Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kokpit w AII

Featured Replies

Napisano

witam kolegów... wink.gif powiedzcie mi jakiego środka do pielęgnacji deski używacie w AII, mat czy połysk. jakoś nie umiem wybadać jakim materiałem jest obita deska. a nie chce zapaprać kokpitu czymś niewłaściwym. dzięki za podpowiedzi waytogo.gif

Napisano

Tylko czysta szmatka z woda!!!

ja nienawidze blyszczacych tapicerek... (IMHO)

> witam kolegów... powiedzcie mi jakiego środka do pielęgnacji deski

> używacie w AII, mat czy połysk. jakoś nie umiem wybadać jakim

> materiałem jest obita deska. a nie chce zapaprać kokpitu czymś

> niewłaściwym. dzięki za podpowiedzi

Napisano
  • Autor

> Tylko czysta szmatka z woda!!!

> ja nienawidze blyszczacych tapicerek... (IMHO)

> > niewłaściwym. dzięki za podpowiedzi

właśnie ja też nie dlatego się pytam czy macie jakieś sprawdzone środki, ja jedynie czego używałem wcześniej to pronto, bo przynajmniej tłustego syfu nie zostawiało...

Napisano

Ja kupuje w makro takie ściereczki do kokpitu

ładnie wycierają kurz- sa nasączone antystatycznym płynem, do tego ładnie pachną i nie nabłyszczają.

Wycieram tym wszystkie plastiki w aucie.

Napisano

> właśnie ja też nie dlatego się pytam czy macie jakieś sprawdzone

> środki, ja jedynie czego używałem wcześniej to pronto, bo

> przynajmniej tłustego syfu nie zostawiało...

a ja scieraczki z carrefour dla niemowlat nasaczone rumiankiem;) idealnie sie spisuja;)

Napisano

> witam kolegów... powiedzcie mi jakiego środka do pielęgnacji deski

> używacie w AII, mat czy połysk. jakoś nie umiem wybadać jakim

> materiałem jest obita deska. a nie chce zapaprać kokpitu czymś

> niewłaściwym. dzięki za podpowiedzi

Ja należę do grupy ludzi która nie trawi niczego poza _czystymi_ plastikami wnętrza więc używam pianki STP - tuff stuff,

link do strony producenta

tym właśnie odszczurzałem wnętrze po handlarzu - miłośniku plaka, idealnie wnika w pory plastiku, odtłuszcza, po wytarciu szmatką pozostawiając naturalny czysty, suchy plastik, później gdy deska się przykurzy wystarczy szmatka z mikrowłókna i voila!

co prawda producent pisze o zastosowaniu jej głównie do dywanów, tapicerek ale nadaje się do wielu innych zastosowań, polecam Ci gorąco,

brat

Napisano

a ja polecam piankę w sprayu firny shell do matowych powierzchni. Wystarczy spryskać deskę, przetrzeć szmatką i nie dość że kokpit jest czysty to ładnie pachnie i nie świeci się jak po użyciu innych produktór plako podobnych.

Napisano

Ja używam pasty do pielęgnacji skóry. Tak, tak. Nie bez przyczyny, kokpit mam obity właśnie czarną skórą. Poprzedni właściciel zaszalał, ale wygląda to naprawdę dobrze...

Napisano

Ja kokpit wycieram szmatką z microfibry (nie wiem dokładnie jak to się pisze) jak coś bardziej brudnego to trochę wody - to wystarczy. Przyznam się że plakiem "wykańczam" korbki od szybek z tyłu bo jakieś takie zszarzałe są...

Plak ma ten minus, ze jest tłusty i łapie kurz- tak mi się wydaje.

W ogóle jestem przeciwnikiem plakowania i zapachów do aut. Jak widzę wunderchoinki i zbiorniczki na wywietrznikach to wiem że w tym aucie musi czymś walić, a właściciel chce to zatuszować. Tak samo zniszczona tapicerka plakowana na błysk - specjalność autokomisów.

POZDRAWIAM

Napisano

> W ogóle jestem przeciwnikiem plakowania i zapachów do aut. Jak widzę

> wunderchoinki i zbiorniczki na wywietrznikach to wiem że w tym

> aucie musi czymś walić, a właściciel chce to zatuszować. Tak

> samo zniszczona tapicerka plakowana na błysk - specjalność

> autokomisów.

> POZDRAWIAM

Tutaj kolego nie ma co generalizować wszystkich właścicieli aut. Sam mam choineczkę zapachową ( teraz mam złośnika) i Ambi Pura powieszonego na kratce. Nigdy w swoim samochodzie nie paliłem i nie pozwalam palić papierosów ( chociaż sam palę SPORO sciana.gif) i w samochodziku niczym mi nie śmierdzi ani niczym nie wali. Poza tym systematycznie czyszczona klima, oczywiście przez moją osobę 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.