Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ja mu gaz a on nic

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko!!!!

Ostatnio zdarza się ze jak jadę dodaje gazu a on nic nie przyspiesza tylko zaczyna szarpać lekko i przerywać i nie przyspiesza. Co to może być? jak go zgaszę i odpalę ponownie jest ok. Czasami się tak zdarza że robi się muł z niego

Napisano

> Mam pytanko!!!!

> Ostatnio zdarza się ze jak jadę dodaje gazu a on nic nie przyspiesza

> tylko zaczyna szarpać lekko i przerywać i nie przyspiesza. Co to

> może być? jak go zgaszę i odpalę ponownie jest ok. Czasami się

> tak zdarza że robi się muł z niego

Moze Pomka paliwowa juz nie daje takiego cisnienia jakie powinno byc. Lub moze winna wtrysku (zapieczony)

Napisano

Dzieje sie tak podczas rozgrzewania ?

Napisano

Nie wiem jak to w BBM ale w Escorcie (bleee) tak miałem i to był czujnik położenia przepustnicy. Można było to zauważyć też jak na wolnych obrotach depnąłem mu szybko w podłogę - wtedy się dusił.

Napisano
  • Autor

miałem naprawiane jakieś ścieżki w czujniku położenia przepustnicy. Czy idzie wymienić ten czujnik bez wymiany całej przepustnicy? bo słyszałem że on na stałe jest wmontowany w przepustnicę. Jaki jest koszt takiej wymiany?

ps: tak się dzieje i jak już jest rozgrzany i jak jest zimny.

jak sie mocno zagrzeje to pedał gazu sztywnieje i na 1 biegu praktycznie nie ma przyspieszenia.

Napisano

> miałem naprawiane jakieś ścieżki w czujniku położenia przepustnicy.

> Czy idzie wymienić ten czujnik bez wymiany całej przepustnicy?

> bo słyszałem że on na stałe jest wmontowany w przepustnicę. Jaki

> jest koszt takiej wymiany?

> ps: tak się dzieje i jak już jest rozgrzany i jak jest zimny.

> jak sie mocno zagrzeje to pedał gazu sztywnieje i na 1 biegu

> praktycznie nie ma przyspieszenia.

mialem to samo to byl czujnik polozenia przepustnicy przecztscilem i narazie jest ok

Napisano
  • Autor

Jak to zrobić? jak wyczyścić ten czujnik? Czy idzie wymienić go? ale bez wymiany całej przepustnicy? jaki jest tego koszt?

Napisano

> Jak to zrobić? jak wyczyścić ten czujnik? Czy idzie wymienić go? ale

> bez wymiany całej przepustnicy? jaki jest tego koszt?

W eperze wygląda niestety na to, że to jedna część z przepustnicą ale może ja źle patrzę. Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale ja w moim poprzednim samochodzie dałem radę otworzyć czujnik. To zwykły potencjometr zwykle umieszczony na osi przepustnicy po przeciwnej stronie od wajchy, do której dochodzi linka od pedału gazu. Ja akurat miałem wytarte ścieżki w tym potencjometrze więc musiałem wymieniać ale może u Ciebie będą np. zabrudzone ścieżki albo odgięty ślizgacz (chociaz nie wiem z jakiego powodu ale może). Pytanie tylko czy to się da rozbebrać i co ważniejsze poskładać potem do kupy :/

Napisano
  • Autor

Tzn miałem już naprawiane ścieżki w tym potencjometrze. A mechanik powiedział że wymienić to tylko idzie razem z przepustnicą. To dziwi mnie jak te ścieżki naprawił jak to jest nierozbieralne? jaki jest koszt takiej przepustnicy z tym czujnikiem?

Napisano
  • Autor

Oglądałem dziś przepustnice i ten czujnik jest przykręcany więc pewnie idzie go zmienić? Jeżeli dobrze myślę to ten po lewej stronie przepustnicy na 4 śrubki.

Napisano
  • Autor

Dziś Znowu to samo auto muliło(brak przyspieszenia i gaz strasznie twardy) jak chole...... Pod wieczór znowu przyspieszenie wróciło i pedał gazu zrobił się miękki. Sam już nie wiem co to może być. Poza tym na zbiorniku ok 40 l. Zrobiłem 400 km.

Napisano

> Dziś Znowu to samo auto muliło(brak przyspieszenia i gaz strasznie

> twardy) jak chole...... Pod wieczór znowu przyspieszenie

> wróciło i pedał gazu zrobił się miękki. Sam już nie wiem co to

> może być. Poza tym na zbiorniku ok 40 l. Zrobiłem 400 km.

Sprzedaj, padaka byłoby zbyt hamskie .... dla nowego właściciela zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Sprzedaj, padaka byłoby zbyt hamskie .... dla nowego właściciela

Żebyś wiedział że sa dni że pozbył bym się tej cholery w diabły uzbroj_zlo.gif

Mam podpowiedzi że to przepustnica i ten cudny potencjometr co nią steruje. Ile kosztuje cała przepustnica z tym potencjometrem bo już mnie szlag bierze. Te naprawy nic nie daję 3 miesiacę i znowu kicha. od roku to robie i nie moge sie tego pozbyć. Udało mi sie pozbyć falowania obrotów to teraz znowu to. Uffffff

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.