, odchylilem kolem pasowym do dolu i wtedy mozna zdjac kolo

Napisano
  • Autor

> Odkrecilem od silnika, jest na gumowych elastycznych przewodach,

> odchylilem kolem pasowym do dolu i wtedy mozna zdjac kolo

ten elektromagnes to je ono? elektromagnes

I co ona tak wisi na tych rurkach i das się wtedy ściągnąc to koło pasowe? Trzeba tłuc jakoś od tyłu czy jak? Chyba bez wyjęcia na wierzch będzie trudne oslabiony.gif I ten elektromagnes po ściągnięciu koła łatwo potem się wyciaga i wsadza nowy?

279289545-sprezarka1.jpg

post-36196-14352485227392_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

fotka sprężary z innego ujęcia

279289561-sprezarka2.jpg

post-36196-14352485227964_thumb.jpg

Napisano

Na forum elektroda.pl byl temat ktory moglby cie zainteresowac

link

Bycmoze twoje sprzeglo da sie zregenerowac.

Do sciagania kola pasowego sprezarki zakladay "klimatologiczne" stosuja sciagacz. Sciagacz podobny jak np do sciagania kola megnesowego w motocyklu WSK wink.gif

... ale pewnie mlotkiem i sposobem tez sie da... wink.gif

Napisano

Podepnę się bo mam podobny problem z klimą z tym, że co dziwne kontrolka A/C świeci się i obroty się podbijają do 900 tak jak normalnie tylko że brak zimnego powietrza. Czynnik dopełniony i nic. Sugerują wymianę elekromagnesu ale inny mechanik do którego jadę jutro na naprawę kazał się wstrzymać i sprawdzi bo to może wcale nie to. Powiedzcie mi czy przy uszkodzonym elektromagnesie po wciśnieciu guzika A/C obroty by się podnosiły - czy to dzieje się tylko gdy zostaje uruchomiona sprężarka???

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Podepnę się bo mam podobny problem z klimą z tym, że co dziwne

> kontrolka A/C świeci się i obroty się podbijają do 900 tak jak

> normalnie tylko że brak zimnego powietrza. Czynnik dopełniony i

> nic. Sugerują wymianę elekromagnesu ale inny mechanik do którego

> jadę jutro na naprawę kazał się wstrzymać i sprawdzi bo to może

> wcale nie to. Powiedzcie mi czy przy uszkodzonym elektromagnesie

> po wciśnieciu guzika A/C obroty by się podnosiły - czy to dzieje

> się tylko gdy zostaje uruchomiona sprężarka???

> pozdrawiam

tak to sa dokładnie takie same objawy u mnie

Napisano

> tak to sa dokładnie takie same objawy u mnie

To powiem Ci jeszcze, że przed całkowitym zgonem klimy miałem wrażenie że raz chłodzi lepiej a raz gorzej. Ja jutro będę o 8:00 w warsztacie to dam znać co to było i ile kosztowało - a jeśli Tobie udałoby się zrobić to wcześniej to proszę o info na forum.

pozdrawiam

Napisano

No to jest nas coraz wiecej, od wczoraj mam to samo. Wsiadam, odpalam klime, slysze typowy dla niej ssssyk, zwiekszaja sie obroty a powietrze leci cieple. Mam wrazenie, ze ona dziala ale bardzo slabo.

Napisano
  • Autor

> Na forum elektroda.pl byl temat ktory moglby cie zainteresowac

> link

> Bycmoze twoje sprzeglo da sie zregenerowac.

> Do sciagania kola pasowego sprezarki zakladay "klimatologiczne"

> stosuja sciagacz. Sciagacz podobny jak np do sciagania kola

> megnesowego w motocyklu WSK

> ... ale pewnie mlotkiem i sposobem tez sie da...

kurde miałem gdzieś taki ściągacz do koła magnesowego z Rometa, może bedzie pasował vibra.gif

Napisano

> No to jest nas coraz wiecej, od wczoraj mam to samo. Wsiadam, odpalam

> klime, slysze typowy dla niej ssssyk, zwiekszaja sie obroty a

> powietrze leci cieple. Mam wrazenie, ze ona dziala ale bardzo

> slabo.

RAczej na 90% za mało czynnika. Ale jeżeli jest ssssss to znaczy ze troche jeszcze czynnika zostało, wiec nie ma "zupełnej dziury" w układzie. Powinno wystarczyć doładowanie czynnika (+ oczywiście oleju..)

Napisano

> RAczej na 90% za mało czynnika. Ale jeżeli jest ssssss to znaczy ze

> troche jeszcze czynnika zostało, wiec nie ma "zupełnej dziury" w

> układzie. Powinno wystarczyć doładowanie czynnika (+ oczywiście

> oleju..)

To nie czynnik bo pierwsze co zrobiłem to dobiłem do pełna chociaż było jeszcze na tyle dużo go w obiegu że klima powinna ruszać...teraz mam full i nic to nie zmienia.

Napisano

> To nie czynnik bo pierwsze co zrobiłem to dobiłem do pełna chociaż

> było jeszcze na tyle dużo go w obiegu że klima powinna

> ruszać...teraz mam full i nic to nie zmienia.

EE... za dużo w jednym wątku.. Odpisywałem zarzych-owi. U niego to pewnie czynnik będzie - klasyczny objaw.

A u ciebie bym podejżewał usterkę elektryczną - elektrotechniczną. Zanim ci rozbiorą / wymienią pół samochodu, sprawdź czy sprzęgło sprężarki dostaje zasilanie.

Napisano

> EE... za dużo w jednym wątku.. Odpisywałem zarzych-owi. U niego to

> pewnie czynnik będzie - klasyczny objaw.

> A u ciebie bym podejżewał usterkę elektryczną - elektrotechniczną.

> Zanim ci rozbiorą / wymienią pół samochodu, sprawdź czy sprzęgło

> sprężarki dostaje zasilanie.

No włąsnie jutro będę u mechanika walczył z tym. A co do syczenia to faktycznie może to być obiaw brakującego czynnika bo wtedy miesza się z powietrzem. U mnie niestety to coś gorszego:(((

Napisano

Bartek_j sprecyzuj jeszcze pojecie 'zupelna dziura' bo nie wiem czy mowisz o nieszczelnosci w instalacji czy o czyms innym. I jakiego oleju nalezy dolac?

Napisano

> Bartek_j sprecyzuj jeszcze pojecie 'zupelna dziura' bo nie wiem czy

> mowisz o nieszczelnosci w instalacji czy o czyms innym. I

> jakiego oleju nalezy dolac?

Mialem na mysli to, ze uciekla tylko czesc czynnika, co po jakims tam czasie (np 2 lata) mozna uznac za normalne i wystarczy tylko doladowac czynnika tyle zeby bylo OK. Czynnika jet za malo aby sprezarka wytworzyla cisnienie wystarczajace do skroplenia go, i przez dysze rozprezna czynnik przechodzi w fazie gazowej, a powinien w ciekłej. Stąd to syczenie.

Jakby nic nie syczalo i nie wlaczala sie sprezarka to znaczy ze czynnika wogole nie ma i pewnie jest gdzieś dziuuuura w układzie. A to niestety oznaczaloby koszty spore.

EDIT: a zaponialem o oleju napisac. Wraz z czynnikiem usupelnia sie tez olej. To musi byc specolej do danej sprezarki na dany typ czynnika. W tym przypadku to bedzie zdajesie PAG-costam. Ten olej krazy sobie po ukladzie wraz z czynnikiem i w przypadku ubytku czynnika nalezy sie liczyc ze strata oleju. Dlatego olej nalezy uzupelniac przy doladowaniu czynnika. Dobry klimatolog musi to wiedziec, ale tak pisze zeby sie upewnic ze to zrobili. Ostatnimi czasy to niezle "szpece" biora sie za "naprawy" klimy....

Napisano

> ten elektromagnes to je ono? elektromagnes

> I co ona tak wisi na tych rurkach i das się wtedy ściągnąc to koło

> pasowe? Trzeba tłuc jakoś od tyłu czy jak? Chyba bez wyjęcia na

> wierzch będzie trudne I ten elektromagnes po ściągnięciu koła

> łatwo potem się wyciaga i wsadza nowy?

Wisi na tych rurkach i wtedy opukujac od tylu zdejmujesz kolo a nastepnie elektromagnes. Montaz zajmie max 10-15 min.

Ten elektromagnes to to cos za kolem do ktorego ida kabelki.

Ja wymienialem na samochodzie zeby nie kombinowac z oproznianiem ukladu z czynnika bo mialem swiezo nabity. U mnie po zimie padl skraplacz, po wymianie skraplacza i nabiciu czynnikiem nadal sprezarka nie ruszala wiec zmierzylem rezystancje cewki elektromagnesu i wyszla przerwa. Sprawdzilem czy do cewki dochodzi napiecie - dochodziło. Po wymianie cewki elektromagnesu klima ruszyła.

Napisano
  • Autor

> Wisi na tych rurkach i wtedy opukujac od tylu zdejmujesz kolo a

> nastepnie elektromagnes. Montaz zajmie max 10-15 min.

> Ten elektromagnes to to cos za kolem do ktorego ida kabelki.

> Ja wymienialem na samochodzie zeby nie kombinowac z oproznianiem

> ukladu z czynnika bo mialem swiezo nabity. U mnie po zimie padl

> skraplacz, po wymianie skraplacza i nabiciu czynnikiem nadal

> sprezarka nie ruszala wiec zmierzylem rezystancje cewki

> elektromagnesu i wyszla przerwa. Sprawdzilem czy do cewki

> dochodzi napiecie - dochodziło. Po wymianie cewki elektromagnesu

> klima ruszyła.

W zasadzie juz wszystko jarzę. Czy aby się wygodnie dostać muszę wymontować zderzak? U ciebie na fotach widzę zdjęty zderzak. Reszte wątpliwości wyjdzie zapewne w praniu. Chyba spróbuję sie za to zabrać , najwyżej jak nie będzie chciało zejść to koło to zakręcę spowrotem i do mechaniora niech się wykazuje.

Dziś w każdym razie zdiagnozuję elektrykę i ewentualnie zamówię cewkę na allegro.

Napisano

> W zasadzie juz wszystko jarzę. Czy aby się wygodnie dostać muszę

> wymontować zderzak? U ciebie na fotach widzę zdjęty zderzak.

> Reszte wątpliwości wyjdzie zapewne w praniu. Chyba spróbuję sie

> za to zabrać , najwyżej jak nie będzie chciało zejść to koło to

> zakręcę spowrotem i do mechaniora niech się wykazuje.

> Dziś w każdym razie zdiagnozuję elektrykę i ewentualnie zamówię cewkę

> na allegro.

Zderzak wyjmowalem do wymiana skraplacza. Wymiane cewki elektromagnesu zrobisz z kanalu, od dolu samochodu.

U mnie kolo pasowe dobrze polewalem odrdzewiaczem. Wymiane cewki na samochodzie zalecil mi kolega ktory pracuje w stacji Opla. Pamietaj o tym ze potrzebujesz imbus zeby odkrecic kolo. Wczesniej o tym nie wspomnialem bo moim pierwszym powaznym zakupem po kupnie opla byl zestaw kluczy imbus/torx wink.gif

Napisano
  • Autor

Usterka zdiagnozowana. Właśnie wylazłem spod auta. Spalona cewa. Tzn nie ma obwodu a napięcie na wtyczke jest podawane. Kurcze ciasno tam jest muszę powyciagac osłony . Nielubię, nielubię takiej niekomfortowej roboty wrrr.gif Zakupiłem więc na allegro cewkę elektromagnesu, będę patrzył co dalej . Choć dziś jeszce trochę dnia mam wolnego przed sobą to posiedzę pod autem i podumam.

Napisano

> posiedzę pod autem i podumam.

Zawsze to troche w cieniu a nie na słońcu... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

No ale od tego dumania zabrałem sie do roboty. Tzn odkręciłem sprężarkę. U mnie nie było imbusów tylko torksy. Niestety nie moge odkręcić śruby trzymającej koło pasowe. Wszystko się obraca. Jak ty blokowałeś żeby odkręcic śrubę. Przegrzebałem cały garaż ale nic nie znalazłem co by mogło mi przyblokować koło. A bez tego nici z odkręcenia. Bez narzędzi człek jest bezradny jak dziecko. Tam sa trzy otworki w tym kole ale chyba bez specjalistycznego ściagacza ciężko będzie to ruszyć beksa.gif

W dodatku u mnie nie ma możliwości ustawienia pinowo sprężarki , te rurki są za krótkie.

Napisano
  • Autor

I jeszcze jedno to koło jest tak jakby z kilku elementów złozone. Czy trzeba je odjać całe od korpusu obudowy? Czyli próbować odbijać pomiędzy korpusem a kołem?

Napisano
  • Autor

I jeszce jedno . Mam nadzieje że śruba jest normalna z prawym gwintem?

Napisano
  • Autor

PEEEKIN.!!! Daj znak życia frown.gif

Czy mam targać całe koło pasowe?

279295187-ko%B3o1.jpg

czy tylko ten przedni fragment?

279295196-ko%B3o2.jpg

Nie chcę czegoś urwać.

Napisano

> czy tylko ten przedni fragment?

Śrubka na kole pasowym trzyma tylko ten piwrwszy fragment. póżniej jest pierścień Zegera (nie wiem czy poprawnie to napisałem więc nie bijcie), później trzeba sciągnąć najlepiej sciągaczem koło pasowe, następnie kolejny pierścień Zegera i dopiero schodzi cewka sprzęgła. w gruga strone jest o wiele łatwiej tylko na samym końcu trzeba ustawić odpowiedni luz między kołem pasowym a sprżegłem poprzez podkładki dystansowe

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Śrubka na kole pasowym trzyma tylko ten piwrwszy fragment. póżniej

> jest pierścień Zegera (nie wiem czy poprawnie to napisałem więc

> nie bijcie), później trzeba sciągnąć najlepiej sciągaczem koło

> pasowe, następnie kolejny pierścień Zegera i dopiero schodzi

> cewka sprzęgła. w gruga strone jest o wiele łatwiej tylko na

> samym końcu trzeba ustawić odpowiedni luz między kołem pasowym a

> sprżegłem poprzez podkładki dystansowe

> pozdrawiam

IThankYou.gif Dziękuję za dobry opis. Już wszystko jest dla mnie jasne. Wczoraj udało mi się ściągnąć ten wierzchni dekiel. Sruba była zapieczona ale zlazło. Zaciąłem się na ściągnięciu pierścienia segera. Dopiero dziś będę miał narzędzie do tego.

Napisano

> Dziękuję za dobry opis. Już wszystko jest dla mnie jasne. Wczoraj

> udało mi się ściągnąć ten wierzchni dekiel. Sruba była

> zapieczona ale zlazło. Zaciąłem się na ściągnięciu pierścienia

> segera. Dopiero dziś będę miał narzędzie do tego.

Czesc, sorki ze nie odzywalem sie ale ostro krazylem po Polsce i Czechach, 2 dni 1500km uff

Ja u siebie nic nie ustawialem tylko poskladalem tak jak bylo.

Napisano
  • Autor

tak było przed ściągnięciem dekla, widac francowatą śrubę

279299836-zdj_cie007_.jpg

post-36196-14352485298808_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

a tak po , widać pierścień segera

279299845-zdj_cie008_.jpg

post-36196-14352485299487_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.