Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie zabezpieczenie antykradzieżowe do CC wybrac ?

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich Centomaniaków serdecznie.

Jako , iz ostatnimi czasy wiele bebechów w swoim cc wymieniłem i zamierzam jeszcze pare lat nim pojezdzic , zastanawiam się nad sposobem dodatkowego zabezpieczenia mojego autka.Obecnie mam zamontowaną blokade skrzyni biegów coś w stylu multi lock(lewarek zostaje zablokowany w pozycji wstecznego) oraz blokade zapłonu(odcinka z ukrytym przyciskiem)Samochodzik nie posiada auto alarmu.Powiem szczerze , ze myslalem o zamontowaniu jakies blokady kierownicy lub też blokady pedałów.

Przeczytałem ostatnio też ten artykuł http://auto.gazeta.pl/auto/1,48297,1752572.html

i powiem szczerze ze nie wiem na co sie zdecydowac ?

Co polecacie załozyc ? , a może juz nie kradną Cinquecento?

Szkoda by mi było autka w którego remonty włozylem juz pare złotych...

CC 95r 900cm

Napisano

zainwestuj w parking strzezony - taka moja rada

to juz nie chodzi nawet o sama kradziez ale zawsze bedziesz wiedzial na 100% kto ci zarysowal lakier grinser006.gif

Napisano

jedyne co w tym temacie warto poradzic - montuj zabezpieczenia indywidualne, wszelkie te, ktore sa masowo produkowane sa g... warte, bo zlodzieje je znaja bardzo dobrze

Napisano

> CC 95r 900cm

bez przesady... po co to krasc?? jakbys mial vw, audi, bmw, mercedes to tak, ale cc??

Napisano

> miszczu a luknij na to tego nie kradna ale 6 miejsce???

Oj kradna kradna ale na czesci. Garaz i parking to glupi pomysl. 100zł miesiecznie i za dwa lata masz nowe (czyt inne) CC smile.gif

Lepiej zainwestuj w jakies sprytne odlaczenie zapolnu tak zeby zlodziej sie nie polapal gdzie i co. Mozna tez alarm za 150zł zamontowac wtedy "gowniarze" nie beda sie wlamywac. Najczesciej wlansie kradna gowniarze ktiorzy ida na wydre ze nie bedzie alarmu. Ja sie tak pozbylem w tym tygodniu radia. Wszystkie auta gdzi ebyl alarm odpuscili a mi wylamali zamki i zakosili.

Napisano

Załóż se autoalarm grinser006.gif Mnie ostatnio próbowali ukraść pewnie albo głośniki albo radio . Wyważyli mi tylna szybe tą uchylaną łomem angryfire.gifangryfire.gif i w dodatku obrysowali lakier jeszcze angryfire.gifangryfire.gif . Ale chyba sie nacieli na alarm bo nic nie zginęło grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Załóż se autoalarm Mnie ostatnio próbowali ukraść pewnie albo

> głośniki albo radio . Wyważyli mi tylna szybe tą uchylaną łomem

> i w dodatku obrysowali lakier jeszcze . Ale chyba sie

> nacieli na alarm bo nic nie zginęło

Dlatego ja teraz zakladam z czujnikiem zblizeniowym. Zaczyna "pipczec" jak ktos sie kreci wkolo auta wink.gif

Napisano

> Dlatego ja teraz zakladam z czujnikiem zblizeniowym. Zaczyna

> "pipczec" jak ktos sie kreci wkolo auta

a pozniej jak auto stoi na osiedlowym parkingu pół osiedla nie spi...

jedyne zabezpieczenie to dobre sprytne odciecie zapłonu, plus jakis alarm na osiedlowych złodziejaszków.

jezeli beda mieli ukrasc i tak ukradna i tak ukradna, ni emozna popadac w obłed.nie zostawiac telefonów radio itd na noc podobnie jak maskowac głosniki w tylniej połce to z pewnoscia zminimalizuje ryzyko.

co do parkingów strzezonych i obrysowania lakieru, no sory ale 24 godz na dobe i cały rok na parkingu auto nie stoi wiec to akurat nie jest dobrym porownaniem

Napisano

> co do parkingów strzezonych i obrysowania lakieru, no sory ale 24

> godz na dobe i cały rok na parkingu auto nie stoi

jeden taki stoi cfaniaczek.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.