Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hona Accord 2.0 TD - czy warto kupić?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mój brat zastanawia sie nad zakupem Hondy Accord rocznik 1997 2.0 TD. Wiem, że jednostka napędowa jest z Rovera.

Proszę o jakieś opinie uzytkowników, czy warto czy jednak nie. Auto jest z pewnej ręki nie "kręcone" i nie bite, przebieg 149 tyś po wymianie rozrządu i hamulców. Wyposażenie to:

klima, elektryczne szyby (przod i tył) lusterka, podgrzewane siedzenia, 2 poduchy, ABS, wszystko w skórze.

Wiem, że użytkownicy troche narzekają na skrzynię biegów, czy części do tego auta są bardzo drogie?

Kwota jaką życzy sobie właściciel to 15 000 zł i dorzuca opony zimowe.

Napisano

witam

kiedyś się zastanawiałem i zadzwoniłem do aso w bodaj poznaniu honda miała nalatane 200.000 km i pan z serwisu bardzo sie zdziwił że ten silnik jeszcze chodzi powiedział że silniki są bardzo awaryjne i że oni sie za naprawę nie biorą . . .

darowałem sobie TD

Napisano

W serwisach Hondzi to malo popularny model. Jak zjawilem sie swoim to sam szef serwisu przyszedl popatrzec bo w kraju ich nie sprzedawali. W Civicu spisuje sie przyzwoicie ale jak dla mnie jest glosny. Wymiana rozrzadu dosc kosztowna (wg standardu 2 paski, 2 rolki i napinacz - razem z paskiem pompy). O sam silnik najlepiej pytac na forach Rovera. TD byl w 2 wersjach 66 i 77 KW (w Civicu, w Accordzie chyba tylko 77KW). Spalanie 6 - 7,2 w miescie z klima. Co do awaryjnosci - przekulalem ledwo 5 tys z kawalkiem, nie wypowiem sie zbytnio - pewnie jak wszystkie autka - zależnie od traktowania.

Napisano

> (..) zadzwoniłem do aso (...) i że oni sie za naprawę nie biorą . . .

Trzeba było zadzwonić do centrali - albo pan by stracił pracę, albo ASO autoryzację... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Trzeba było zadzwonić do centrali - albo pan by stracił pracę, albo

> ASO autoryzację...

niekoniecznie, nie serwisuja wersji ktorych nie sprowadzali oficjalnie. Nie maja do tego np komputerow diagnostycznych.

Podobnie bylo w wypadku Nissana i silnika 1.5D koncernu PSA montowanego przez jakis czas w micrze K11 - ASO Nissana silnika sie nie tykalo.

Napisano

Dokladnie tak - mi pan powiedzial, ze po prostu nie dostaja "instrukcji serwisowych" do modeli niesprzedawanych u nas.

Napisano

> Trzeba było zadzwonić do centrali - albo pan by stracił pracę, albo

> ASO autoryzację...

tylko po co niewiem.gif jak chłopina szczerze poradził skromny.gif piwo powinienem mu postawić piwo.gif...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.