Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wibracje w CC 900

Featured Replies

Napisano

Mam taki mały problemik. W moim sprzęcie pojawia sie jakby bicie nadwozia po przkroczeniu 70ki. Im szybciej jadę tym w większe wibracje wpada auto. Objaw jest taki jak jazda po płytach z przerwami miedzy nimi.Początkowo myślałem że to wyważenie opon bo czuć to na kierownicy też. Wyważenie kół nic nie poprawiło bo było właściwie bez zastrzeżeń. Widocznych luzów na zawieszeniu organoleptycznie nie stwierdziłem (w uno to czasami waliło:) ).Auto nie jest powypadkowe i super sprawne jak na 95 rok prod. Pomóżcie bo nie wiem od czego zacząć .A może ASO? mad.gif

Napisano

To może być przehamowana opona, albo z wybrzuszeniem na bieżniku (nie widać tego na pierwszy rzut oka nawet na wyważarce)...mogą też mieć bicie tarcze hamulcowe (ale to by "kopał" pedał przy hamowaniu)...tak więc posprawdzaj opony...btw. jakie masz i jakie stare?

Napisano

> Mam taki mały problemik. W moim sprzęcie pojawia sie jakby bicie

> nadwozia po przkroczeniu 70ki. Im szybciej jadę tym w większe

> wibracje wpada auto. Objaw jest taki jak jazda po płytach z

> przerwami miedzy nimi.Początkowo myślałem że to wyważenie opon

> bo czuć to na kierownicy też. Wyważenie kół nic nie poprawiło bo

> było właściwie bez zastrzeżeń. Widocznych luzów na zawieszeniu

> organoleptycznie nie stwierdziłem (w uno to czasami waliło:)

> ).Auto nie jest powypadkowe i super sprawne jak na 95 rok prod.

> Pomóżcie bo nie wiem od czego zacząć .A może ASO?

Powiem tak. Ja też miałem ten problem. Pojechałem do zakładu gdzie wyważają koła ale powiedzieli mi że wyważenie nic nie da, bo to opona ma wybrzuszenie. Mimo to kazałem mu wyważyć. Oczywiście nic nie pomogło. Pomyślałem że da się z tym jeździć. Po paru miesiącach udało mi się zdobyć dobrą oponę. Pojechałem na wymianę ale do innego zakładu niż wcześniej. Mówie facetowi co się dzieje a on na to że to wyważenie kół jest złe a nie opona. Wyważył. Pojechałem sprawdzić. Jechałem na równej drodze 130 Km/h i nic nie trzęsie, nie czuć bić na kierownicy smile.gif Wniosek: miałem źle wyważone koła a gościu z 1 zakładu wprowadził mnie w błąd i wziął pieniądze za nic. Lepiej jedź do innego zakładu i spróbój wyważyć i niech się popatrzą czy nie ma wybrzuszenia na oponie, U mojego ojca w samochodzie była opona walnięta ale u niego było czuć bicia już od 20 Km/h

Napisano

może to być również oznaka kończących się przegubów wewnętrznych

Napisano
  • Autor

Macie rację. Zwalona opona tylna lewa.Chyba poszło coś w zbrojeniu bo zmieniła kształt i w jednym miejscu zrobiła sie węższa ale wyższa. Czy można użyc opon 155/70 bo takie pozostały mi nówki z Uno . Chociaż dwie na tył bym wrzucił. Nie będą obcierac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.