Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

xenony w bravo

Featured Replies

Napisano

witam

tak jak pisalem pare dni temu, wrzucam dla porownania zdjecia wykonane przy tych samych ustawieniach (0.5s, f4.5, iso400, 27mm,balans bieli ustawiony recznie na 5200K). oba wykonane w tym samym miejscu (pare metrow roznicy). obydwa 'z reki' wiec sa delikatnie poruszone. pozniej wroci jeszcze laguna i dla porownania dorzuce trzecie zdjecie wink.gif w praktyce roznica jest duzo wieksza niz wskazuja na to zdjecia. oczywiscie na korzysc bravo wink.gif

post-49567-14352487589263_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

zapomnialem dodac, ze w stilo jest cos uszkodzone z regulacja wysokosci swiatel. obydwa swiatla sa troche podniesione i oslepiaja. w bravo ustawione prawidlowo (nawet troche za nisko).

Napisano

jakieś te świateła dziwnie świecą - dziwna plama na środku coś musisz jeszcze pogrzebać palacz.gif

Napisano

> co to za plama przed autem?"

dokładnie niewiem.gif

ja takiej nie mam (mam palnik za soczewką)

Napisano

> (mam palnik za soczewką)

brawo dla ciebie

Napisano

> brawo dla ciebie

wpysk.gif podkreslilem to gdyz coraz wiecej aut widze z xenonem w zwyklemy lustrze! w tym dzis bravo... ale dało mi po galach czerwona.gif

Napisano
  • Autor

to jeszcze wspomniana laguna z fabrycznymi xenonami na dokladke. ta 'plama' nazywa sie djauto - tak sa zrobione te soczewki i nic sie z tym nie wyrzezbi. w czasie jazdy w ogole to nie przeszkadza i pewnie nawet bym tego nie zauwazyl gdyby nie to zdjecie. przy soczewkach na krawedziach swiatlo zawsze sie rozszczepia i wyglada to jak abberacja chromatyczna ze zdjec wink.gif to samo mialem w vectrze z xenonami. subiektywnie z tej trojki najlepiej oswietla droge laguna - chociaz w bravo pewnie kwestia przyzwyczajenia bo tez nie jest zle. wezcie pod uwage, ze to zdjecie a dla ludzkiego oka wyglada to zupelnie inaczej. zeby oddac ten efekt musialbym powtorzyc wszystkie ujecia z czasem naswietlania ok 3s przy zachowaniu reszty ustawien. niestety nie mialem czasu zeby rozstawiac sie ze statywem na obwodnicy miasta a przy 3s nie dam rady utrzymac aparatu w bezruchu wink.gif w rzeczywistosci droga jest sporo jasniejsza niz wynika to z zalaczonych zdjec.

post-49567-1435248759626_thumb.jpg

Napisano

> ta 'plama' nazywa sie djauto - tak sa zrobione te soczewki i nic

> sie z tym nie wyrzezbi.

Mam dj`e i palniki 5000 K i jest 100 razy lepiej, światło się równo rozprasza i nie ma żadnych załamań. Bez żadnego przerabiania świeci prawidłowo a nie 3 metry przed auto.

Napisano

> Mam dj`e i palniki 5000 K i jest 100 razy lepiej, światło się równo

> rozprasza i nie ma żadnych załamań. Bez żadnego przerabiania

> świeci prawidłowo a nie 3 metry przed auto.

Widać to teraz nawet DJ-Auto podrabiają... Bo mój prawy też taki kaprawy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.