Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie bagażnika

Featured Replies

Napisano

Witam czy ktoś probował naprawić włącznik oświetlenia bagażnika znajdujący się w zamku tylnej klapy . Włącznik jest zintegrowany z zamkiem i nie występuje jako część zamienna . W serwisie zamek kosztuje 200pln. Liczę że ktoś probował naprawiać , Wiadomo Stilomaniacy potrafią winner.gif , i zaoszczędzę trochę kasy . Pozdrawiam !

Napisano

Witam.

Naprawa jest dość skomplikowana. W moim urwał się kabelek przy samym wyłączniku. Aby się do niego dostać, rozwierciłem nity na zamku. Najgorsze było to, że po rozpołowieniu wyleciały sprężynki i trudno było to potem złożyć. Po zlutowaniu kabelka i ponownym złożeniu zamka wszystko jest ok. W nitach przewierciłem otwory wiertłem 4mm i skręciłem to dwoma śrubami. Najważniejsze, że wszystko działa ok.gif.

Napisano

Mam ten sam problem, ale 200zl zeby miec swiatelko? Lepiej kupic fajnego MagLite'a smile.gif

Napisano

> Witam czy ktoś probował naprawić włącznik oświetlenia bagażnika

> znajdujący się w zamku tylnej klapy . Włącznik jest zintegrowany

> z zamkiem i nie występuje jako część zamienna . W serwisie zamek

> kosztuje 200pln. Liczę że ktoś probował naprawiać , Wiadomo

> Stilomaniacy potrafią , i zaoszczędzę trochę kasy . Pozdrawiam

> !

zalezy jaki masz zamek, sa z zintegrowanym switchem od lampki , sa i zamki ze switchem od lampki na zewnatrz. Moze tylko kostka ci sie zbiesila ?

Prozaiczne pytanie... zarowkie wymienil aa ? wink.gif

rozbieralem G**** na atomy jesli chodzi o tylna klape :

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=279587292&page=0&fpart=2&vc=1

Napisano

ja rozbieralem i dalo sie wydobyc sam switch , dalo sie go nawet rozebrac i zreanimowac... po akcji jasnosc wrocila do bagaznika. Ogolnie musisz wydobyc rygiel z klapy i go "badac" - powodzenia

Napisano

> Ten temat był już poruszany.

A ja mam stary zamek po wymianie zlosnik.gif W razie czego mogę wrzucić fotki - jak mi się uda go rozebrać tongue.gif

Napisano
  • Autor

> A ja mam stary zamek po wymianie W razie czego mogę wrzucić fotki -

> jak mi się uda go rozebrać

Dzięki za podpowiedzi (żarowka sprawna smile.gif ) sprobuję reanimacji.Swoją drogą fiat potrafi komplikować rzeczy proste jedno urzadzenie zapala lampkę drugie kontroluje zamkniecie bagażnika a trzeci czujnik sygnalizuje włamanie. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc .

Napisano

Marny ze mnie naprawiator, ale myślę, że zrobiłem to znacznie prościej. Po zbadaniu kontrolką obciąłem "martwy" przewodzik dochodzący do żarówki bagażnika (była to masa). W zamian pociągnąłem przewodzik od masy (w miejscu przykręcenia małego plastiku do karoserii w bagażniku) i na jego trasie do tejże żarówki dałem malutki ładniutki włączniczek (jest tuż obok żarówki). Mówiąc krótko - obszedłem obwód z tym dziadowskim mikrowłącznikiem zintegrowanym z zamkiem. Włączam sobie światełko samodzielnie i wszystko ładnie działa. yay.gif Jakby ktoś był zainteresowany - zrobię za dnia zdjęcie całego tego ambarasu.

Napisano

I mnie to sie stało oink.gif w zeszlym tygodniu ...ale postanowiłem tego zamka nie rozbiera, zalałem go tylko kilkakrotnie jakimś cudownym środkiem do wszystkiego hehe.gif coś ala WD-40 i po 2 dniach zadziałało ... i działa do dzisiaj swiety.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.