Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zużycie paliwa w Lacetti

Featured Replies

Napisano

w sekwencyjnej skrzyni masz do wyboru dwa tryby :

1 pełny automat

2 sekwencje -czyli ruszasz i sam decydujesz kiedy klikasz na 2 ,3 , 4 , 5 natomiast kiedy hamujesz to wtedy automat sam redukuje ci np. na 3 ponownie wciskasz gaz i sam klikasz na 4 , 5 itp. fajna sprawa z ta sekwencją bo wciskasz gaz nawet nie musisz go "odejmować" przy klikaniu/zmianie biegów jak sobie testowałem captive w automacie to właściwie tylko na takim trybie jeździłem pełnego automatu prawie nie używałem, a jeszcze przejście w te dwa tryby można zrobić w czasie jazdy. Macie racje ze w dieslu pewnie automat sie napracuje , ale z drugiej strony masz większy moment obrotowy i tym powinien sobie rekompensować?

Napisano

> w sekwencyjnej skrzyni masz do wyboru dwa tryby :

> 1 pełny automat

> 2 sekwencje -czyli ruszasz i sam decydujesz kiedy klikasz na 2 ,3 , 4

> , 5 natomiast kiedy hamujesz to wtedy automat sam redukuje ci

> np. na 3 ponownie wciskasz gaz i sam klikasz na 4 , 5 itp. fajna

> sprawa z ta sekwencją bo wciskasz gaz nawet nie musisz go

> "odejmować" przy klikaniu/zmianie biegów jak sobie testowałem

> captive w automacie to właściwie tylko na takim trybie jeździłem

> pełnego automatu prawie nie używałem, a jeszcze przejście w te

> dwa tryby można zrobić w czasie jazdy.

Nie no zaraz zaraz, skoro jest sekwencyjna to czemu sama zmienia biegi? Jezdzilem roznymi autoamatami, niestety sekwencja nie frown.gif Czemu w trybie sekwencyjnym sama redukuje? Ile biegow ma epica w autmacie? Trzeba pamietac, ze ostatni bieg jest nadbiegiem i np 4 biegowy automat ma tak naprawde 3 biegi plus nadbieg, ktory wlacza sie przy mniejszym obciazeniu. Wiec to potwierdZa moja teorie o uzytecznosci obrotow diesela grinser006.gif

Macie racje ze w dieslu

> pewnie automat sie napracuje , ale z drugiej strony masz większy

> moment obrotowy i tym powinien sobie rekompensować?

Nie diesel to diesel najlepszy w ciagniku. Zreszta automatem tez trzeba umiec jezdzic i dopierac pedalem gazu odpowiednie przelozenia. palacz.gif

Napisano

nowłaśnie tak jest w epice , captivie i antarze ze jak w trybie sekwencyjnym jedziesz i znacznie zmniejszysz prędkość to sama ci zredukuje aczkolwiek nie zmienia to faktu ze tez mozesz sam zredukować . W captivie automat jest 5 biegowy więc pewnie epica ma tak samo 5 biegów.

Napisano

> nowłaśnie tak jest w epice , captivie i antarze ze jak w trybie

> sekwencyjnym jedziesz i znacznie zmniejszysz prędkość to sama ci

> zredukuje aczkolwiek nie zmienia to faktu ze tez mozesz sam

> zredukować . W captivie automat jest 5 biegowy więc pewnie epica

> ma tak samo 5 biegów.

To Panie lipa i to bez miodu. Skoro juz daja mozliwosc samodzielnej zmiany przelozen (IMO przydatne podczas wyprzedzania) to po jaka cholere samo redukujeconfused.gif

Napisano

> to po jaka

> cholere samo redukuje

Pewnie dla wygody - jak się człowiek dotoczy do skrzyżowania i nagle się pojawi zielone to nie musi sam redukować tylko już ma zredukowane - i dla bezpieczeństwa - aby się nie okazało, że zawalnia np. do 20 km/h i okazuje się, że nagle chce szybko przyspieszyć to nie musi lepciec z 5 na 4 z 4 a 3 z 3 na 2 i dopiero rura, tylko już mu wcześniej automat sam zredukował. Wg mnie fajna opcja jeśli działa to z głową czyli redukuje w silniku benzynowym np. poniżej 2.000 obrotów, bo wiadmo, że tak czy siak trzeba by było samemu zredukować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.