Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimowe opony CC 700

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako ze zbliza sie zima postanowilem zaopatrzec sie w zimowe ogumienie i mam pare pytan. Ma troche ograniczony budzet i czy lepszym rozwiazaniem jest kupno 4 opon zimowych tanszej firmy(Kormoran, Debica, Barum itp.) czy moze lepiej kupic 2 opony lepszej firmy(w oko mi wpadly Continental ContiWinterContact TS800 za 172zl za sztuke). Jezeli dwie to czy zakladac na przod czy tyl? Kolejne pytanie to czy lepije kupic w sklepie internetowym(np. www.opony.com) czy w normalnym sklepie w miescie. Ostatnie pytanie pewnie pojawialo sie juz pewnie duzo razy ale gdzie sie sprawdza na oponie date produkcji?:)

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

DjRoman

P.S. Jaki najkorzystniejszy rozmiar opony do jazdy po miscie??

Napisano

> Witam

> Jako ze zbliza sie zima postanowilem zaopatrzec sie w zimowe

> ogumienie i mam pare pytan. Ma troche ograniczony budzet i czy

> lepszym rozwiazaniem jest kupno 4 opon zimowych tanszej

> firmy(Kormoran, Debica, Barum itp.) czy moze lepiej kupic 2

> opony lepszej firmy(w oko mi wpadly Continental

> ContiWinterContact TS800 za 172zl za sztuke). Jezeli dwie to czy

> zakladac na przod czy tyl? Kolejne pytanie to czy lepije kupic w

> sklepie internetowym(np. www.opony.com) czy w normalnym sklepie

> w miescie. Ostatnie pytanie pewnie pojawialo sie juz pewnie duzo

> razy ale gdzie sie sprawdza na oponie date produkcji?:)

> Z gory dziekuje za odpowiedzi.

> Pozdrawiam

> DjRoman

> P.S. Jaki najkorzystniejszy rozmiar opony do jazdy po miscie??

zalezy...ja osobiscie wole kupic tansze (byle nie jakies vivo-podobne wynalazki hehe.gif) i czuc sie bezpiecznie niz kombinowac i kupowac po 2 szt

co do kupowania przez neta jak doliczysz koszty montazu, wywazania to czesto wychodzi na to samo a czasem drozej bo jeszcze przesylka swoje kosztuje

Napisano

Do 700 135/70R13 ew 145/70R13, Debica Frigo, Kormoran, czy wspomniane barumy nie ma sensu do tego auta inwestowania w prawie 2 razy drozsze opony bo i tak wiecej niz 100km/h to nie jezdzi, a w zime tym bardzej. sam jezdze na leciwych Kormoranach S100

Napisano

Zawsze w CC jezdzilem w zimie albo na kormoranach albo na debicach.

Zawsze bylo OK.

Zdecydowanie lepiej kupic 4 nowe takie, niz doplacac w lepsze opony. Czesto moze sie okazac ze przyrost jakosci jaki oferuja lepsze opony jest nieadekwatny do przyrostu ceny.

Napisano

> Do 700 135/70R13 ew 145/70R13, Debica Frigo,

na 145 frigo z 6 mm bieżnika agent wjeżdża i wyjeżdża dosłownie wszędzie - sprawdzone organoleptycznie biglaugh.gif dwa lata temu trochę śniegu było,mój paśc zachowywał się jak ślepy koń na Pardubickiej - "nie widzę przeszkód".Lekki przód,dobra opona,trochę umiejętności = ani razu nie wysiadałem by pchac.

Napisano

> Do 700 135/70R13 ew 145/70R13, Debica Frigo, Kormoran, czy wspomniane

> barumy nie ma sensu do tego auta inwestowania w prawie 2 razy

> drozsze opony bo i tak wiecej niz 100km/h to nie jezdzi, a w

> zime tym bardzej. sam jezdze na leciwych Kormoranach S100

wiesz z doświadczenia czy teoretyzujesz ze 700 wiecej niż 100 nie pojedzie confused.gif

a tak do treści topica

to frigo 2 dają radę barumów nie polecam bo strasznie biją są problemy z ich wyważeniem

Napisano
  • Autor

Jeszcze ze 2-3 takie opinie i mnie przekonacie:) A co sadzicie o kupowaniu opon w hipermarketach??

Napisano

> Jeszcze ze 2-3 takie opinie i mnie przekonacie:) A co sadzicie o

> kupowaniu opon w hipermarketach??

można kupować ale trzeba być uważny i sprawdzić który rok i który tydzień produkcji wink.gif

ale ja pojecam do wulkanizatora się wybrać i o promocje popytać

Napisano

> wiesz z doświadczenia czy teoretyzujesz ze 700 wiecej niż 100 nie

> pojedzie

Ile razy w zimie pojedziesz 700 po sniegu wiecej niz 100km/h? ile wiecej 10km/h? a i tak wiekszosci czasu nie przekroczysz 80km/h zwlaszcze jak bedziesz w miescie jezdzil. jak latasz po autostradach 130-190+km/h to ma to znaczenie jaka jest opona a do 100km/h to praktycznie kazda nowa jest dobra.

Napisano

no widzisz ja np do pracy mam 30 km z tego minimum 15 jadę autostradą. jezdziłem wcześnie rano przed ok 6 lub wcześniej i nie raz się zdarzyło (zimą 2 lata temu) ze był odśnieżony 1 lub max 2 pasy a wiatr i tak zawiewał śnieg z okolicznych pół prędkość jazdy na autostradzie to w moim wypadku ok 120.

w górach parę razy zimą jestem i moje frigo zawsze dawały rady

Napisano

do tego auta to kormoran lub debica; ja osobiscie wole kormorana ...wystarczy. kup 4 szt., chyba ze pragniesz niezapomnianych doznan i przednia zabawe na sliskim bez uzywania rekawa to tylko 2 na przod a tyl lato i to kiepskie...

jezdzilem tak jedna zime tyle ze wtedy cienki sluzyl tylko do zabawy a tak to stal pod bokiem...

a i w duzym miescie kupisz taniej niz w necie laczki jak policzysz wszystkie koszty, tylkko poszukac trzeba

pozdro

Napisano

Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałem się na Kormorany s100. W komentarzach na stronach internetowych ludzie bardzo je chwalili i niejednokrotnie przypisywali miano najlepszych zimowek w rozsądnej cenie.

Pozdrawiam

Napisano

> no widzisz ja np do pracy mam 30 km z tego minimum 15 jadę

> autostradą. jezdziłem wcześnie rano przed ok 6 lub wcześniej i

> nie raz się zdarzyło (zimą 2 lata temu) ze był odśnieżony 1 lub

> max 2 pasy a wiatr i tak zawiewał śnieg z okolicznych pół

> prędkość jazdy na autostradzie to w moim wypadku ok 120.

w pierwszym poscie bylo napisane

Quote:

Jaki najkorzystniejszy rozmiar opony do jazdy po miscie??

wiec do tego sie odnioslem

> w górach parę razy zimą jestem i moje frigo zawsze dawały rady

no to po co dyskutujesz jak dawaly rade, przeciez wlasnie pisze ze wystarcza spokojnie frigo czy inne kormorany i nie ma sensu kupowac 2 razy drozszych pirelek czy innych dunlopow.

Napisano

> Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałem się na Kormorany s100. W

> komentarzach na stronach internetowych ludzie bardzo je chwalili

> i niejednokrotnie przypisywali miano najlepszych zimowek w

> rozsądnej cenie.

to jeszcze to produkuja yikes.gifyikes.gifyikes.gifconfused.gif

Napisano
  • Autor

No to mnie przekonaliscie. Bede jedzil tylko po miescie max 70 i nie zamierzam w snieg za miasto sie wybierac wiec bede szukal debicy na 4 kola. Fajnie by bylo jak by znowu w tesco zrobili promo na debcie z felgami po chyba 139plnow. Jeszcze raz dzieki za porady.

Napisano

> No to mnie przekonaliscie. Bede jedzil tylko po miescie max 70 i nie

> zamierzam w snieg za miasto sie wybierac wiec bede szukal debicy

> na 4 kola. Fajnie by bylo jak by znowu w tesco zrobili promo na

> debcie z felgami po chyba 139plnow. Jeszcze raz dzieki za

> porady.

Kup 4 sztuki Debicy Frigo Directional 145/70. Do tego samochodu bardzo dobre opony. Przejedzie wszystko. W zeszłym roku 4 listopada jadąć do szkoły padał śnieg z deszczem i marzło(było lodowisko na drodze) Wszyscy jadacy na letnich mieli problemy na podjazdach miedzy olsztynkiem a olsztynem (odcinek 30 km), pełno samochodów na poboczach, w rowie. Ja miałem już załozone zimówki i bez problemów jechałem. W śniegu CC zachowuje się jak pług. Tylko raz sie zakopałem w sniegu ale to dlatego że wpadłem w dużo zagłęboki śnieg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.