Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmieniać czy nie

Featured Replies

Napisano

Chodzi o chłodną ocenę sytuacji bo u mnie z tym jest różnie. To się napalam na zmianę samochodu, a zaraz potem się uspokajam zlosnik.gif

Sprawa wygląda tak, że w chwili obecnej samochód wymaga wkładu finansowego w postaci zrobienia blacharki. Nie wiem jak z kosztami ewentualnej przekładki całej budy ale koszty wymiany elementów i zrobienia co trzeba to kwota ~30% wartości samochodu. Ganiam nim już prawie 2 lata i wiem co z nim jest nie tak, co mogłoby być do zrobienia - znam samochód. Instalacja LPG obniża koszty jazdy, która jest przyjemna w GTI zlosnik.gif Zmieniając samochód chciałbym zmienić na trochę większy i przynajmniej z niedużo słabszymi osiągami. Za kwotę rzędu 12-13kpln wybór jest nieduży i obarczony ryzykiem. Jeśli trafi się samochód w dobry stanie technicznym to w porządku ale może się też trafić "skarbonka". W ramach ograniczenia kosztów w grę wchodzi samochód z LPG lub późniejszy montaż, a to znów koszty. Na TDI w stanie zadowalającym nie mam raczej co liczyć.

Także poradźcie czy pchać się w niewiadome i później żałować czy zostać przy sprawdzonym i doprowadzić to tylko do porządku hmm.gif Finansowo lepiej wychodzi pozostanie przy GTI.

Napisano

przy kwocie 12-13 tysiecy nie ma sensu zmieniac, zostań przy GTi. obawiam sie ze ciezko bedzie Ci naleźć za ta kase coś lepszego. mozesz sie wpakowac w jakies gó#no. a duzy plus na korzysc GTI to ze znasz ten samochod i wiesz czego sie po nim spodziewac

gdybys mial do dyspozycji 22-23 tysiecy to juz zupełnie inna historia

Napisano

Nie zmieniaj ok.gif

Ten samochod znasz a skoro wychodzi cie taniej doprowadzenie go do porzadku to nie ma sie nad czym nawet zastanawiac wink.gif

Napisano

Rzeczywiscie ryzyko duże przy takim stanie finansów. Jesli obecny samochód jest ok (no poza naprawami blacharskimi) to chyba bym go zrobił i smigał dalej. Ciężko doradzić w takiej sytuacji, bo jak sam podkreśliłeś różnie można trafić jeśli chodzi o autko używane, tak że ja bym chyba pokleił stare auto i ewentualnie dozbierał nieco kasy na zmiane w przyszłości.

Napisano
  • Autor

> gdybys mial do dyspozycji 22-23 tysiecy to juz zupełnie inna historia

Jakbym miał taką kwotę to pewnie nie byłoby tego wątku zlosnik.gif

Z lektury odpowiedzi na moje pytanie potwierdza się to co wydawało mi się najsensowniejszym rozwiązaniem. Jak się wygrana w totka nie trafi zostanie "odrestaurowany" GTI ok.gif

Dzięki bow.gif

Napisano

> Jakbym miał taką kwotę to pewnie nie byłoby tego wątku

> Z lektury odpowiedzi na moje pytanie potwierdza się to co wydawało mi

> się najsensowniejszym rozwiązaniem. Jak się wygrana w totka nie

> trafi zostanie "odrestaurowany" GTI

> Dzięki

polecam sie ok.gif

Napisano

przy takim nakladzie finansowym , nie ryzykowalbym zamiany .. same "ukryte koszty" moga Cie wyniesc wiecej niz naprawa blacharska tego co teraz masz ...

zamienil stryjek siekierke na kijek ... takie przyslowie mogloby sie sprawdzic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.