Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oleje selenia

Featured Replies

Napisano

czym rozni sie olej selenia 20K 10W-40 od selenia 10-40 to sa jakies podorbki czy cos w tym samym miejscu rozlewane co oznacza to 20K

Napisano

Czy nie jest to czasem oznaczenie mówiące o możliwości wymiany po 20 000 przebiegu? osobiście nie dał bym wiary.

Napisano

ja mam selenie ktora sie wymienia co 20 tys 270751858-jezyk.gif a jakie oznaczenie to moge jutro zajrzec pod mache smile.gif

Napisano

> Poczytaj tu

Pytanko jak oceniacie Selenie 20K? Pytanie do osob ktore jej uzywaja juz jakis czas/przebieg i zagladaly do silnika. Moze ktos sie znajdzie taki na forum? Mam nowa Albi i przebieg 16tys (przy 10800 zmienilem olej tez na 20K jak oryginalnie) i sie zastanawiam czy jeszcze pojezdze roczek na niej zanim zmienię na mobila S 10W40. Zakladam wymiane oleju co 10tys kmow. Nie wierze w belkot marketingowy typu 20tys kmow na oleju pomiędzy wymianami.

Napisano

ja mam selenie 20K od nowosci lana . Teraz sienka ma zrobione troche ponad 108 tys i silniczek jak nowka ;-) wymiany co 20 tys. Ostatnia wymiana byla przy 100 tys.

Napisano

> ja mam selenie 20K od nowosci lana . Teraz sienka ma zrobione troche

> ponad 108 tys i silniczek jak nowka ;-) wymiany co 20 tys.

> Ostatnia wymiana byla przy 100 tys.

Szuro a powiedz mi zagladales ty lub mechanik do silniak w sensie oceny jego faktycznego stanu? Bo tak na sluch to kazdy olej jest dobry wink.gif

Napisano

nikt nie zagladal bo nie ma takiej potrzeby 270751858-jezyk.gif

Napisano

selenia sciana.gif to jedna wielka podróbka jakości Selectola nadaje się doskonale do impegnacji drewna na szopę

Napisano

> selenia to jedna wielka podróbka jakości Selectola nadaje się

> doskonale do impegnacji drewna na szopę

Skąd taka opinia ???

Chyba, nie pamiętasz co to był selektol (no chyba, że chodzi Ci o selectol wink.gif).

Napisano

Też nie wiem skąd taka opinia - wiele ludzi na tym jeździ i bez problemów.

We fiacie wręcz polecają Selenie, więc tak do końca złe to to chyba nie jest, tylko że drogie.

Napisano

yyyymmmm.... nie ma co komentować

Napisano

Generalnie jak w kazdym temacie nalezy odrzucic opinie skrajne smile.gif

Z drugiej stroniy to, ze Fiat reklamuje Selenie, to normalne bo fabryka tegoz oleum nalezy do ich koncernu, wiec sami sobie zwiekszaja sprzedaz.

Jak jest naprawde to cholera wie, trzeba by wziasc speca i niech rozbierze silnik i zobaczy w srodku jak to wyglada po 100,200tys przebiegu.

Taka jest moja teoria. Bo na sluch to KAZDY ci mowi ze jego olej jest dobry zeby.GIF Moj tez Selenia 20K zeby.GIFcfaniak.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.