Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Może ktoś miał podobnie ?

Featured Replies

Napisano

Pojawiło się dość dawno ale nie przejełem się tym bo zwykle nie gonie tak szybko, teraz wyrażnie to odczułem wracająć z wakacji, przy hamowaniu z ponad 120 km/h wyraźnie czuć wibrację przechodzącą z kół przednich, "walce" sa wyważone wieć to odpada, i na koniec hamowania i tylko hamowania(zaznaczę że mocnego) pojawia się dzwięk jaki wydaje padająće łożysko czyli głośne buczenie dobiegające z lewej strony auta, dokładniej to lewe koło przednie, poza tym przy delikatnym hamowaniu jest cicho, jak zaznaczyłem wibracja pojawia sie tylko powyżej 120 i występuje w zakresie 130 do 120 km/h. Wachacze wymienione, łączniki stabilzatora też, stabilizator sprawdzony, tarcze i klocki też. Myślałem że to zbyt niskie ciśnienie w oponie ( bo też to podobnie brzmi) ale luftu we flaku jest wytarczająco dużo.

Jakieś sugestie, pomysły ?

Poproszę.

Napisano

Miałem podobne objawy (wibracje na kierownicy w czasie hamowanie przy wyższych prędkościach) przy kończących się klockach hamulcowych.

Po wymianie klocków problem zniknął.

Napisano

moim zdaniem tarcze lub klocki

Napisano

Prawdopodobnie tarcze do wymiany (zwichrowane), klocuszki tez trzeba sprawdzić. W poprzednim aucie miałem podobnie. Najpierw cicho a ze wzrostem przebiegu auta coraz głośniej (przed wymianą tarcz to już zdrowo łomotało mlotek.gif). Słyszalne zwłaszcza przy hamowaniu z większych prędkości.

Napisano

Jak na mój gust to klocki już się kończą i w przypadku mocnego hamowania się nagrzewają na maxa tracąc swoje właściwości. Prawdopodobnie też podczas któregoś hamowania przegrzały się i straciły już 100% swoich właściwości zmień klocki i zobaczysz.

Może także tarcze się przegrzały i zwichrowały ale nie koniecznie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za zabranie głosu i sugestie, klocuszki i tarcze i tak miałem na uwadze wymienić przed zimą, bedzie ciut wcześniej.

Dzięki, dla wszystkich 20.GIF

Napisano

Wymień tarcze i klocki smile.gif ja już mają swoje przejechane smile.gif powinien być spokój.

Napisano

ja tak miałem przed wymianą tarcz ale ty napisałeś że już wymieniałeś - jest jeszcze jeden problem - tarcze nawet nowe można załatwić bardzo szybko choćby przez mocne rozgrzanie a później wjazd w większą kałużę - może jednak warto je jeszcze sprawdzić?? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.