Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aparat zapłonowy

Featured Replies

Napisano

Musze podobno (wg mechanika) wymienić częśći mojego autka które odpowiadają za chwilowe spadki mocy, jego nierówną pracę na biegu jałowym a czasem nawet spadek obrotów i utrzymywanie się na poziomie 500!!! Wyczyszczono już korpus przepustnicy i wymieniono czujnik podciśnienia. Zostały więc kable wys. nap. i..... no właśnie POMÓŻCIE. Wiem, że palec rozdzielacz i kopułkę. Czy powinienem uwzględnić coś jeszce? Czy o czymś zapomniałem?

Napisano

jeszcze ufo

Napisano

podciśnieiowy regulator wolnych obrotów taka srebrna okrągła puszka na a paracie zapłonowym

Napisano
  • Autor

Regulator ma wymieniony 270751858-jezyk.gif Więc poza tym co wymieniłem coś jeszcze będzie?

Napisano

sluchaj ja mialem cos takiego jak ty szarpal spadaly obroty wlasnei do 500 strzelal przyczyna okazala sie wg mnie malo mozliwa a jednak masa

kupielm nowe przewody masowe pomiedzy silnikiem a alternatorem

takze nowy pomiedzy aku silnikiem a karoseria i nowy pomiedzy klaroseria a alternatorem

jak reka odjał moze masz cos podbnego dodatkowo cala instalacja wyczyszczona

Napisano
  • Autor

Hmmm.. Spróbuję. Koszt zakupu takich kabli to chyba podobna cena co razem kopułki, rozdzielacza i palca podejrzewam?

Napisano

> Regulator ma wymieniony Więc poza tym co wymieniłem coś jeszcze

> będzie?

Czujnik halla (70zl MM) no i modul zaplonowy (100-120zl) Tylko 2 rzeczy + te ktore wymieniles i masz nowy aparat spineyes.gif

Napisano

> Musze podobno (wg mechanika) wymienić częśći mojego autka które

> odpowiadają za chwilowe spadki mocy, jego nierówną pracę na

> biegu jałowym a czasem nawet spadek obrotów i utrzymywanie się

> na poziomie 500!!! Wyczyszczono już korpus przepustnicy i

> wymieniono czujnik podciśnienia. Zostały więc kable wys. nap.

> i..... no właśnie POMÓŻCIE. Wiem, że palec rozdzielacz i

> kopułkę. Czy powinienem uwzględnić coś jeszce? Czy o czymś

> zapomniałem?

U mnie czasami zdarza sie że coś mu odbija i spada na jakieś 500 obrotów, wtedy wystarczy reset kompa i jak ręką odjął

Napisano

U mnie wystepowala rownoczesnie inna "przypadlosc" brak iskry. W tym momencie mam wymieniony kompletny zaplon: wkladka stacyjnki, cewka, czujnik halla, moduł, kopułkę, palec, przewody i świece. Doprowadzone masy... i obroty dalej falują. Więc upewnij sie ze to napewno przez zapłon. Ja nie znam i nie moge znalesc przyczyny falowania i spadku obrotow.

Napisano

W moim autku natomiast silnik chodzi OK. Żadnego falowania obrotów i spadków mocy ale z aparatu zapłonowego dochodzi taki straszny stukot że czasmi myślę że za chwile się rozleci. Jest na to jakaś rada??

Napisano
  • Autor

Problem rozwiąznay. Okazało się, że pod kopułką są takie 4 małe metalowe wypustki. 2 z nich w ogóle nie było!! Wymieniłem + palec i gra. Obroty nieznacznie zmieniają się od 800 do 950 ale już się nie dławi i nie gaśnie. Dzięki

Napisano

> W moim autku natomiast silnik chodzi OK. Żadnego falowania obrotów i

> spadków mocy ale z aparatu zapłonowego dochodzi taki straszny

> stukot że czasmi myślę że za chwile się rozleci. Jest na to

> jakaś rada??

Pewnie masz luz osiowy na walku w aparacie hmm.gif Czujnik halla dostaje bicia i sie tlucze Przynajmniej u mnie tak bylo Takie chrobotanie czy cus spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.