Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do posiadaczy Marea 1,8 i podobnych, czy warto???

Featured Replies

Napisano

Witam, znalazłem sobie taką oto Marysię http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3169893 i mam pytanie czy warto za tą cenę ją brać (opuści gościu do 9,5kPLN). Przebieg udokumentowany do połowy 2006 roku. Rok temu sprowadzona, ful wszystko oprócz skóry. Malowana maska i jeden błotnik, żadnych zadrapań itp, podobno bdb stan. Mam pytanie, czy w naszych BBM-ach była tylko klima auto czy też była manualna??? W tym modelu chyba jest auto??? Gaz założony w zezłym roku zaraz po sprowadzeniu, jest to instalacja 2 generacji, jak to się zachowuje w silniku 1,8??? Czy lepiej założyć do niej sekwencję, czy wystarczy taka jak jest??? Auto mam już zarezerwowane i w środę mam jechać po odbiór, lecz wcześniej chciałem zapytać szanowne grono forumowiczów. zlosnik.gif

Napisano

Auto jak auto... ,trzeba obejrzeć na żywca ,żeby można było coś więcej powiedzieć.Przebieg wydaje mi się mało realny jak na ten rok i auto sprowadzane.Rok temu sprowadzona ,założony gaz i już sprzedaje?

Napisano
  • Autor

> Auto jak auto... ,trzeba obejrzeć na żywca ,żeby można było coś

> więcej powiedzieć.Przebieg wydaje mi się mało realny jak na ten

> rok i auto sprowadzane.Rok temu sprowadzona ,założony gaz i już

> sprzedaje?

Rozmawiałem z nim dzisiaj telefonicznie i mówił że jest książka serwisowa prowadzona do 2006 roku, do momentu sprowadzenia do polski, Sprzedaje podobno dlatego że okazyjnie kupił Audi A4 od rodziny w Niemczech i nie bardzo Go stać na utrzymanie 2 samochodów, przebieg podobno 100% prawdziwy, zrobione na gazie podobno 14tyś, ale jaka w tym prawda to nikt nigdy nie będzie wiedział, ale czy ogólnie jest OK???

Napisano

Ja, na podstawie doświadczeń własnych i osób znajomych wyznaję dewizę: po auto, choćby nie wiem jak dobre w opinii sprzedawcy i choćby nie wiem jak wiarygodny się on wydawał podczas rozmowy, nie pojadę dalej niż 30 km. Widzę, że Kolega jest zapalony, w takim przypadku trudno będzie Kolegę przekonać, życzę więc aby się nie rozczarował. Koniecznie zabrać kogoś w roli "advocatus diaboli" i nie kupować na siłę tylko dlatego, że się daleko pojechało, choćby taniej. Później "plucie w brodę" na długo zapewnione. A tak na marginesie. nie warto korzytając z okazji zakończyć tę przygodę z tak awaryjnymi pojazdami? Ja na pewno bym tak zrobił.

Napisano

> Witam, znalazłem sobie taką oto Marysię

Jak malowana to moze rdzewieć niedługo. Z silnikiem nie powinno być problemu - przynajmniej na benzynie. Sekwencja na gazie byłaby fajniejsza.Z udokumentowaniem przebiegu lub z cofnięciem licznika to nie ma teraz problemu. Auto trzeba zobaczyc na żywo i wrazie jakichkolwiek wątpliwości nie brać.

Napisano

> Witam, znalazłem sobie taką oto Marysię

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3169893 i mam

> pytanie czy warto za tą cenę ją brać (opuści gościu do 9,5kPLN).

> Przebieg udokumentowany do połowy 2006 roku. Rok temu

> sprowadzona, ful wszystko oprócz skóry. Malowana maska i jeden

> błotnik, żadnych zadrapań itp, podobno bdb stan. Mam pytanie,

> czy w naszych BBM-ach była tylko klima auto czy też była

> manualna??? W tym modelu chyba jest auto??? Gaz założony w

> zezłym roku zaraz po sprowadzeniu, jest to instalacja 2

> generacji, jak to się zachowuje w silniku 1,8??? Czy lepiej

> założyć do niej sekwencję, czy wystarczy taka jak jest??? Auto

> mam już zarezerwowane i w środę mam jechać po odbiór, lecz

> wcześniej chciałem zapytać szanowne grono forumowiczów.

97 rok i przebieg ok. 120 kkm to kicha a przy kombi to 2xkicha.

Napisano
  • Autor

> Jak malowana to moze rdzewieć niedługo. Z silnikiem nie powinno być

> problemu - przynajmniej na benzynie. Sekwencja na gazie byłaby

> fajniejsza.Z udokumentowaniem przebiegu lub z cofnięciem

> licznika to nie ma teraz problemu. Auto trzeba zobaczyc na żywo

> i wrazie jakichkolwiek wątpliwości nie brać.

ds74 powiedz jaki masz przebieg i który rocznik Twojego 1,8. Czy jesteś zadowolony z tego silnika i ogólnie jakie koszta eksploatacji.

Napisano

1.8 na II gen. chodzi w miare ok, wiadomo że lepsza IV ale przeciez nikt nie bedzie tego przerabiał,

rakieta to to nie jest juz w Bravo w Marei kombi tym bardziej ale do zwyklej jazdy da rade, czesci do motoru troche drozsze niz do 1.6, raczej tylko przez to ze mniej popoluarny jest, rozrzad, sprzeglo ciut drozsze ale bez przesady, ogolnie jestem zadowolony a tak wlasciwie to jest 1.7 motor bo pojemnosc 1747 jesli dobrze pamietam

Napisano

> ds74 powiedz jaki masz przebieg i który rocznik Twojego 1,8. Czy

> jesteś zadowolony z tego silnika i ogólnie jakie koszta

> eksploatacji.

Przebieg trochę ponad 120000 rok 97. Silnik dynamiczny, ale brava jest lżejsza od marei. Przy spokojnej jeździe w trasie tak do setki(ostatnio zrobiłem Zakopane i z powrotem) zmieściła mi się w sześciu litrach. W "prawie mieście" Suchedniowie mieści się w 8. Gazu nie mam. Silnk mocny na małych obrotach. Ja nie mam żadnych uwag na razie brak usterek. Jak trzeba to i na starcie można pogonić - niektórzy są zdziweni.

Napisano

>, jest to instalacja 2

> generacji, jak to się zachowuje w silniku 1,8??? Czy lepiej

> założyć do niej sekwencję, czy wystarczy taka jak jest??? > wcześniej chciałem zapytać szanowne grono forumowiczów.

Mnie wystarczyła i bardzo miło ją wspominam. ok.gif Podobnie jak całe 1.8. życzę wnikliwości przy oględzinach

Napisano
  • Autor

> Mnie wystarczyła i bardzo miło ją wspominam. Podobnie jak całe 1.8.

> życzę wnikliwości przy oględzinach

Jutro jadę po Nią i myślę że oględziny przebiegną pomyślnie i wieczoem będziemy już razem cool.gif

Napisano

> Jutro jadę po Nią i myślę że oględziny przebiegną pomyślnie i

> wieczoem będziemy już razem

ma wymieniony ten plastik od "łapania powietrza" bo ma z wycięciem takim jak w 1.4 czy w 1.6 juz nie pamietam jest, w 1.8 tego nie ma, nie ma to zadnego znaczenia ale chyba przód był robiony

279394113-C3169893_5.jpg

post-73650-14352485845202_thumb.jpg

Napisano

> ma wymieniony ten plastik od "łapania powietrza" bo ma z wycięciem

> takim jak w 1.4 czy w 1.6 juz nie pamietam jest, w 1.8 tego nie

> ma, nie ma to zadnego znaczenia ale chyba przód był robiony

w 1.8 tez jest ale w wersji z klimą.tam się ją nabija...

Napisano

Jeśli jest ksiażka, spisz z niej dane serwisu, i spróbuje sprawdzicw necie czy wogóle taki serwis istnieje (jak nie znajdziesz - masz jasność ze książka fałszywa), a jeśli tak, ściągnij numer telefonu, znajdź kogoś kto gada w języku kraju z kórego pochodzi auto i.. niech zadzwoni, poda VIN (a jeśli znasz numery rej lokalne - to lepiej) i zapyta o ostatnią wizytę - powinni mu podać co zrobili i .. jaki byłwtedy przebieg.

Druga sprawa - malowanie: jeśli faktycznie to auto "bez żadnej ryski" to ja bym od razu zapalił lampkę czujności.. jak się jeździ autem to cudów nie ma.. tu kamień, tam gałąż, tam drzwi na parkingu, tam znowu przetrzymane ptasie gówno, troche komarów wżartych w błotnik czy lakier... jakieś ślady użytkowania auto złapie. Ponadto - chłodnica powinna zawieraćw sobie sporo zwłok różnych owadów - jeśli idealnie czysta - była wymienana na bank, a to oznacza że dzwon już nie był taki słabiutki..

Skoro wiadomo że było malowane i właściciel sam to przyznaje, zażądaj wpisania tego do umowy KS. Może niestety sięmigać, bo to nie pierwszy właściciel (więc trudno aby odpowiadał z zagranicznego) ale .. spróbowac można

to tyle w kontekście "śledztwa" i uprawdoadabniania (bądź zaprzeczania) historii auta jaką podaje właściciel. Opowiastka o audi może ale nie musi być prawdziwa.. ty lepiej przyjmij że nie jest prawdziwa i spróbuj znaleźć potwierdzenie że powody sprzedaży są inne...

Oczywiście myśleze takie sprawy jak porządne sprawdzenie auta w wybranym przez ciebie serwisie (najlepiej mimo wszystko ASO) są oczywistoscią i nie trzeba ci przypominać wink.gif

Napisano

> w 1.8 tez jest ale w wersji z klimą.tam się ją nabija...

nie jest, a klime nabija sie gdzie indziej, mam 1.8 z klima i ja nabijalem

Napisano

> nie jest, a klime nabija sie gdzie indziej, mam 1.8 z klima i ja

> nabijalem

śmiem twierdzić że to u Ciebie coś jest nie tak...

tam jest jeden zawór drugi jest na sprężarce.maszynę wpina sie w oba...

jak nie masz tej driury to co chcac nabić klimę cały plastik zdejmujesz????

Napisano

> śmiem twierdzić że to u Ciebie coś jest nie tak...

Ehhh...

W Marysiu otworek jest, w bravo nie ma smile.gif

Rzut oka na EPER.

Napisano

> tam jest jeden zawór drugi jest na sprężarce.maszynę wpina sie w

> oba...

> jak nie masz tej driury to co chcac nabić klimę cały plastik

> zdejmujesz????

u mnie jest wszytko ok i wszystkie Bravo 1.8 które widziałem mają tak jak i ja, i do nabijania klimy nic nie trzeba rozbierać

nie patrzylem do epera ale jak napisał jacoo jest róznica miedzy Bravo a Marea 1.8 i tu może być cały problem proprostu waytogo.gif

Napisano

sam nie wiem jak to jest popatrzylem na ogłoszenia jest tak jak ja mówiłem że mam w Bravo, czyli plastik bez dziury i jest klima

np. tutaj widać:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3126005

to juz cholera wie jak było naprawde i od czego to zalezy, może w fabryce montowali co popadnie.... nie zdzwilbym sie...

w Brava 1.8 z klima tez jest bez dziury:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2989557

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2989557

Napisano

> tam jest jeden zawór drugi jest na sprężarce.maszynę wpina sie w

> oba...

> jak nie masz tej driury to co chcac nabić klimę cały plastik

> zdejmujesz????

chyba żarty sobie stroisz, w marei nie ma tam dziury

do żadnego nabijania

nabija sie z praeej strony auta zaraz obok sprężarki jest wejście do nabijania

Napisano

> chyba żarty sobie stroisz, w marei nie ma tam dziury

> do żadnego nabijania

> nabija sie z praeej strony auta zaraz obok sprężarki jest wejście do

> nabijania

Zgadza się oba złącza do klimy są z prawej strony przy sprężarce przynajmniej w Brava 1,8.

Napisano

> Zgadza się oba złącza do klimy są z prawej strony przy sprężarce > przynajmniej w Brava 1,8.

w M też ok.gif

Napisano

> chyba żarty sobie stroisz, w marei nie ma tam dziury

> do żadnego nabijania

> nabija sie z praeej strony auta zaraz obok sprężarki jest wejście do

> nabijania

jedno???

Napisano

> dwa oczywiście

a to co innego.

w dizlu jest właśnie tam gdzie ta dzira dlatego tym się zasugerowałem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ehhh...

> W Marysiu otworek jest, w bravo nie ma

> Rzut oka na EPER.

Ja także przeglądałem EPER-a i według niego osłona jest OK, więc chyba nie była zmieniana.

Napisano

> Ja także przeglądałem EPER-a i według niego osłona jest OK, więc

> chyba nie była zmieniana.

nie chodziło mi o szukanie dziury w całym ale ze może (choć nie musi) być coś kombinowane co jak jedziesz oglądać może być istotne

Napisano
  • Autor

> nie chodziło mi o szukanie dziury w całym ale ze może (choć nie musi)

> być coś kombinowane co jak jedziesz oglądać może być istotne

Ja wiem, dlatego też napisałem ten temat bo znawcą w Marea, a zwłaszcza 1,8 to ja nie jestem, znam praktycznie Bravo 1,4 lecz to jest całkiem inna historia, dlatego pytam i proszę o rady i sugestie. Sam bym naprzykład nie zwrócił uwagi na ten szczegół.

Napisano
  • Autor

> Ja wiem, dlatego też napisałem ten temat bo znawcą w Marea, a

> zwłaszcza 1,8 to ja nie jestem, znam praktycznie Bravo 1,4 lecz

> to jest całkiem inna historia, dlatego pytam i proszę o rady i

> sugestie. Sam bym naprzykład nie zwrócił uwagi na ten szczegół.

Właśnie wróciłem z Marysią, autko w jak najlepszym porządku, ale resztę opiszę jutro.

Napisano

> Właśnie wróciłem z Marysią, autko w jak najlepszym porządku, ale

> resztę opiszę jutro.

Widzę,że byłeś ostro napalony...,żeby tylko wyszło na dobre. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.