Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padły światła

Featured Replies

Napisano

Panowie prosze o szybka pomoc (jestem w pracy, dojechalem bez swiatel). Sprawa wyglada tak wrocilem wczoraj w nocy swiatla dzialaly, dzisia jjzu nei dzialaja (dziala postojowki, halogeny i dlugie) nie dzialaja swiatla mijania (te zwykle) tyl tez swieci bez problemu. Nie swieci ani prawa ani lewa (kontrolka swiatel tez swieci).

Co moglo pasc ? co mam sprawdzic? zarowki ? (ale zeby 2 na raz ?)

Z gory dzieki za pomoc.

Napisano

Pewnie wyłącznik zespolony pod kierownicą.Weż dwa kawałki przewodów i podłacz przy lampie na krótko.Jeden koniec przewodu do postojówki drugi koniec do styku krótkich.I tak dojedziesz do domu.

Napisano
  • Autor

> Pewnie wyłącznik zespolony pod kierownicą.Weż dwa kawałki przewodów i

> podłacz przy lampie na krótko.Jeden koniec przewodu do

> postojówki drugi koniec do styku krótkich.I tak dojedziesz do

> domu.

Czyli rozumiem ze jak sie zapali to przelacznik zepsolony ? a moze jakis przekaznik (tylko nei wiem czy mam zamontowany:/). Sprawdzilem ofkoz bezpiecznik, byl dobry.

Napisano

> Czyli rozumiem ze jak sie zapali to przelacznik zepsolony ? a moze

> jakis przekaznik (tylko nei wiem czy mam zamontowany:/).

> Sprawdzilem ofkoz bezpiecznik, byl dobry.

Na poczatek sprawdzilbym po pierwsze zarowki a po drogie wsowki w gumowych oslonkach ktore wpinasz do zarowki! Ja tak mialem jak lutowanie wsowek zetlalo i sie rozkruszylo! Efekt byl ten sam - nagle przestalo swiecic i juz!

Napisano

Typowy objaw padniętego przełącznika zespolonego

Napisano
  • Autor

z tego co szybko sprawdzilem jest kilka wtyczek w lampie, moze mi ktos powiedziec ktora jest od swiatel mijania ? wiem tylko ktora jest od postojowek... sciagnalem ta kopulke co chroni styki przed brudem i widzialem chyba 2 wtyczki 1 od postojowek i 1 chyba od mijania, dobrze mysle ?

Probowalem wyciagnac jakas zarowke, ale nie umialem i ukryszyla mi sie plastikowa oslona styku... ale ona raczej nie ma nic wspolnego z dzialaniem swiatel.

Sprobuje na chwile zmostkowac 1 swiatlo z postojowk,a jak dostanie napiecie i sie zaswieci to bede wiedzial ze cos z przelacznikiem.

PS> jak sprawdzic czy mam dodadkowo przekaznik zamontowany, duzo wlascicieli naszych aut je montowalo...

Napisano
  • Autor

Dzwonilem wlasnie do ASO fiata, w Bytomiu (w sumie przypadlimi kiedys do gustu). Dowiedzialem sie od kolesia ze to pewnie przelacznik zespolony - czyli dokladnie tak jak piszecie. Powiedzial mi ze regeneruja koszt naprawy okolo 100, 150 zl i zamontuja przekaznik od razu, by byl spokoj. Czy ta cena jest dobra cena ? (ja boje sie tego podejmowac, chodzi o poduszke itd.)

Napisano

Mi też wydaje się,że cena całkiem dobra(w porównaniu do nowego) .

Napisano

Miałem dokładnie to samo !

Wylądowałem u elektryka z obawą, że to zespolony.

Popatrzył, popatrzył i wymienił mi obie żarówki !!

Też nie wierzyłem, że mogły paść obie jednocześnie smile.gif

Napisano

> koszt naprawy okolo 100, 150 zl i zamontuja

> przekaznik od razu, by byl spokoj

Jak z przekażnikiem ta cena (targuj się do 100), to szkoda się babrać.

Jak za zamontowanie przekaźnika chcą ekstra, to regeneruj sam. Nic nie spitolisz. Referat lezy na śmietniku.

Napisano
  • Autor

> Jak z przekażnikiem ta cena (targuj się do 100), to szkoda się

> babrać.

> Jak za zamontowanie przekaźnika chcą ekstra, to regeneruj sam. Nic

> nie spitolisz. Referat lezy na śmietniku.

Bede sie na pewno targowal, oni maja zregenerowac i dolozyc przekaznik (tak na przyszlosc). Chcialbym sam sie pobawic (serio mam checi) ale boje sie za to brac, chodzi o poduszke, tasme z niej itd. Wole zostawic to komus kto sie na tym zna frown.gif

Co do zarowek... sprawdzilem 1 byla strzelona, druga dobra. W sumei nei wiem dlaczego ta 1 sie zepsula no ale... Stwierdzilem ze jest dobra, bo polaczylem na chwile ze wtyczki z postojwki.

Tak wiec do tego, bede musial kupic sobie jakies philipsy +50% :/

Napisano

Niestety przełącznik zespolony.

Większość jeździ teraz na mijania w dzień więc nie zauważy że na początku przełącznik ma migawy. Dopiero po zmroku będzie kuku ciemność. Z racji jazdy w dzień pewnie będzie wysyp zepsutych zespolonych. Czasem da się zregenerować. Tak czy siak obowiązkowo trza zapodać przekaźniki - na mijania i długie. To zapewni spokój z zespolonym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.