Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

155/65/13 bf goodrich touring dobre czy nie???

Featured Replies

Napisano

jezdzi ktos na tych oponkach bo moge je tanio dostac nowe i sie zastanawiam czy nie vivo jakies....

Napisano

> jezdzi ktos na tych oponkach bo moge je tanio dostac nowe i sie

> zastanawiam czy nie vivo jakies....

Jeżdżę i śmiało polecam - dobra opona - ładnie się trzyma i generalnie w porównaniu do vivo które miełem poprzednio to niebo a ziemia - dodatkowo ma to na czym mi zależało - nie boi się wody - samochód w kałuży jedzie jak po sznurku (na vivo jechał gdzie mu sie zamarzyło)

Napisano

ja jezdze na nich od wiosny i uwazam ze sa godne polecenia. trzymaja naprawde dobrze, czego nie mozna powiedziec o vivo, czy passio.

za ile masz okazje wyrwac?

Napisano

bardzo fajna oponka, trzyma jak należy i na suchym i na mokrym waytogo.gif

Napisano

155/65/13 wchodzi na seryjną felge? da się wsadzić na nią coś większego czy trzeba już zmieniać?

Napisano

> 155/65/13 wchodzi na seryjną felge? da się wsadzić na nią coś

> większego czy trzeba już zmieniać?

wchodzi ok.gif

Napisano

> 155/65/13 wchodzi na seryjną felge? da się wsadzić na nią coś

> większego czy trzeba już zmieniać?

przeciez to seryjna opona wiec wchodzi na seryjna felge zlosnik.gif

Napisano

bardzo fajna opona, już parę sezonów na niej śmigam ok.gif

Napisano

dwa sezony na tym przelatalem - na suchym bardzo dobrze sie trzymaja - na mokrym troche gorzej ale tragedii nie było - polecam opone waytogo.gif

Napisano

po zmianie z VIVO uznalem je za genialne, czas powoli jedak weryfikuje ocene w miare kolejnych zakupow, ale do rzeczy:

BF

- super na suchym

- w miare ciche

- jak złapie przypadkowy śnieg, to tragedia boje_sie.gif

- błotko - kiepsko kiepsko

- na mokrym.. hmmm, jesli to jest tylko mokre, to daje rade, w koleinach mialem okazje kilka razy popłynąć przy hamowaniu

- dłuuuuuuuuuuugo się ździerają, ja swoje mialem z szesc sezonów (a to ok. 150kkm) to pewnie za sprawą twardawej gumy, ktora praktycznie nigdy nie piszczy, nawet w małym posligu po prostu delikatnie 'ucieka', a nie piszczy icon_eek.gif

od zeszlego sezonu śmigam na Uniroyall RallyE (rozmiar ten sam):

- super na suchym

- nieco glosniejsze niz BF

- jak złapie przypadkowy śnieg, to nawet nawet ( na tyle mam BFy i kuprem zamiatałem rowy, blokowaly sie nawet przy delikatnych hamowaniu)

- błotko - zdecydowanie lepiej niz BF, nawet czuć, że coś ciągną, BFy po prostu sie ślizgały

- na mokrym.. poezja, jeszcze nie mialem akcji jak z BFami, czyli nawet przy wjechaniu w koleine i hamowaniu, czuć że auto pozostaje pod kontrolą

- ciężko coś powiedziec o ździeralności, ale 'na oko' widzę, że mięso znika szybciej niż z BFa, czasami w zakrętach zapiszczą, ale to naprawdę trzeba konkretnie śmigać i złapać trochę gładkiego asfaltu lub kostki. Uni o tyle tez mi sie podobają, że przy ostrym i nagłym hamowaniu, tuz przed zerwaniem przyczepności goomki po prostu delikatnie popiskują, wiec 'na ucho' można dawkować siłę nacisku na pedał. W BFie tego nie było - potrafiło najpierw dobrze zahamować, a przy dociśnieciu hamulca nagle zrywały przyczepność bez ostrzeżenia (popiskiwania)

Podsumowując - jest to na pewno opona dobra, ale ze wskazaniem na okres typowo letni. Na typową, polską, zmienną pogodę poleciłbym Uni. Oczywiscie, jesli BFa mozesz kupic ponizej 100pln za sztuke (noowki, lub z malym przebiegiem) to cena na pewno atrakcyjna i nie warto sie zastanawiac ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.