Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reparaturki nadkoli z tworzywa / żywic

Featured Replies

Napisano

> Trafiłem na taką aukcyję

hmm.gif Ciekawe hmm.gif Stosował ktoś ??

A może by tak całą kastę wymienić zakrecony.gif

Napisano

> Trafiłem na taką aukcyję

pierwszy raz widzę...

pomijając jakieś rzeźbienia tuningowców typu poszerzanie nadkoli wink.gif

cena nie jest zachęcająca, blachy są znacznie tańsze...

poza tym - jak to montować? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> poza tym - jak to montować?

Na "zakładkę" i blachowkręty ok.gif270635636-JUMP2.gif

Edit: przypomniala mi sie sytuacja pewna. Kolega sprowadzil z D astre F kombi, biala. Dostal ja prawie za free wiec zal bylo nie brac wink.gif Najlepsze w tym aucie byly wlasnie zrobione reparaturki tylnych blotnikow. Byly jakims cudem wcisniete, wpasowane na skorodowane nadkole i obsmarowane szpachlowka spineyes.gif

Napisano

> poza tym - jak to montować?

Patex wszystko sklei zakrecony.gif

Napisano

> Na "zakładkę" i blachowkręty

najlepiej ocynkowane blachowkręty zlosnik.gif

Napisano

> najlepiej ocynkowane blachowkręty

Albo aluminiowe nity brawo.gif i będzie wyglądało jak poszycie Boeninga 737 zakrecony.gifrotfl.gif

Napisano

A ja niedawno zrobiłem tylne nadkole od strony kierowcy. Tyle ze u mnie to juz tragedia była. Z powodu rdzy oderwał się kawałeczek nadkola i miałem przy oponie dziurke długości 10cm. Az sie facet na przeglądzie przyczepił. Kupłem za 50 zika reparaturke, zapłaciłem 28 zika za 100ml lakieru (+rozcienczalnik + klar + utwardzacz) i dałem do blacharza z którym się umówiłem ze zrobi to za 50 zika "na sztuke"

Efekt końcowy był taki, że szczena mi w dół opadła. Nadkole z zewnątrz wygląda idealnie. Nie przesadzam! Wszyscy moi znajomi którzy widziali wcześniej jak to wyglądało, juz zapowiedzieli ze wybiorą się też żeby tak im "na sztukę" nadkola podreperować smile.gif

Blacharz co prawda tłumaczył ze tam w srodku pod kołem też jest ta rdza i powinno się tam to wymienić (przy okazj coś tam porozcinac itp). Generalnie nie na sztuke zapłaciłbym 350 zł za samą robotę + musiałbym dokupić jeszcze jedną reparaturę i byćmoże więcej lakieru. Nie mam niestety tyle kasy. A tak całość mam za 128 zika i moje oko jest zadowolone.

Facet ostrzegał oczywiście że zacznie to wychodzić prędzej czy pozniej, ale mam to gdzieś. Wole za rok znowu zrobić za 130 zika niż płacić jednorazowo ok 600 zł za naprawę kawałka blachy w 12 letnim aucie (mając na uwadze że to nie jedyne miejsce z defektami w wyglądzie). W końcu tym samochodem wiecznie nie będę jeździł smile.gif

PS

Dodam tylko że robiłem na zwykłych blaszanych reparaturach. żadnych wynalazków z tworzywa i żywicy nie używałem. Zresztą jakoś nie jestem do czegoś takiego przsekonany... może niedługo ktoś wpadnie na pomysł że można blacharke w papierniczym zrobic smile.gif

Napisano

ja ostatnio widziałem całe przednie nadkola z laminatu zeby.GIF

jedyna zaleta tego to że rdza już nie wyjdzie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mówisz i masz klikens

Widziałem tą aukcję już wcześniej. Mimo wszystko wole stalowe błotniki i stalowe reperaturki jakbym musiał wymienic.

Napisano

> A ja niedawno zrobiłem tylne nadkole od strony kierowcy.

Jakbyś opisał moją historię, tylko ja robiłem 2 błotniki i wlew. Uzupełnij profil i napisz gdzie robiłeś blacharke, bo mam bardzo podobnego blacharza - bierze 50 zł za element, części i lakier mu przywozisz, mieszka koło Tyńca. Może to ten sam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.