Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka przegrzania i wentylator

Featured Replies

Napisano

Witam, mam następujący problem, mam SC 1.1 MPi z elektronicznym licznikiem i po włączeniu zapłonu nie zaświeca mi sie kontrolka przegrzania silnika, wiem, że tam są diody LED. I teraz pytanie czy mam spaloną diodę czy nie podłączony czujnik?? Jak wymienić taką diodę. Teraz drugi problem wczoraj stałem w krakowskich korkach prawie 2 godziny i wentylator pracował non stop i w pewnym momencie coś zaczęło kwiczeć no i przestał sie kręcić i teraz mam dylemat czy mogło to być związane z brakiem tej kontrolki?? Gdzie szukać tego czujnika odpowiedzialnego za świecenie tej kontrolki i jak sprawdzić czy wentylator jeszcze żyje??

Napisano

w tym watku masz napisane jak mozna odpalic wentylator w MPI ok.gif sprawdz tez bezpiecznik zlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzięki za linka, bezpiecznik sprawdzałem i jest OK, wentylator też juz wiem jak sprawdzić. Ale powiedzcie mi co z tą diodą, jak ją ewentualnie wymienić lub sprawdzić.

Napisano

> Tak jak radzi Leszcz - podepnij sie masą do zielonego kabelka i sprawdzisz czy układ jest elektrycznie sprawny.(metoda sprawdzania działa, dzisiaj próbowałem) To tylko fragment Twojego problemu, ale zawsze mały kroczek do przodu.

Napisano

> Dzięki za linka, bezpiecznik sprawdzałem i jest OK, wentylator też

> juz wiem jak sprawdzić. Ale powiedzcie mi co z tą diodą, jak ją

> ewentualnie wymienić lub sprawdzić.

mysle ze to malo prawdopodobne zeby dioda sie przepalila, problem raczej tkwi w czym innym hmm.gif ale w czym niewiem.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

No własnie, też mi sie nie wydaje, żeby dioda sie spaliła, bede starał sie podtrzymać temat może ktoś poradzi. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Panowie, czy jest ktoś kto może mi powiedzieć czemu nie świeci kontrolka przegrzania silnika?? Pomózcie napewno ktoś coś poradzi

Napisano
  • Autor

Koledzy dajcie mi jakąś podpowiedź co może byc nie tak z tą kontrolką ??

Napisano

> Koledzy dajcie mi jakąś podpowiedź co może byc nie tak z tą kontrolką

> ??

sprawdzaj po kolej - czujnik , przewody , diode

co tu radzic? tu trza sprawdzac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.