Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile czasu ma serwis...

Featured Replies

Napisano

ile czasu ma serwis na wykonanie naprawy na gwarancji? po jakim czasie moge zadac nowego exemplarza wolnego od wad? do serwisu radyjko poszlo 31.08 a do dzis czesci nie sprowadzili angryfire.gif

Napisano

> ile czasu ma serwis na wykonanie naprawy na gwarancji? po jakim

> czasie moge zadac nowego exemplarza wolnego od wad? do serwisu

> radyjko poszlo 31.08 a do dzis czesci nie sprowadzili

Oddałem niedawno po raz drugi swojego Clariona DB268RMP do naprawy.

Za pierwszym razem czekałem od 30.06 do 17.07, mimo, że wg zgłoszenia reklamacyjnego mają 2 tygodnie na naprawę.

Napisano

14 dni.

ty decydujesz czy korzystasz z gwarancji czy rękojmi. możesz również odstąpic od umowy k-s.

po przekroczeniu czasu możesz wystąpic o nowe radio lub zwrot kasy.

Napisano
  • Autor

> 14 dni.

> ty decydujesz czy korzystasz z gwarancji czy rękojmi. możesz również

> odstąpic od umowy k-s.

> po przekroczeniu czasu możesz wystąpic o nowe radio lub zwrot kasy.

czyli zasadniczo juz moge wystapic do nich o zwrot $ hmm.gif uderzam z tym do serwisu czy do sklepu (Media Markt)? Jest jakas roznica jesli bylo kupione na raty (juz splacone 100%) cfaniaczek.gif

Napisano

> czyli zasadniczo juz moge wystapic do nich o zwrot $ uderzam z tym

> do serwisu czy do sklepu (Media Markt)? Jest jakas roznica jesli

> bylo kupione na raty (juz splacone 100%)

na sklepie jest tylko kasa. do serwisu najpierw. później do kierownika sklepu. później do kasy po kase.

Napisano
  • Autor

> na sklepie jest tylko kasa. do serwisu najpierw. później do

> kierownika sklepu. później do kasy po kase.

ale nie czekac na naprawe? sklep/serwis nie bedzie stwarzac problemow/zaslaniac sie paragrafami? wymiana na inny egzemplarz raczej srednio mnie interesuje sick.gif

Napisano

> ale nie czekac na naprawe? sklep/serwis nie bedzie stwarzac

> problemow/zaslaniac sie paragrafami? wymiana na inny egzemplarz

> raczej srednio mnie interesuje

serwis cie standardowo oleje, dlatego wskazałem jako następny krok kierownika. 14 dni to 14 dni na to nie ma alternatywy.

oddając radio do naprawy zdecydowałeś się skorzystac z gwarancji. muszą ci zaproponowac inny egzemplarz, może udac ci się wynegocjowac zwrot kasiory.

Napisano
  • Autor

> serwis cie standardowo oleje, dlatego wskazałem jako następny krok

> kierownika. 14 dni to 14 dni na to nie ma alternatywy.

> oddając radio do naprawy zdecydowałeś się skorzystac z gwarancji.

> muszą ci zaproponowac inny egzemplarz, może udac ci się

> wynegocjowac zwrot kasiory.

ale musze odebrac sprzet z serwisu czy pokwitowaniem z serwisu sie udac? (sorry za glupie pytania ale pierwszy raz reklamacje mam) tongue.gif

Napisano

Ja się podepnę do tematu i zapytam.

Za pierwszym razem radio się wyłączało i radio wyrzucało płytę przy wkładaniu panelu.

Teraz, za drugim razem, radio nadal wyrzuca płytę. Podejrzewam, że za pierwszym razem

to olali albo nie udało im się naprawić. Dzisiaj dzwoni gość z serwisu i chce umówić się w serwisie,

bo jemu nie udało się "wywołać" tej usterki i chce sprawdzić w aucie.

Podejrzewam, że i tym razem nie uda się tego naprawić - czy mogę żądać zwrotu kasy?

W zgłoszeniu jest wymiana na nowe radio bądź zwrot gotówki.

Napisano

jeżeli serwis nie "wywoł" usterki = radio jest sprawne, niestety.

hektorr, ten serwis jest w innym miejscu niż MM? tzn kupiłeś radio w MM i masz gwarancję producenta i serwis producenta?

ZTCW reklamacje w MM są w MM

jesli tak to proś serwis o kierownika/managera sklepu.

Napisano
  • Autor

> jeżeli serwis nie "wywoł" usterki = radio jest sprawne, niestety.

> hektorr, ten serwis jest w innym miejscu niż MM? tzn kupiłeś radio w

> MM i masz gwarancję producenta i serwis producenta?

> ZTCW reklamacje w MM są w MM

> jesli tak to proś serwis o kierownika/managera sklepu.

mam serwis pod nosem w centrum miasta wiec nie oplacalo mi sie tluc z reklamacja do zabrza blush.gif

Napisano

> jeżeli serwis nie "wywoł" usterki = radio jest sprawne, niestety.

Oki, rozumiem to. waytogo.gif Ale tak na zdrowy rozsądek - czy 19-letni człowiek słuchający non-stop muzyki w aucie,

pozbywał by się umyślnie radia najpierw na 1,5 miesiąca, teraz na kolejne 2-3 tygodnie?

Poza tym musiałbym mieć niezłą wyobraźnię, by wymyślić taką usterkę...

Napisano
  • Autor

> Oki, rozumiem to. Ale tak na zdrowy rozsądek - czy 19-letni człowiek

> słuchający non-stop muzyki w aucie,

> pozbywał by się umyślnie radia najpierw na 1,5 miesiąca, teraz na

> kolejne 2-3 tygodnie?

> Poza tym musiałbym mieć niezłą wyobraźnię, by wymyślić taką

> usterkę...

u mnie sie poprostu wieszal na odtwarzaniu cd ...nie chcial oddac cd ....zero reakcji, wykryli silniczek od cd do wymiany, ale doczekac sie tej wymiany nie moge rant.gif

Napisano

Egzemplarza wolnego od wad możesz domagać się natychmiast po zgłoszeniu usterki.

Naprawa musi byc wykonana "w stosownym czasie", zapomnij o terminie 2 tygodni (chyba ze taki termin masz zapisany na potwierdzeniu przyjęcia do serwisu).

W ciągu dwóch tygodni sprzedawca / gwarant musi zareagować na złożoną reklamację, co ie znaczy że musi w tym czasie produkt naprawić lub wymienić. Wystarczy że uzna twoje roszczenia (a skoro radio jest w serwisie to gwarant uznał twoją reklamację).

Źródło:

Federacja Konsumentów

Na końcu.

Napisano

Fajnie ale zalezy co pisze w gwarancji i jesli ja podpisal to znaczy ze sie z nia zgodzil a czasem niektorzy sprzedawcy rozne czary tam pisza...

Jesli oddales na gwarancji to obowiazuje obie strony to co tam jest napisane : 14 dni a 14 dni roboczych to 2 rozne sprawy i inne kruczki.

Jesli nie jest to razace naruszenie prawa to federacja konsumentow nie zostawi wszystkiego aby Ci pomoc tymbardziej jesli gwarantem jest duza firma...

Najlepszym wyjsciem jest jak pisal kolega wczesniej rekojmia zeby.GIF Tu sa sztywne zasady ktorych musza przestrzegac.

Napisano
  • Autor

odkopuje temat... serwis nie chce oddac radyjka bo czesc jest zamowiona ale jeszcze nie doszla, natomiast MM byloby sklonne wymienic sprzeta na inny badz oddac $ tylko musze im zawiezc sprzet i oswiadczenie serwisu ze nie sa w stanie tego naprawic .... angryfire.gifsciana.gifrant.gif macie jakies pomysly jak ich pogonioc do dzialania?

Napisano

> odkopuje temat... serwis nie chce oddac radyjka bo czesc jest

> zamowiona ale jeszcze nie doszla, natomiast MM byloby sklonne

> wymienic sprzeta na inny badz oddac $ tylko musze im zawiezc

> sprzet i oswiadczenie serwisu ze nie sa w stanie tego naprawic

> .... macie jakies pomysly jak ich pogonioc do dzialania?

jak minęło 28dni roboczych to nowy albo kasa

Napisano
  • Autor

> jak minęło 28dni roboczych to nowy albo kasa

na dzis dzien jest 20 dni roboczych icon_rolleyes.gif

Napisano

> na dzis dzien jest 20 dni roboczych

Jasne wink.gif Jak oddal na gwarancji to obowiazuje to co tam napisane i na podstawie tego moze rozmawiac.

Jak sie nie wywiazuja to tylko FK zostaje.

Napisano
  • Autor

> Jasne Jak oddal na gwarancji to obowiazuje to co tam napisane i na

> podstawie tego moze rozmawiac.

> Jak sie nie wywiazuja to tylko FK zostaje.

a jest jakas ustawa/paragraf ze maja tyle i tyle czasu i wymiana na nowy/zwrot $? Z tego co sie dowiedzialem JVC zrobilo myk i nie podaje w gwarancji ile dni ma trwac naprawa tylko jest napisane ze ma zostac wykonane w jak najkrotszym czasie. Z drugiej strony jak sie spytalem kierownika serwisu czy 4 tygodnie jest dla niego krotkim czasem to zaczal sie wymigiwac ze czesc jest zamowiona i musze czekac az przyjdzie bo co on z ta czescia zrobi jak ja odbiore teraz sprzet nie naprawiony z serwisu mad.gif

Napisano

> a jest jakas ustawa/paragraf ze maja tyle i tyle czasu i wymiana na nowy/zwrot $? Z tego co sie dowiedzialem JVC zrobilo myk i nie podaje w gwarancji ile dni ma trwac naprawa tylko jest napisane ze ma zostac wykonane w jak najkrotszym czasie. Z drugiej strony jak sie spytalem kierownika serwisu czy 4 tygodnie jest dla niego krotkim czasem to zaczal sie wymigiwac ze czesc jest zamowiona i musze czekac az przyjdzie bo co on z ta czescia zrobi jak ja odbiore teraz sprzet nie naprawiony z serwisu

Zgodze sie ze jesli niema podanej daty co w/g mnie nie powonno miec miejsca to mzona to podpiac pod paragraf.

Jednak jesli gwarancja to gwarancja a nie nagle sie komus odwidzialo i rekojmia ai paragrafy.

3a bylo od razy oddac na zasadziue rekojmi i mieliby 14 dni 270751858-jezyk.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

w koncu dzisiaj tj 16 pazdziernika odzyskalem swoje radio sprawne winner.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.