Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wspomaganie - wymiana plynu.

Featured Replies

Napisano

> Piszczy zdecydowanie. Wycie jak cholera. Ostatnio takie same

> piszczenie usłyszałem na parkingu, odwracam się, patrzę a tu

> Astra inna parkuje

Ale nie ma sie czym przejmowac ... jezdzic i probowac nie skrecac maksymalnie wtedy jeszcze troche moze pochodzi. naprawa pompy nie jest trudna ani kosztowna wiec nie ma tragedi poza robota ... grinser006.gif

Napisano

> To może piszczeć pasek. Ale tak jak Oberon prawi to znak, że pasek ma

> opory a to wskazuje na łożysko...

> Pozdroofka

To opłaca się wymieniać pasek czy czekać aż całkiem padnie i wtedy dać np do regeneracji albo wytargać ze szrota ?

Napisano

> To opłaca się wymieniać pasek czy czekać aż całkiem padnie i wtedy

> dać np do regeneracji albo wytargać ze szrota ?

Ostatnio zapodawalem manual odnosnie regeneracji samemu pompy ... nie jest tak trudno. pasek nie wymieniaj bo to nie jego wina, pompa stawia wiekszy opor i dlatego piszczy - pasek sie slizga

Jezdzij do czzasu az nie padnie ... i nie skrecaj na maksa ...lepiej wbic 1 oraz R niz skrecic na maksa

czolem

Oberon

Napisano

> Ostatnio zapodawalem manual odnosnie regeneracji samemu pompy ... nie

> jest tak trudno. pasek nie wymieniaj bo to nie jego wina, pompa

> stawia wiekszy opor i dlatego piszczy - pasek sie slizga

> Jezdzij do czzasu az nie padnie ... i nie skrecaj na maksa ...lepiej

> wbic 1 oraz R niz skrecic na maksa

> czolem

> Oberon

To mi trochę wyjaśnia. Dzięki. Pozdrawiam

Napisano

> rzekłbym ze raczej to nie jest normalne - przy max skręcie nic nie ma

> prawa rzęzić i piszczeć

Gdzie napisałem, że rzężenie i piszczenie jest normalne? Kubek zgłosił występowanie NIEPOKOJĄCYCH dźwięków więc chciałem się upewnić.

Napisałem:

> To że pompa wydaje z siebie odgłosy przy skręceniu na max to normalne bo zawór puszcza nadmiar (dość sporego) ciśnienia.

Oczywiście u ciebie ciśnienie przez zawór wydostaje się bezgłośnie bo ty wymieniasz olej co dwa lata...

Chłopy, nie macie wrażenia że nasz nowy kolega to drugie wcielenie viaxx'a? Normalnie jak brat bliżniak. Jeżeli napisze, że jego Astra pali 4l/100km to bedę miał pewność, że to on... grinser006.gif

Napisano

widze ze niektorzy moderatorowie kreują sie na bogów i na wszystko wiedzących mających w jednym małym paluszku teorię z paktyką

Napisano

> widze ze niektorzy moderatorowie kreują sie na bogów i na wszystko

> wiedzących mających w jednym małym paluszku teorię z paktyką

Tu akurat funkcja nie ma nic do rzeczy. Po prostu wypisujesz niestworzone rzeczy. Jak oberon pisze coś na temat pompy wspomagania a ty coś przeciwnego to wierzę jemu bo po pierwsze, jestem pewien, że wie co mówi, a po drugie to co mówi zgadza się z moją wiedzą.

Napisano

tylko Oberon nie pisze ze to normalne że pompa ma wydawać dzięk przy max skręcie bo zawór puszcza - ten dzwięk jest słyszalny ale do pominięcia

Napisano

893goodvibes.gif

Bo lekko dziwne wydaje sie wymianiac plynu wspomagania co 2 lata ... podejzewam ze kolegaGSI byłbyś w niewielkim odsetku uzytkowników ktorzy cos takiego robia co 2 lata nawet "starsza pani z niemiec co dojezdza tylko do kosciola co niedziele" nie zmienia tego plynu czesciej niz kolega ( a jednoczesnie

Ktos kto czyta ten watek(po pewnym czasie i pobieznie) zostanie blednie(przynajmniej ja tak uwazam) wprowadzony w swiadomosc wymiany plynu co 2 lata

czolem

Oberon

Napisano

> tylko Oberon nie pisze ze to normalne że pompa ma wydawać dzięk przy

> max skręcie bo zawór puszcza - ten dzwięk jest słyszalny ale do

> pominięcia

kolego ja sie odnosilem do dzwieku piszczenia prosze mi wskazac inny charakter mojej wypowiedzi ... w tym watku odpowiadalem koledze ktory ma problem z piszczeniem i uwazal ze to pasek napedzajacy pompe wspomagania

Edit: temat dla mnie jest zakonczony

czolem

Oberon

Napisano

no właśnie mi o to chodzi ze pisałeś tylko o piszczeniu

Napisano

> no właśnie mi o to chodzi ze pisałeś tylko o piszczeniu

a moze jeszcze mialem pisac o dzialaniu i funkcjonowaniu calego wspomagania . pompa tutaj tez nie pisalem o tym bo jak juz padnie to chyba kazdy bedzie wiedzial ze upuszczanie nadmiaru cisnienia a pandnieta pompa to 2 rozne sprawy

Odpowiadalem na problem piszczenia a nie dzialania calej pompy. Odpowiedzialem rowniez na Twoja (wedle mojego uznania) bzdurna wypowiedz odnosnie wymiany plynu co 2 lata

Uwazam ze nie ma powodu ani celu prowadzenia dalszej dyskusji niech kolega robi jak uwaza ale nie wprowadza mniej doswiadczonych kolegow w bład

czolem

Oberon

Napisano

Przeczytalem caly watek i sie zastanawiam czy zmieniac plyn we wspomaganiu smile.gif Jakis czas temu nad tym myslalem. Caly uklad chodzi cicho i poprawnie. To jedyny plyn, ktorego nie wymienialem w moim samochodzie. Jak cos to wleje specyfik z ASO. Z tego co pamietam to wchodzi 1 litr. Jak w koncu spuscic plyn? Odpalanie silnika na odkreconym wezu srednio mi sie widzi, bo pompa nie moze chodzi na sucho, ale bez tego ciezko zeby calosc wyszla z ukladu.

Wlasciwie powinienem sie czym innym martwic, bo wyje mi skrzynia, albo przegub po skrecie w prawo lub podczas sprawnego przyspieszania do przodu i bede to musial w koncu zdiagnozowac (oba przednie lozyska sa nowe). Przy okazji jednak moge zalatwic sprawe wspomagania, bo nie jest to raczej dluga robota.

Macie moze jakies pomysly jesli chodzi o wspomniane wycie ? Jak cos to moze byc na priv, zeby nie smiecic w tym temacie. Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.