Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.7DTI jak długo sie wam nagrzewa do 90st.

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie przypuśćy w temp tak jak ostatnio była z rana 14st krecenie na biegach do 2500tys obr ogrzewanie na zero w aucie, pierwszy raz mam disla i nie wiem czy to normalne ale wskazówka sie minimalnie wychyli i 90st ciezko złapac na odcinku 12km

Napisano

spokojna twoja rozczochrana smile.gif to norma w dieselku dluzej sie nagrzewa, ja musze zrobic jakies 7-8 km zeby sie wskazowka do niecalych 80 st wychylila 88 stopni osiagam po ok 10 km.

Napisano
  • Autor

a jak masz rozgrzanego go do tych 80st i właczysz ogrzewanie(pokretło w połowie czerwonego wentyl na 2) temp zostaje czy spada znacznie

Napisano

> tak jak w temacie przypuśćy w temp tak jak ostatnio była z rana 14st

> krecenie na biegach do 2500tys obr ogrzewanie na zero w aucie,

> pierwszy raz mam disla i nie wiem czy to normalne ale wskazówka

> sie minimalnie wychyli i 90st ciezko złapac na odcinku 12km

może masz walniety termostat

Napisano
  • Autor

> może masz walniety termostat

no własnie nie wiem tego i staram sie zebrac jakies info jak u innych jest, a mniej wiecej koszt samego termostatu jaki jest wie ktos

Napisano

> no własnie nie wiem tego i staram sie zebrac jakies info jak u innych

> jest, a mniej wiecej koszt samego termostatu jaki jest wie ktos

nie zauwazylem czegos takiego temperatura rosnie spokojnie do 88 - 89 stopni

Napisano

> no własnie nie wiem tego i staram sie zebrac jakies info jak u innych

> jest, a mniej wiecej koszt samego termostatu jaki jest wie ktos

Wystarczy macajewem obadac jak przepuszcza na chlodnice albo w czasie jazdy zauwazalny [przynajmniej u mnie tak jest] spadek temperatury gdy termostat sie otwiera o 3 stC (patrzac na oznaczenia licznikowe)

Bo tak porownywanie czasu jest do bani ... jeden jedzie w miescie a drugi 80 km/h poza miastem

PS. zima nadchodzi bo powracaja tematy Termostatow grinser006.gif

Napisano

Wymieniłem profilaktycznie termostat przed poprzednią zimą, ponieważ uważałem, że silnik jest nie dogrzany i długo musiałem czekać przy bardzo niskich -10, -20 stopni na ciepło w kabinie . Jak pamiętam w Service koszt samego termostatu około 40zł. Stary sprawdziłem otwierał się. Na zimę zasłaniam gumową wycieraczką chłodnicę 3/4 z przodu od góry dół jest w 1/4 wolny wyciąłem tylko otwór na wlot powietrza nie zasłaniałem chłodnicy oleju bo nie wiem jakie były by skutki. Jak średnia temp. spada poniżej 10 stopni Celcjusza to zakładam to. Jak jeżdżę po mieście czasem cały dzionek temp. nie podnosi się powyżej standardowego wychylenia wskaźnika. Raz na trasie na Autobahnie jadąc na jedynce i stop jedynka i stop w korku przez 0,5 godziny po 700km ostrej jazdy wskaźnik wychylił się na oko na około 94 stopnie. Na dworze było 8 stopni plus. To było tylko raz a często jeźdżę do "Rajchu" Polecam ten patent innym właścicielom tych silników. Szybko jest cieplutko w aucie. Jak jeździ się na krótkich odcinkach w zimie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.