Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec reduktora?? Jeśli tak to na jaki zmienić ??

Featured Replies

Napisano

Wiem.. wiem.. tematy podobne bywały ale gdyby kotś mi zechciał pomóc byłbym pewniejszy smile.gif

Od pewnego czasu nękałem Was pytaniami o taki przypadek że najczęściej jadąc w trasie, szczególnie po przeciągnięciu biegu autko traciło wolne obroty, schodziło poniżej 2tys i tak jak by mu wyłączyć zapłon, odrazu w dół.

Przechodziło to po kilku lub kilkunastu km przełaczając na noPb/LPG i w końcu się udawało i wszystko było super.

W ostatnim czasie zdarzało się to coraz częściej a do tego doszło to że jak się rozgrzeje to nie chce jechać się wogóle przełączyć na LPG-gaśnie po przełączeniu odrazu.

Padła diagnoza że koniec reduktora. Ogólnie ma on ponad 100 kkm, ok 68kkm był regenerowany a ok 30kkm był rozbierany i czyszczony - wg gazownika w Brewelu na Burakowskiej (Wawa) wszystko było jeszcze w nim oki-szczególnie membrana.

Fakt jest taki że gdy wykręciłem elektrozawór z reduktora to był strasznie usyfiony-czarny nalot, nagar czy jak to zwać. Przeczyściłem to wszystko ale niewiele pomogło, po rozgrzaniu autko nadal się nie przełącza na LPG więc stawiam że pewnie cały środek reduktora jest taki brudny.

Więc pytanie-chciałbym zmienić reduktor bo nie chcę już Bediniego-ale na jaki i gdzie?

W Auto Wis na Karczewskiej zaproponowali mi EmmaGaz.

Znalazłem również taką aukcję Reduktor Lovato ale nie znam tego zakładu zupełnie.

Brewel proponuje albo regeneracje albo wymianę ponownie na Bediniego.

A może macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Dzięki za wszystkie rady-mam jeszcze ponad tydzień urlopu i po nim zmierzę się z tematem-chciałbym się przygotwać troche smile.gif

Napisano

Lovato to jedne z najlepszych reduktorow. Przy poprawnej eksploatacji osiagaja 100kkm przebiegu albo nawet i wiecej

Napisano
  • Autor

> Lovato to jedne z najlepszych reduktorow. Przy poprawnej eksploatacji

> osiagaja 100kkm przebiegu albo nawet i wiecej

No też mi się tak kiedyś obiło o uszy-chcą ode mnie 320-350PLN za reduktor i wymianę, teoretycznie miało to być tylko przerzucenie ale z racji że mam Beduina to twierdzą że do wymiany przewody wodne, trójniki i lekka modyfikacja dolotu gazu.

Gdybym miał ten reduktor teraz na urlopie to bym go sobie sam przerzucił smile.gif

Napisano

> No też mi się tak kiedyś obiło o uszy-chcą ode mnie 320-350PLN za

> reduktor i wymianę, teoretycznie miało to być tylko przerzucenie

> ale z racji że mam Beduina to twierdzą że do wymiany przewody

> wodne, trójniki i lekka modyfikacja dolotu gazu.

> Gdybym miał ten reduktor teraz na urlopie to bym go sobie sam

> przerzucił

Teoretycznie moglbys te okolo 100zeta zaoszczedzic i sam sobie przelozyc. Ale jak sie okaze ze nie pasuja rurki, weze to koszta moga sie zblizyc do tych warsztatowych. Do tego dochodzi jeszcze pozniejsza regulacja (nie wiem czy jestes w stanie wykonac ja sam). Jesli zdecydujesz sie na warsztat to wytarguj jak najnizej oraz metalowe trojniki wody wink.gif

Napisano

> W Auto Wis na Karczewskiej zaproponowali mi EmmaGaz.

u tych panow to najlepiej i najbezpieczniej to skorzystac z myjni ok.gif

Napisano
  • Autor

> Teoretycznie moglbys te okolo 100zeta zaoszczedzic i sam sobie

> przelozyc. Ale jak sie okaze ze nie pasuja rurki, weze to koszta

> moga sie zblizyc do tych warsztatowych. Do tego dochodzi jeszcze

> pozniejsza regulacja (nie wiem czy jestes w stanie wykonac ja

> sam). Jesli zdecydujesz sie na warsztat to wytarguj jak najnizej

> oraz metalowe trojniki wody

Regulacje to jeszcze da rade-moja instalka jest tak prosta że teoretycznie można większość rzeczy zrobić na podstawie analizatora spalin-a ten z kolei mam w pracy.

Co do Auto Wis to też mam z nimi niemiłe wspomnienia-trochę mnie kiedyś naciągneli i nie byli oki ale poprostu zapłąciłem za swoje frajerstwo smile.gif

Więc coraz mocniej składniam się wkierunku np. Lovato-tylko czy taki z powyżdzej aukcji byłby oki?

Trójniki wymienię oraz węże wodne napewno, i dobrze bo bywały wycieki i są łączone.

Napisano

> Lovato to jedne z najlepszych reduktorow. Przy poprawnej eksploatacji

> osiagaja 100kkm przebiegu albo nawet i wiecej

No, prawda, tak jak u mnie w podpisie. I odpalanie w zimie na gazie jakiś czas mu się zdarzało...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.