Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto z włoch

Featured Replies

Napisano

Witam!! mam mozliwosc kupienia maryski z wloch 1.9td i teraz mam pytanie jakie dokumenty musze miec (tzn dostac od sprzedajacego) zeby bez problemu go zarejstrowac?? auto nie ma zadnych tablic przyjechalo na lawecie czy nie bedzie zadnych problemow jesli ich nie ma?? wie ktos ? za wszelka pomoc bede baaardzo wdzieczny.Pozdrawiam

Napisano

Moja Maryska jest z Włoch i tez przyjechala na lawecie,musisz miec umowe,kwit o wyrejestrowaniu auta we Włoszech i problemów nie bedzie,procedura ta sama co przy zakupie z Niemiec czy Holandii...

Napisano

> Moja Maryska jest z Włoch i tez przyjechala na lawecie,musisz miec

> umowe,kwit o wyrejestrowaniu auta we Włoszech i problemów nie

> bedzie,procedura ta sama co przy zakupie z Niemiec czy

> Holandii...

wyrejestrowanie, karta pojazdu i umowa. tylko uważaj bo ostatnio jak rejestrowałem autko to był taki motyw że gościu kupił we włoskim komisie golfa IV i dostał umowę na zwykłej kartce, nie było nr Vinu ani pieczątki firmy a w przypadku kupna z komisu jest to obowiązkiem. a i PS. nigdy więcej nie kupię auta z włoch zeby.GIF za duże brudasy, no i trza lakierować całe auto bo idioci jeździć nie umieją.

Napisano

Heh, cos w tym jest...moim jezdzila kobieta bo wewnetrzna czesc klamek w srodku i na zewnatrz porysowana od pazurków,chyba zekoles nie obcinal hehe.gif a co do lakieru to racja,moja miala male bum,takie wloskie parkingowe,prawy blotnik i drzwi prawe i nawet lakieru nie dobrali dobrego, no i zderzak zruszony,ale to norma u nich,tam nikt recznego nie zaciaga tylko na biegu i to od trojki wzwyz,bo tak ciasno maja,ze staja blisko siebie a jak potem jeden nie moze wyjezdzac to sie przepychaja zderzakami barany...

Napisano

> PS. nigdy więcej nie kupię auta z włoch za duże brudasy, no i trza lakierować całe auto bo idioci jeździć nie umieją.

Brudasy to są na południu. W Trentino to tacy Niemcy, tylko w innym języku mówią.

A jeździć to oni umieją - naprawdę duuuużo lepiej niż Polacy. Ułańska fantazja ich rozpiera, pasów się nie trzymają i zasady traktują bardzo dowolnie. Trzeba się do tego przyzwyczaić, mieć oczy dookoła głowy, ale opanowanie samochodu mają rewelacyjne.

Napisano

(...)

> potem jeden nie moze wyjezdzac to sie przepychaja zderzakami

> barany...

A jak mają parkować? Mają tradycyjne, wąskie uliczki, bez chodników, do tego dużo więcej samochodów - praktycznie każda osoba w rodzinie ma swoje cztery kółka - to czego oczekujesz? Uliczkę się przejeżdża na złożonych lusterkach, mając z lewej strony lampę lub ścianę, a z prawej zaparkowany samochód...

Jakbyś umiał lepiej stanąć - zapraszam do siebie zeby.GIF Zrobimy egzamin ;-)

Napisano

> Jakbyś umiał lepiej stanąć - zapraszam do siebie Zrobimy egzamin ;-)

-dobra,ale egzamin zdaje sie autem egzaminujacego,wiec sprawdze swoje umiejetnosci na Twoim,nie bedzie szkoda jak nie wyjdzie (dżołk ofkors) hehe.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc jutro kupuje maree dla ojca dzis ja widzielismy faktycznie byla malowana z przodu ale nie ma tragedii jeszcze torche pojezdzi no i wyposazenie ma niezle szkoda ze nie ma abs-u no ale ...

Napisano

> wyposazenie ma niezle szkoda ze nie ma

> abs-u no ale ...

jedna rzecz mniej do psucia się biglaugh.gif

Napisano

> Heh, cos w tym jest...moim jezdzila kobieta bo wewnetrzna czesc

> klamek w srodku i na zewnatrz porysowana od pazurków,chyba

> zekoles nie obcinal a co do lakieru to racja,moja miala male

> bum,takie wloskie parkingowe,prawy blotnik i drzwi prawe i nawet

> lakieru nie dobrali dobrego, no i zderzak zruszony,ale to norma

> u nich,tam nikt recznego nie zaciaga tylko na biegu i to od

> trojki wzwyz,bo tak ciasno maja,ze staja blisko siebie a jak

> potem jeden nie moze wyjezdzac to sie przepychaja zderzakami

> barany...

Podpisuję się pod tym....

Jakbym czytał o swoim Bravo.

zlosnik.gif

Napisano

> wyrejestrowanie, karta pojazdu i umowa. tylko uważaj bo ostatnio jak

> rejestrowałem autko to był taki motyw że gościu kupił we włoskim

> komisie golfa IV i dostał umowę na zwykłej kartce, nie było nr

> Vinu ani pieczątki firmy a w przypadku kupna z komisu jest to

> obowiązkiem. a i PS. nigdy więcej nie kupię auta z włoch za

> duże brudasy, no i trza lakierować całe auto bo idioci jeździć

> nie umieją.

Święta racja...Ja nie malowałem tylko dachu.....Poobijane, porysowane, pogniecione..... Ale tanie i w dobrej wersji z małym przebiegiem palacz.gif

Napisano

Ja mam z włochów - od Teressy.

Środek, tapicerka jak nowa.

Tylko że mam zarysowane tylne klamki !!!! icon_eek.gificon_eek.gif

Jak można klamki zarysować?

Jak trzeba jeździć, gdzie się wpychać?

Ale autko zadbane i serwisowane. Przebieg nie kręcony

Napisano
  • Autor

no to jest nastepna marea w klubie auto juz kupione (wczoraj) teraz tylko formlanosci i ma jezdzic jezdzi sie calkiem calkiem silniczek chodzi super smile.gif auto ma na liczniku 154 tys km jest z 98 roku ale pierwsza rejestracja byla w 2000 ciekawe gdzie auto sie uchowalo przz prawie 2 lata smile.gif co do przebiegu to wyglada na faktyczny tapicerka nie zniszczona kierownica, drazek, pedaly nie wytarte smile.gif

Napisano

No to gratki. Ładniuśka?

Ja na TD nie narzekam. Przez ponad rok - 30tyś km padł czujnik położenia walu korbowego (105 zeta - Bosch nowy) i elektrozawór kąta wtrysku przy pompie (300 zeta zamienik), Obecnie mam 208tkm

Napisano

> No to gratki. Ładniuśka?

> Ja na TD nie narzekam. Przez ponad rok - 30tyś km padł czujnik

> położenia walu korbowego (105 zeta - Bosch nowy) i elektrozawór

> kąta wtrysku przy pompie (300 zeta zamienik), Obecnie mam 208tkm

Jakie miales objawy przy tych awariach?

Napisano

> Jakie miales objawy przy tych awariach?

Elektrozawór - objaw: ciekło z niego paliwo. nie litrami ale pompa była mokra i czuć byulo zapach ropy. Lekkie problemy z odpalaniem rano - ale to było połączone z awaria świec żarowych więc ciężko powiedzieć.

Czujnik położenia walu korbowego - Kontrolka "marchewa", silnik chodził jak Ursus C-330 na opale (huk okropny, trzęsawka i tak dąło się go kręcic do 2000 obr/min bo powyżej bałem się o wypadniecie szyb - bo przełaczył sie w tryb awaryjny), Nie działał obrotomierz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.