Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jestem w szoku... wymiana klocków... w "za nowym aucie"

Featured Replies

Napisano

właśnie przed godziną dzwoniłem do dużej firmy zajmującej się ogumieniem i zawieszeniem oraz hamulcami w samochodach.

prosiłem o podanie ceny wymiany klocków w moim Clio 2003r. I pierwszy szok yikes.gif cena roboty 25pln/koło yikes.gif (dla informacji w ASO 30pln/komplet ok.gif)

poprosiłem o podanie ceny klocków EBC green stuff i lukasa, przemiły pan wziął nr tel. i powiedział ,że oddzwoni bo musi sprawdzić. OK ok.gif myślę sobie to się nazywa obsługa palacz.gif

Po ok. godzinie zadzwonił i powiedział, że.... bardzo mu przykro ale to jest zbyt nowy samochód hahaha.gif i jeszcze nie robią do niego klocków i że zostaje tylko serwis pad.gif no normalnie mowę mi odjęło i zapomniałem się spytać z której dekady ubiegłego wieku mają katalogi klocków hahaha.gif

Fakt,że w sklepach (większości) jak pytałem o firmę EBC to tylko gały wywalali i oświadczali,że niema takiej firmy (co inteligentniejsi twierdzili,że nie mają ich produktów biglaugh.gif)

te nieliczne sklepy z którymi mogłem się porozumieć nie handlują z EBC z uwagi na cenę ich produktów frown.gif

Chyba jednak pojadę do ASO właśnie jakąś promocję mają 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

ponad 38kkm, okładziny jakieś 2mm grubości, więc czas najwyższy ok.gif

Napisano

> ponad 38kkm, okładziny jakieś 2mm grubości, więc czas najwyższy

Kup Ferodo...

Pamiętaj tylko, że masz zaciski Lucas'a co poznasz po wytłoczeniach na nich...

Napisano
  • Autor

> Kup Ferodo...

> Pamiętaj tylko, że masz zaciski Lucas'a co poznasz po wytłoczeniach

> na nich...

Jeździłem na Ferodo golfem GTI , jednak na forum Clio dowiedziałem się ,że to badziew straszny i co drugi komplet chłopaki reklamują niewiem.gif poza tym piszczą strasznie może jakieś podróby się pojawiły hmm.gif

zaznaczam ,że to nie moja opinia tylko innych użytkowników ,a ja staram się uczyć na cudzych błędach ok.gif893goodvibes.gif

W KRC wszyscy chwalą zestaw tarcze Brembo i klocki Lucas, jak przyjdzie wymiana tarcz to pomyśle nad takim zestawem, chociaz na te fabryczne nie mogę narzekać ok.gif

Napisano

> Jeździłem na Ferodo golfem GTI , jednak na forum Clio dowiedziałem

> się ,że to badziew straszny i co drugi komplet chłopaki

> reklamują poza tym piszczą strasznie może jakieś podróby się

> pojawiły

> zaznaczam ,że to nie moja opinia tylko innych użytkowników ,a ja

> staram się uczyć na cudzych błędach

> W KRC wszyscy chwalą zestaw tarcze Brembo i klocki Lucas, jak

> przyjdzie wymiana tarcz to pomyśle nad takim zestawem, chociaz

> na te fabryczne nie mogę narzekać

Yarek poworzący oniegdaj Cliówką też na Ferodo narzekał. Ale jemu poprostu "odkleiła się" okleina hamulcowa od blachy klocka.

Ja zrobiłem na Ferodo ok. 40kkm i jak do tej pory były to "najdłuższe" klocki jakie miałem.

Mi z kolei juz dwa razy odklejała się okładzina od tylnych szczęk. Jet to dosyć upierdliwa usterka, bowiem auto wtedy jeździ tylko do przodu biglaugh.gif. Obecne okładziny to też Ferodo i jak na razie (tfu,tfu) nie narzekam...

Napisano
jak kiedyś montowałem ferodo do seicento to wytrzymywały mi max 12 tys... a przeważnie koło 10 frown.gif dla porównaniu na boshach zrobiłem 25 tys yikes.gif
Napisano

proponuję ci remsę stosunek ceny do jakości ok.gif i nie brudzą tak jak ferodo i lucasy...

Napisano
  • Autor

> proponuję ci remsę

a co to za firma ? nie miałem nigdy z nią do czynienia hmm.gif

dodać chcę ,że kasa nie jest najważniejsza (w granicach rozsądku oczywiście 893goodvibes.gif)

chciałbym klocki takie żeby nie rąbały tarcz, nie pyliły za mocno ,hamował lepiej niż fabryczne i nie piszczały bo mnie to wk...a jak diabli (fabryczne nie piszczą ok.gif)

W sumie fabryczne są niezłe ale ta cena 230pln mnie trochę powala pad.gifscrewy.gif

Napisano

> a co to za firma ? nie miałem nigdy z nią do czynienia

> dodać chcę ,że kasa nie jest najważniejsza (w granicach rozsądku

> oczywiście )

> chciałbym klocki takie żeby nie rąbały tarcz, nie pyliły za mocno

> ,hamował lepiej niż fabryczne i nie piszczały bo mnie to wk...a

> jak diabli (fabryczne nie piszczą )

> W sumie fabryczne są niezłe ale ta cena 230pln mnie trochę powala

obecnie też używam remsę, za komplecik do clio II zapłaciłem 90zł, zrobione 20kkm i jak narazie jestem zadowolony. napewno moge polecić, odpowiednia jakość w swojej cenie. mi remsę polecił mechanik zajmujący sie renaultami. miałem początkowo obawy ale po tym jak raz w roku zmieniałem klocuchy w CC jestem bardzo zadowolony. dodam że w cc przetestowałem kilka firm, tarcze zostały a klocuchy zmieniałem razem z zakładanymi oponami letnimi.

obecnie remsa w clio się sprawuje i wygląda na to że spokojnie dojade do 40kkm. po wymianach co 15kkm w cc, to jest rewelacja.

Napisano

> a co to za firma ? nie miałem nigdy z nią do czynienia

> dodać chcę ,że kasa nie jest najważniejsza (w granicach rozsądku

> oczywiście )

> chciałbym klocki takie żeby nie rąbały tarcz, nie pyliły za mocno

> ,hamował lepiej niż fabryczne i nie piszczały bo mnie to wk...a

> jak diabli (fabryczne nie piszczą )

> W sumie fabryczne są niezłe ale ta cena 230pln mnie trochę powala

Ja w swoim scenicu wymienilem na fabryczne.Moze sa drogie ale po wyjechaniu z serwisu przed 1,5 rokiem zrobilem na nich ponad 50 tys i sa jeszcze w calkiem niezlym stanie. Mysle, ze spokojnie do konca roku mi stracza.Juz nie pamietam ile dokladnie placilem ale wiem, ze zalapalem sie na jakas promocje, wiec bylo warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.