Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sub + monoblok

Featured Replies

Napisano

Z przodu pod kontrolą alpine cda-9835 gra na razie zestaw helix`ów blue 62. Teraz myślę o skrzynce. Patrzę na allegro i aż głupi się robie zlosnik.gif wisior polecał mi wzmaka u-dimension 4ro kanałowego (junior, jeśli dobrze pamiętam), ale że chwilowo z kasą u mnie kiepsko to pomyslałem o monobloku, a przód zostałby na razie pod kontrolą radia. Ile mniej więcej musiałbym przeznaczyć na dobrze grający subwoofer + wzmacniacz ? Nie chodzi mi o umca umca na całą ulicę, raczej szybki, dobrze wysterowany bas. Pewnie było już 1000 takich pytań, więc dodatkowo właśnie zagłębiam się w search`a zlosnik.gif

Napisano

Krotko...

dobry i w miare tani, plus nowy (gwarancja) to monoblock

Ground Zero GZTA 2500 TX

Mozna szukac czegos tanszego, ale ogolnie dobry monoblock ceną nie różni sie od innych wzmacniaczy 2 lub 4 kanałowych 270751858-jezyk.gif a czasem jest o wiele droższy 270751858-jezyk.gif

jak nie chcesz kasy duzo wydawać to jakis dwu kanałowy weź i go zmostkuj 270751858-jezyk.gif hihi

a do tego glosniczek który moge polecic to POWERBASS M-10 lub cos innego z tej firmy 270751858-jezyk.gif jezeli chcesz miec taki bass jak piszesz 270751858-jezyk.gif

ale tak czy siak cena bedzie sie wachac w granicach 500zl (mowa o 2 kanałowym wzmacniaczu i subiku wszystko nowe)

a jak wezmiesz monoblocka to duzo wiecej 270751858-jezyk.gif hihi

Pozdro zlosnik.gif

PS. dlatego tez mysle ze wzmacniacz który Ci juz polecono i tak bedzie dobrym rozwiązaniem... dwa kanały mostkujesz i do suba a dwa lecą na przód do glosników zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Krotko...

> dobry i w miare tani, plus nowy (gwarancja) to monoblock

> Ground Zero GZTA 2500 TX

> Mozna szukac czegos tanszego, ale ogolnie dobry monoblock ceną nie

> różni sie od innych wzmacniaczy 2 lub 4 kanałowych a czasem

> jest o wiele droższy

> jak nie chcesz kasy duzo wydawać to jakis dwu kanałowy weź i go

> zmostkuj hihi

> a do tego glosniczek który moge polecic to POWERBASS M-10 lub cos

> innego z tej firmy jezeli chcesz miec taki bass jak piszesz

> ale tak czy siak cena bedzie sie wachac w granicach 500zl (mowa o 2

> kanałowym wzmacniaczu i subiku wszystko nowe)

> a jak wezmiesz monoblocka to duzo wiecej hihi

> Pozdro

> PS. dlatego tez mysle ze wzmacniacz który Ci juz polecono i tak

> bedzie dobrym rozwiązaniem... dwa kanały mostkujesz i do suba a

> dwa lecą na przód do glosników

Kurde, to ok tysiak wychodzi zlosnik.gif No nic, głośnik wydaje się ok - dużo dobrych opinii słyszałem o powerbassie. Wzmacniacz żaden tańszy nie da rady ? tak żeby ~ 800 zł sie zamknąć ?

Napisano

> Kurde, to ok tysiak wychodzi No nic, głośnik wydaje się ok - dużo

> dobrych opinii słyszałem o powerbassie. Wzmacniacz żaden tańszy

> nie da rady ? tak żeby ~ 800 zł sie zamknąć ?

Tanie j niestety nie oznacza tak samo dobrze.

Byc moze ten zastaw za tysiac pokaze w graniu duzo więcej od innego zestawienia za tysiąc , a ten za osiemset zagra podobnie jak inne za osiemset . Monoblick to nie wybor taki czy inny wzmacniacz , ale wybor wzmacniacz specjalistyczny lub wzmacniacz uniwersalny w danym przedziale cenowym .

Napisano

> A moze koNikDM dwa słowa od siebie , masz jakies zdanie , to sie

> lepiej sprawdzi od tego GZ , czy jest jedynie tansze?

nie sluchalem nigdy gzta 2500 ale co dzien slysze jak gra gzta 4000 i powiem ze ładnie napedza powerbass es6c plus suba narazie blau gtb i w sumie gdyby nie sub to naprawde fajny wzmak lecz niestety nie wiem jak jest z 2500

Carpwoer do suba naprawde sie sprawdza przy 4 omach ma 500 w rms gra miekko. Niestety jego wada jest ze mocno sie grzeje wiec trzeba od niego czyms odprowadzac ciepło.

Ja sam jednak wybrał bym carpowera. Tanszy a z tego co wiem jak radzi sobie 4000 na mostku to bedzie lepszy. Choc zaznaczam nie wiem jak gra ten 2500

Napisano
  • Autor

> Tanie j niestety nie oznacza tak samo dobrze.

> Byc moze ten zastaw za tysiac pokaze w graniu duzo więcej od innego

> zestawienia za tysiąc , a ten za osiemset zagra podobnie jak

> inne za osiemset . Monoblick to nie wybor taki czy inny

> wzmacniacz , ale wybor wzmacniacz specjalistyczny lub wzmacniacz

> uniwersalny w danym przedziale cenowym .

Czyli jest spora różnica w graniu bassu na monobloku niż np na 4ro kanałowym ze zmostkowanym tyłem ?

Napisano

> Czyli jest spora różnica w graniu bassu na monobloku niż np na 4ro

> kanałowym ze zmostkowanym tyłem ?

Zawsze można powiedzieć ze wszystko zależy od Eli , tzn eli tak, eli nie smile.gif

Pamietaj że rozmawiamy o klasie średniej lub budzetowej .

Tu nie spodziewaj sie rozwiązań na wyrost , ktore potrafią sprostac wszelkim nawet dość "abstrakcyjnym " potrzebom w odniesieniu do sprzetu audio , jak np stabilnośc do 0,5 Ohma w mostku .

Dlatego uniwersalnośc w tym zakresie jest kompromisem , a specjalistyczny wzmacniacz powinien bez problemu wykazac wyższość .

Napisano
  • Autor

Pojawiło się nowe pytanie wink.gif Jaka skrzynia pod ten głośnik ?

M-10

Nie wiesz , czy te robione przez Essa dają radę ?

Napisano

polecam monoblock groundzero+Pb S12 w zamknietej skrzynecce grinser006.gifmam taki zestawik w cc i gra 893goodvibes.gifbardzo przyjemnie

Napisano
  • Autor

> polecam monoblock groundzero+Pb S12 w zamknietej skrzynecce mam taki

> zestawik w cc i gra bardzo przyjemnie

Wolałbym jednak mniejszy głośnik (25cm). M-10 wydaje się ok i recenzje też ma niezłe

Napisano

> Pojawiło się nowe pytanie Jaka skrzynia pod ten głośnik ?

> M-10

> Nie wiesz , czy te robione przez Essa dają radę ?

Pytasz o skrzynkę , bez watpienia , sa robione pod te głośniki , posiadaje wewnetrzne wytłumienie i kabel do głosnika .

Mozesz tez zamowić "gotowca" czyli głosnik aplikowany do skrzyni

Napisano
  • Autor

> Pytasz o skrzynkę , bez watpienia , sa robione pod te głośniki ,

> posiadaje wewnetrzne wytłumienie i kabel do głosnika .

> Mozesz tez zamowić "gotowca" czyli głosnik aplikowany do skrzyni

O tym właśnie myślę. Teraz jest tylko pytanie - obudowa zamknięta czy otwarta... zlosnik.gif

Edit : Są jeszcze suby Hertz`a - np taki :

klik klik

Tylko czytałem że wymagają mocniejszych wmacniaczy. Czy to możliwe żeby głośnik 250watt jak ten Hertz potrzebował więcej mocy od 300wattowego PB ?

Napisano

> O tym właśnie myślę. Teraz jest tylko pytanie - obudowa zamknięta czy

> otwarta...

pod glośnik pb s12 mam zamknietą skrzyneczke a wydaje mi sie że pod taka 15 litrów większą i otwartą zagral by jeszce lepiej smile.gifdobrze mi sie wydaje panowie???????

Napisano

> pod glośnik pb s12 mam zamknietą skrzyneczke a wydaje mi sie że pod

> taka 15 litrów większą i otwartą zagral by jeszce lepiej dobrze

> mi sie wydaje panowie???????

o taką mam skrzyneczke KLIK

Napisano

> O tym właśnie myślę. Teraz jest tylko pytanie - obudowa zamknięta czy

> otwarta...

> Edit : Są jeszcze suby Hertz`a - np taki :

> klik klik

> Tylko czytałem że wymagają mocniejszych wmacniaczy. Czy to możliwe

> żeby głośnik 250watt jak ten Hertz potrzebował więcej mocy od

> 300wattowego PB ?

hmmm smile.gif tego hertza spokojnie napedzisz GZ 2500 270751858-jezyk.gif i jest to również godne polecenia

co do wzmacniaczy zeby.GIF niechce tu mieszac ale ten carpower nie ma na 100% tych 500 watt RMS... on by Lanzara Max'a 12 (około 300 RMS) zjarał z miejsca z taką mocą... a niestety nie dzieje sie tak... pozatym przy glosniejszym graniu coraz wiecej zniekształceń 270751858-jezyk.gif

Potestowalem wzmacniaczyk i sprzedałem po tygodniu, kupiłem GZ 2500 i teraz wiem ze dobrze zrobiłem wink.gif

Idąc dalej monoblocki przeważnie są robione specjalnie pod subwoofer wiec mają dużo dokładniejsze filtry, większą ilość opcji, co pozwala w pełni zapanować nad subem i dźwiekiem jaki chcemy uzyskac zeby.GIF

do tego carpower w mostku (czyli pod suba) pracuje tylko na 4ohmach, wiec mozesz spokojnie wykluczyc ewentualne rozbudowy o kolejny glosnik, albo o lepszy glosnik dwucewkowy...

monoblocki, (te droższe 270751858-jezyk.gif ) są stabilne nawet do 0,5 ohma, jak to kolega pisał smile.gif

dalej... tak sie zastanawiałem, skrzynia zamknieta da Ci taki bass jaki potrzebujesz, bedzie on przyjemny dla ucha, a jak dasz glosniej to i tez odczówalny, do tego posłuchasz na tym z dużą przyjemnością i HipHopu, Techniawki jak i czegoś normalnego.... Phil Collins, Queen wink.gif

dodatkowy plus zajmuje mniej miejsca niz skrzynia otwarta smile.gif

skrzynka z Bass reflexem jest raczej bardziej hałaśliwa i do czegos takiego jak umcy umcy i wszystko sie trzesie w aucie i skrzypi 270751858-jezyk.gif

Reasumując do dobrego zestawu poszukaj glosnika i skrzyni zamknietej, PowerBass z skrzynią dedykowaną, albo ten taki Hertz smile.gif

do tego wzmacniacz, moze byc monoblock (lub dwukanałówka), jak nie to jakis lepszy 4 kanałowy wzmacniacz.

Monoblock lub dwu kanałówke bierzesz jak wiesz ze do przodu w przyszłości i tak chcesz osobny wzmacniacz zeby.GIF

Jak nie to załatw to jednym wzmacniaczem 4 kanałowym smile.gif

Aaaa jest jeszcze jedna opcja... Subwoffer aktywny zeby.GIF

przeważnie jest to skrzynia z wzmacniaczem wbudowanym, zaletą jest to ze masz dostosowane w 100% jedno do drugiego (głośnik i wzmacniacz). do tego skrzynka jest na tyle osłonięta ze spokojnie mozesz zapakowac reszte bagażnika i nie bać sie ze parasolka wyląduje na głośniku a laptop połozy sie na wzmacniaczu 270751858-jezyk.gif

Skrzynia Aktywna JBL'a Którą słyszałem i gra całkiem całkiem zeby.GIF

Albo taki bajer firmy HERTZ, ale jego nie slyszalem 270751858-jezyk.gif

No i na koniec jako Ciekawostka...

Wzmacniacz 3 kanałowy Audison

A czemu 3 kanałowy? masz dwa w jednym, monoblock połączony z dwu knałowym wmzacniaczem...

masz tam wyjscie na suba o dość dużej mocy i dwa kanały na zestaw przedni wink.gif a Audisona to nawet nie trzeba reklamowac zeby.GIF

Napisano

no panie. jestem pod wrazeniem. kopalnia wiedzy w Tobie wink.gif

Napisano

> no panie. jestem pod wrazeniem. kopalnia wiedzy w Tobie

tak mnie naszlo 270751858-jezyk.gif wieczorami to ludzie mają wene 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Ciach wink.gif Ok, czyli biorę głośnik powerbass m-10 w zamkniętej budzie, tylko teraz jaki wzmacniacz żeby to wysterować... Kusi mnie kupić coś co da w mostku ~ 225-250watt na początek (głównie ze względu na cene) a za ~ 3 miesiące poszedłby na przód ten wzmak i dokupiłbym monoblok. Co Ty na to ?

Napisano

> pod glośnik pb s12 mam zamknietą skrzyneczke a wydaje mi sie że pod

> taka 15 litrów większą i otwartą zagral by jeszce lepiej dobrze

> mi sie wydaje panowie???????

Jezeli pod pojeciem lepiej , nie poszukujesz precyzji i szybkości , to odpowiedz brzmi TAK .

Jezeli jednak te cechy sa poszukiwane to pozostan przy skrzynce zamknietej .

Napisano
  • Autor

> Krotko...

> dobry i w miare tani, plus nowy (gwarancja) to monoblock

> Ground Zero GZTA 2500 TX

A takie coś ? klik

Nadaje się to do czegoś ? Miałoby to zasilić PB M-10 lub ES 250 Hertz

Napisano

> A takie coś ? klik

> Nadaje się to do czegoś ? Miałoby to zasilić PB M-10 lub ES 250 Hertz

no to teraz pojechałeś po bandzie zeby.GIF, przemyśl to, albo chcesz wzmacniacz albo...

to tak jakbyś chciał kompaktem robić ślubne fotki, zrobić, zrobisz ale...

Napisano
  • Autor

> no to teraz pojechałeś po bandzie , przemyśl to, albo chcesz

> wzmacniacz albo...

> to tak jakbyś chciał kompaktem robić ślubne fotki, zrobić, zrobisz

> ale...

Cholera, to nie dobrze zlosnik.gif Czyli wychodzi na to że muszę na wzmacniacz ok ~ 600 zł wydać... zlosnik.gif

Edit : Jeden z kącikowiczów polecał mi taką skrzynke :

Rockford

+ wtedy wydaje mi się że spokojnie wysterowałby to wzmacniacz :

Audison

Całość robi się w fajnej cenie, tylko teraz pytanie czy to przyjemnie zagra. Tak jak mówiłem - nie chce morza basu, chce dynamiczne wypełnienie pasma zlosnik.gif

Napisano

...nie chce morza basu, chce dynamiczne wypełnienie pasma...

ten wzmacniacz Audisona jest OK skromny ale dobry, natomiast na temat głośnika to bardziej bym sie skłaniał do Hertza, nie mówię, że ten nie zagra.

jakie autko chcesz nagłośnić?

Napisano
  • Autor

> ...nie chce morza basu, chce dynamiczne wypełnienie pasma...

> ten wzmacniacz Audisona jest OK skromny ale dobry, natomiast na temat

> głośnika to bardziej bym sie skłaniał do Hertza, nie mówię, że

> ten nie zagra.

> jakie autko chcesz nagłośnić?

Punciak 2ka ok.gif Tylko znowu nie będzie ciężko temu audisonowi ruszyc hertz`a ? Btw zaraz zakładam drugi wątek n/t przednich głośników bo okazało się że troszke kasy jeszcze bede miał zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.