Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muł + nie równe niskie obroty ??

Featured Replies

Napisano

Od około miesiąca mam muła przy ruszaniu na gazie, nie występuje to zawsze tylko czasmi i nie tylko przy ruszaniu, ale ogólnie na niskich obrotach. Wymieniłem świece, filterek gazu, wydech nowy, filtr powietrza też, byłem na regulacji i wyszło że lambda dobre czasu ma już za sobą. Po wymianie niestety muł dalej pozostał, z tego co zorientowałem sie z archiwum to może to być silnik krokowy od gazu lub parownik ?? co o tym sądzicie ?? jest jakiś manual czyszczenia krokowca ??

do tego po wymienie lambdy doszła mi nowa rzecz: po przełączeni na gaz i przez kilka pierwszych km jest ok, ale potem zaczyna czuć gazem, przy puszczeniu pedału gazu obroty spadają nawet do 500obr/min i ogólnie na wolnych chodzi nierówno, chyba kwestia regulacji ???? nio chyba że sie krokowy zacina ??

Napisano

Smród gazu może być związany z za bogata mieszanką.

Może sprawdź napięcia na sondzie lambda przy różnych obrotach

Jaką masz instalację LPG?

Napisano
  • Autor

> Smród gazu może być związany z za bogata mieszanką.

> Może sprawdź napięcia na sondzie lambda przy różnych obrotach

> Jaką masz instalację LPG?

AL700 + tomasetto czyli II generacja, coś czuje że lambda którą zmieniłem jest walnięta, bo teraz pojeździłem troche na Pb i też źle jeździ frown.gif

Napisano

najlepiej było by na spokojnie przetestować sterownik LPG i zobaczyć czy dostaje prawidłowe sygnały z sondy i czy regulacja daje jakieś skutki.

Możliwe że sonda nie działa ale to możesz sprawdzić woltomierzem bo jeśli śmierdzi gazem z wydechu to albo sonda daje sygnał ubogiej mieszanki i sterownik ją wzbogaca albo sterownik lub krokowy daje cały czas gaz na full mimo że sonda pokazuje mu że jest bogato.

najlepiej zmusić gazownika żeby Ci pokazał jak sterownik reguluje albo kupić sobie interface do PC i sprawdzić sobie samemu

Napisano

> AL700 + tomasetto czyli II generacja, coś czuje że lambda którą

> zmieniłem jest walnięta, bo teraz pojeździłem troche na Pb i też

> źle jeździ

hmm.gif Gaz i bezyna mają dwa punkty wspólne, sondę i TPS. Uszkodzenie każdego z nich powoduje złą pracę na obydwu rodzajach paliwa. Jeśli czuć zapach gazu to sprawdziłbym też TPS - czujnik położenia przepustnicy.

Napisano
  • Autor

> Gaz i bezyna mają dwa punkty wspólne, sondę i TPS. Uszkodzenie

> każdego z nich powoduje złą pracę na obydwu rodzajach paliwa.

> Jeśli czuć zapach gazu to sprawdziłbym też TPS - czujnik

> położenia przepustnicy.

Nio zła praca na gazie i benzynie zaczeła sie po wymianie lambdy ale popatrze na przewody czy "szpece" którzy ją wymieniali nie uszkodzili jakiś kabelków, pojade do nich z reklamacją i coś czuje że będą przeboje. Eh lepsze jest wrogiem dobrego, było ok to zachciało mi sie lepiej frown.gif

Edit:

podjechałem dzisiaj na regulacje gazu a dokładniej chciałem sobie lambde pooglądać na komputerze nio i jest dokładnie tak jak myślałem czyli przez pierwsze minuty oscyluje a potem zacina sie na bogato :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.