Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PUNTO II Kupić czy nie kupić?

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów śmigałem do niedawna punciakiem I po sprzedaży zaczołem ogladać się za czymś innym i znów trafiłem punciaka tym razem II silniczek 1.2 84000 przebiegu 2000 rok za 11600 zł myślicie że warto to kupić? jak jest z awaryjnością punciaków II w porównaniu z I?

pozdrawiam

Irek

Napisano

"Szukaj"ka prawde ci powie wink.gif

Napisano

Na pewno warto jest kupić jak jest w dobrym stanie. Ja mam porównanie z punto I bo tato mój ma i powiem, że na pewno warto - moim zdaniem lepiej się to prowadzi i jest wygodniejszy. A z awaryjnością to tylko samochód - na jaki egzemplarz trafisz. 893goodvibes.gif

Napisano

Miałem jedynkę, mam dwójkę i jestem zadowolony. Psują się jak każde inne auta, natomiast ceny części są atrakcyjne i jak już coś strzeli to nie ma tragedii waytogo.gif

Napisano

> Witam kolegów śmigałem do niedawna punciakiem I po sprzedaży zaczołem ogladać się za czymś innym i znów trafiłem punciaka tym razem II silniczek 1.2 84000 przebiegu 2000 rok za 11600 zł myślicie że warto to kupić? jak jest z awaryjnością punciaków II w porównaniu z I?

mam jedynke 60 KM 1,2 8V od 1,5 roku i myślę juz o 2 i też z tym silnikiem chyba że wpadnie mi w oko 16 ale zadbana waytogo.gif

Napisano

> Witam kolegów śmigałem do niedawna punciakiem I po sprzedaży zaczołem

> ogladać się za czymś innym i znów trafiłem punciaka tym razem II

> silniczek 1.2 84000 przebiegu 2000 rok za 11600 zł myślicie że

> warto to kupić? jak jest z awaryjnością punciaków II w

> porównaniu z I?

> pozdrawiam

> Irek

jak dobry stan to imho warto ,ogólnie problemy te same co w P1 + problemy z elektorniką rotfl.gif takze jak zawsze - loteria zlosnik.gif

Napisano

> mam jedynke 60 KM 1,2 8V od 1,5 roku i myślę juz o 2 i też z tym

> silnikiem chyba że wpadnie mi w oko 16 ale zadbana

bierz 16v ok.gif , PII jest ciezsze i potrzebuje tych 80 kucy , teraz zaluje ze nie bralem 16v , zal mi go sprzedawac wiec dlubie lekko ten silniczek wink.gif

Napisano

Kupuj mam punto II 5 rok,i żadnych problemów wymieniony tylny tłumik,klocki i jedna zarówka światła mijania,silnik bezawaryjny,mogło by byc w nim troszkę wiecej mocy,ale to tylko ten problem,jeżeli nie zamierzasz sie nim ścigać to możesz spokojnie kupic smile.gif

Napisano

> porównaniu z I?

> pozdrawiam

> Irek

nie wiem ile kolega śmiga kilometrów ale może dobrze poszukać jakiegoś JTD. Ja mam PI 55S w gazie i PII JTD. Różnica między nimi jest duża w większośći na plus dla JTD.

Napisano

Ile Ci to JTD pali na 100km?

Napisano

> Ile Ci to JTD pali na 100km?

Na razie średnio 4,5 l /100km

Napisano

przy jakiej prędkości, z iloma osobami na pokładzie z bagażem czy bez? Pytam ponieważ myślę o zmianie i biorę pod uwagę PII z silnikiem JTD.

Napisano

> przy jakiej prędkości, z iloma osobami na pokładzie z bagażem czy

> bez? Pytam ponieważ myślę o zmianie i biorę pod uwagę PII z

> silnikiem JTD.

Jeżdżę przeważnie sam, bez większego bagażu i w dużej mierze jest to trasa więc wynik średni 4,5 l/100 km nie jest wcale w JTD wynikiem trudnym do osiągnięcia przy jeździe do 100 km/h. Ostatnio jak jeździłem balansując od 100 do 140 to też nie przekroczyłem 5 l. Jazda takim JTD jest zupełnie inna tzn. przyjemniejsza grinser006.gif. Niby to klekot ale słychać go tylko mocniej na postoju i przy malutkiej prędkości, no i prowadzenie jest bardziej stabilne. Jakby nie było to waży ponad 200 kg więcej niż moje stare PI 55s. Drugi raz gdybym miał kupować to wybrałbym też to najcięższe PII a przy tym najoszczędniejsze.

Napisano

Czy jest różnica w cenach części w porównaniu do silnika benzynowego?

Napisano

> Czy jest różnica w cenach części w porównaniu do silnika benzynowego?

na razie nic nie musialem wymieniać , ale z tego co wiem to części to silnika JTD do tanich nie należą. Z drugiej strony silniki te uważane są za mało awaryjne.

Napisano

> porównaniu z I?

> pozdrawiam

> Irek

kupuj albo nie kupuj sprzedam ci swoja 16 i bedziesz zadowolony bo jak dlamnie to juz za wolne i za male sie zrobiło zlosnik.gif

Napisano

> kupuj albo nie kupuj sprzedam ci swoja 16 i bedziesz zadowolony bo

> jak dlamnie to juz za wolne i za male sie zrobiło

Hej,

podaj więcej szczegółów smile.gif i może jakąś foteczkę też smile.gif

Napisano

> Miałem jedynkę, mam dwójkę i jestem zadowolony. Psują się jak każde

> inne auta, natomiast ceny części są atrakcyjne i jak już coś

> strzeli to nie ma tragedii

Trochę bym się kłócił:

- przepustnica około 1750zł (wymieniałem po 40kkm),

- ECU cena jak wyżej - typowa usterka,

- wspomaganie też tanie nie jest...

Wcześniej jeżdziłem skodą - przez 200kkm najdroższa naprawa w serwisie wyniosła 211zł (droższej wymiany rozrządu nie traktuje jako naprawy - wymiana zfgodnie z przebiegiem), punto jest tanie jak się nie psuje, a takich niema niestety... jeszcze 2 tygodnie temu mojego chciałem sprzedać w cholerę... ale mi przeszło.

A pozatym to auto wogle nie grzeje, a ja lubie ciepełko zimą!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.