Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Da się sprawdzić orginalny przebieg w E36

Featured Replies

Napisano

Panowie jutro będę oglądał E36 i już wstępnie nie podoba mi się przebieg, tym bardziej że jest założona instalacja LPG. Jest jakaś możliwość sprawdzenia oryginalnego przebiegu albo chociaż czy nie było nic nakręcane.

Napisano

> Panowie jutro będę oglądał E36 i już wstępnie nie podoba mi się

> przebieg, tym bardziej że jest założona instalacja LPG. Jest

> jakaś możliwość sprawdzenia oryginalnego przebiegu albo chociaż

> czy nie było nic nakręcane.

chyba nie, jeśli przekręcany był z głową przez osobę znającą sie na rzeczy to jest to praktycznie nie do wykrycia. Czy przebieg jest rzeczywisty możesz ocenic jedynie po stanie auta. Niestety polskie realia, równie dobrze liczników mogłoby nie być.

Jaki rocznik, ile nalotu?

Napisano

Jezeli auto było sprowadzone z niemcowni to masz bardzo duże szanse na sprawdzenie jaki tam był przebiego lub kiedy i przy jakim przebiegu był robiony przegląd. W ASO BMW możesz podjechać z dowodem rejestracyjnym i poprosić o sprawdzenie historii auta. Jak szukałem auta to tak zrobiłem i nie było żadnych problemów aby takie informacje wyciągnąć. Dodam,że nic mnie to nie kosztowało. Gorzej z autami kupionymi w Polsce. Tutaj nie ma takich możliwości bo pare lat temu nie było BMW Polska i każdy serwis ASO działał samodzielnie bez dostępu do baz danych on-line BMW.

Napisano

nie wiem jak w E36 ale np. w E39 czy E46 da sie sprawdzic przebieg przez komputer diagnostyczny w lightmodule hmm.gif ale to dziala tylko w przypadku gdy przebieg byl zmieniany jedynie w licznikach zlosnik.gif

a tak z ciekawosci, ktory to rok i jaki ten przebieg cfaniaczek.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

Odpuściłem sobie te E36. Klient coś ściemniał (nie ma czasu, jest na wyjeździe, itp.). Przebieg tego autka był 188000 a rok 1994. Ale w końcu kupiłem E36 z 1993 roku z przebiegiem 133000. Autko przyjechało 3 dni temu z Włoch a tam miało tylko jednego właściciela. Teraz czeka mnie trochę załatwiania.

Po wszystkim jeszcze raz się przywitam i oczywiście pochwalę. (chociaż nie ma czym 1.8i – ale za to pełna elektryka oraz klima a o to chodziło m najbardziej).

Napisano

> Odpuściłem sobie te E36. Klient coś ściemniał (nie ma czasu, jest na

> wyjeździe, itp.). Przebieg tego autka był 188000 a rok 1994. Ale

> w końcu kupiłem E36 z 1993 roku z przebiegiem 133000. Autko

> przyjechało 3 dni temu z Włoch a tam miało tylko jednego

> właściciela. Teraz czeka mnie trochę załatwiania.

> Po wszystkim jeszcze raz się przywitam i oczywiście pochwalę.

> (chociaż nie ma czym 1.8i – ale za to pełna elektryka

> oraz klima a o to chodziło m najbardziej).

14 letnie auto ma 133 kkm? średnio 10 kkm rocznie, kto tyle robi? nie wydalo Ci sie to podejrzane?

Napisano

> 14 letnie auto ma 133 kkm? średnio 10 kkm rocznie, kto tyle robi? nie

> wydalo Ci sie to podejrzane?

zdarza sie i kupic auto z 10 000 po 5 latach ale wtedy auto ma adekwatnie wyzsza cene ... i napewno nie jest to okazja ...

Napisano
  • Autor

Też w to nie wierzę. Ale zgodnie z książką serwisową oraz dokumentacją ostatnie przegląd auto miało w czerwcu 2006 przy przebiegu 122300. Właściciel pojazdu był z roku 1956 (nie za młody)

Napisano

> Też w to nie wierzę. Ale zgodnie z książką serwisową oraz

> dokumentacją ostatnie przegląd auto miało w czerwcu 2006 przy

> przebiegu 122300. Właściciel pojazdu był z roku 1956 (nie za

> młody)

no niech bedzie, tak na prawde czy przebieg ma szanse być rzeczywisty poznasz po stanie auta. Nie kupujesz przecież kalendarza czy zegarów tylko auto.

Natomiast nie wierzyłbym też za bardzo w ksiązki serwisowe, przypadek przytaczany na motokąciku, facet sprzedawał opla vectre a w historii jego zakupów na allegro pozycję wczesniej była czysciutka, nowiutka książka serwisowa do opla.

Może warto sprawdzić w serwisie z książki czy auto rzeczywiście tam było serwisowane

Napisano
  • Autor

Jeżeli auto faktycznie było serwisowane w ASO BMW, to myślę że jak przejadę się do najbliższego ASO na Śląsku to powinni mi sprawdzić czy autko faktycznie było serwisowane i co było w nim robione. Tak w każdym bądź radzie było w ASO Fiat.

Dam znać czy tak jest faktycznie.

Napisano

> Jeżeli auto faktycznie było serwisowane w ASO BMW, to myślę że jak

> przejadę się do najbliższego ASO na Śląsku to powinni mi

> sprawdzić czy autko faktycznie było serwisowane i co było w nim

> robione. Tak w każdym bądź radzie było w ASO Fiat.

> Dam znać czy tak jest faktycznie.

nie lepiej spróbować to sprawdzić przed kupnem?

Napisano
  • Autor

> nie lepiej spróbować to sprawdzić przed kupnem?

Na pewno lepiej, ale dzwoniłem przed chwilką do Warszawy i z dużym problemem potwierdzili mi ostatni przegląd. Faktycznie był robiony dnia 08.06.2006 przy przebiegu 125400. smile.gif Więcej rzeczy mogę się dowiedzieć ale niestety odpłatnie (122zł.). Nawet do tego musiałem faksować papiery auta oraz mój dowód osobisty. Niby problem ale przynajmniej nikt niepowołany łatwo nie dowie się nic o twoim samochodzie. claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.