Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antenka ... Trafiło i na mnie

Featured Replies

Napisano

Stało się ... rano wstaje patrze przez okno a antenka która nie chowała się do końca ( chyba już standard ) wykrzywiona pod kontem 90% jakiś ..............( w miejsce kropek proszę sobie wstawić najgorsze epitety jakie przyszły wam do głowy ).

I tu moje pytanie nie czy można kupić sam wkład metalowy ( ten teleskop ) i go wymienić czy trzeba kupić nową antenkę jakie ewentualnie polecacie zamienniki.

Pozdro...

Napisano

Współczuję - miałem podobnie tylko że antenę złamał - jej właściciel. Siorze antenkę zakładałem na błotnik bo nie było (nie licząc 10cm'owej imitacji). Kupiłem uniwersalną teleskopówkę za 8zł którą bez większego problemu dało się wpasować - niestety siora następnego dnia zamykała bagażnik przy mocnym wietrze z otwartą anteną - zahaczyła o klapę i ciach sick.gif

Od razu napiszę - NIE KUPUJ uniwersalnej (są poniżej 10zeta). Zamontować się da ale potem bywają same kłopoty - 2krotnie takie montowałem i po miesiącu w jednej nakrętka tak się 'zaspawała' że musiałem ją ponacinać i łamać żeby ją potem wyjąć.

W 2giej z kolei tuż po założeniu i skręceniu osłon bagażnika podczas 'testów' wypadła plastikowa rurka osłaniająca teleskopy po czym cały maszcik oczywiście wpadł do środka angryfire.gif

Jak to się mówi do 3 razy sztuka - kupiłem z allegro antenę dedykowaną do astry/daewoo. Pasuje i działa idealnie... Duuużo lepsze wykonanie a koszt chyba poniżej 30zł (z przesyłką).

Więc jeśli już to śmiało kup całą - wątpię żebyś dostał sam teleskop w dodatku dopasowany...

Kupowałem tu:

http://moto.allegro.pl/item241408966_antena_opel_astra_hatchback_i_lanos_w_blotnik_ss.html

Szybciutko przysłali... ok.gif

Napisano
  • Autor

Moja wina sorry.... ( ale pisałem jeszcze czując pulsującą krew w głowie wink.gif ) nie napisałem że antenka to automat i czegoś takiego szukam. Właśnie jestem po operacji prostowania antenki, jak się domyślacie w trakcie prostowania popękała stoi teraz w pionie ale nie ma mowy żeby po włączeniu radia się wysunęła.

Wydaje mi się że wyczytałem kiedyś że oryginał kosztuje 300 zł yikes.gif

Pozdro...

Napisano

Wiadomość skasowana przez step

Napisano

Witam...

jesli masz oryginalna antene GM.. to mozna do niej dokupic sam teleskop razem z linka napedowa..

Pozdrawiam

fmk

Napisano
  • Autor

> Antenka to tylko rozlane mleko ( trochę nie na temat ) mnie w nocy

> obudził alarm wglądam przez okno a astra się pali . okazało się

> że jakiś baran bawi się w piromana i w moim mieście pali auta a

> policaje nic, i tak się z nią pożegnałem a miała służyć mi jakie

> trzy lata . A jakie mam z tego wnioski to to że baranów się nie

> da uniknąć i to nieważne gdzie trzymamy auto za domem czy na

> ulicy , garaż to mażenie. Gaśnice miałem w bagażniku i dlatego

> była dostępna , no i alarm miałem za stówkę a za trzy można mieć

> z powiadomieniem co się by opłacało łatwo policzyć.

No to rzeczywiście antenka to przy tym mały pikuś.

a kara śmierci to za mało dla debila (może przesadziłem) ale przynajmniej porządny ... tuk.gif na pewno by nie zaszkodził.

> Witam...

> jesli masz oryginalna antene GM.. to mozna do niej dokupic sam

> teleskop razem z linka napedowa..

> Pozdrawiam

> fmk

Antenka oryginał GM nie wiesz gdzie można dostać taki teleskop ???

Pozdro...

Napisano

Witam tez miałem taki problem. Niestety po ASO nie jezdziłem(bo chyba tylko tam mozna sam teleskop kupic) wiec kupiłem za 70 zł na allegro. szczerze nie polecam w 100% to zalezy jak kto z kasą stoi. Ta z allegro sie zepsuła, wariwała, nie wysuwała sie itd. Odesłałem i przysłali nowa ale ciut inna gdyz nie miała wejsc na srubu do takiego plastikowego. A wiec problem z montazem ogromny ale sie udalo. Do teraz działa choc czasem sie przycina ale nazekac nie moge. Sam teleskop z tego co sie w Gremarze dowiedziałem to koszt ponad 100zł a nowa antena cała to chyba ktos z tym 300 zł chyba sie pomylił smile.gif oryginalna spokojnie z 500:D głupi silniczek tylnej wycieraczki GM kosztuje 800 smile.gif jesli ktos nie ma duzo kasy i nie przeszkadza mu ze czasem sie antena zatnie i troche głosniej chodzi to allegro

Napisano
  • Autor

> Do teraz działa choc czasem sie przycina ale

> nazekac nie moge. Sam teleskop z tego co sie w Gremarze

> dowiedziałem to koszt ponad 100zł

Moja oryginalna też się przycinała nie chowała się cała wystawało ok. 10 cm. i to już wystarczyło żeby jakiś .......... postanowił sobie ją wygiąć. angryfire.gif

> ktos z tym 300 zł chyba sie pomylił oryginalna spokojnie z

> 500:D głupi silniczek tylnej wycieraczki GM kosztuje 800

500 zł ....... crazy.gif

> ktos nie ma duzo kasy i nie przeszkadza mu ze czasem sie antena

> zatnie i troche głosniej chodzi to allegro

Raczej nie zbyt mi to przeszkadza że się zatnie i głośniej chodzi byle by pochodziła kilka lat i odbierała dobrze no i żeby cena była rozsądna ... na tym koniec koncertu życzeń wink.gif

Napisano

Witaj..

W łodzi wiem gdzie dostac taka antene...

W poniedzialek podam Ci numer katalogowy i cene....

Pozdrawiam

fmk

Napisano

czy jest jakaś przejściówka z oryginalnej oplowskiej końcówki kabla anteny na tradycyjną co pasuje do większości radioodbiorników?

pozdro

Napisano
  • Autor

> Witaj..

> W łodzi wiem gdzie dostac taka antene...

> W poniedzialek podam Ci numer katalogowy i cene....

> Pozdrawiam

> fmk

Z góry wielkie dzięki.

Pozdro...

Napisano

witam...

sa dwa rodzaje anten: z ciegnem zabkowany i gladkim....

z ząbkami 17 84 748

gładka 17 84 709

zabkowana kosztuje ok 128 pln:):)

gladka ok 11o pln

Pozdrawiam

fmk

Napisano
  • Autor

Możesz podać namiar na ten sklep ...?

Kurcze gdzieś kiedyś widziałem manual rozbierania antenki ale nie mogę znaleść ma może ktoś namiar.

Pozdro...

Napisano

witam. tez miałem ten problem, i kupiłem antenke za 60 czy 70 zł na giełdzie (podróba tak jak ta na allegro) żeczywiście głośno chodziła i troche sie przycinała aż po jakimś miesiącu, może dwóch odechciało jej sie współpracy. nie miałem kasy na orginał bo jest bardzo drogi więc założyłem bat od tej podróby do oryginalnego silniczka od starej anteny. efekt: dwa latka chodzi bez zarzutu, i co dziwniejsze do tej pory sie chowa do końca (a pare razy była skrzywiona nieznacznie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.