Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra g .centralny zamek.

Featured Replies

Napisano
bbq.gifposiadam astrę g 1999r wersja 3 drzwi.Chciałbym zainstalować w mojęj atrze oryginalny centralny zamek.Sprawdziłem są wiązki do siłowników sterujacymi zamkami.Ne portafię znależć wtyków do podłączenia centrali-sterownika.prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu.Jestem w trakcie poszukiwania podzespołów.
Napisano

CZ znajduje się zwykle w prawym przednim słupku, tam szukaj wtyku. Nastaw się też na wymianę zwykłych, mechanicznych zamków na zamki z siłownikami CZ. Warto też byłoby zamontować blokade wlewu paliwa oraz klapy bagażnika. Ponadto będziesz potrzebował kluczyk(i) z pilotem. W sumie kosztowna inwestycja. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem przy prawym slupku nie ma zadnych zlaczy .Pozdro.

Napisano

> Sprawdzałem przy prawym slupku nie ma zadnych zlaczy .Pozdro.

To robili w ogóle A II bez CZ yikes.gif i to na zachodzie europy bo w Gliwicach 3D niegdy nie produkowali. To nas kolega zaskoczył. pzdr

Napisano
  • Autor

Tak o oczywiście moj astroid ma 4 razy airbag orygonalne radio imotorek od simsona 1,2 16v.Dla mojej lali wystarczy

Napisano
  • Autor

Witam.Jaki model centrali c .zamka od asrty g .pasuje do wersji 3 drzwiowej. pozdrawiam.

Napisano

Proponuje jeszcze sprawdzic czy sa kable w desce rozdzielczej tam przy bezpiecznikach zaraz za przejsciem tych kabli z drzwi. Polecam dlatego ze ja mialem kable w drzwiach tylnych do elektrycznych drzwi ale dalej juz nie(w progach od przejscia z drzwi) Modul centralnego jest za plastikowa oslona po stronie pasazera w tym czarnym progu a nie w zadnym spłupku jak ktos wczesniej pisal.

Napisano
  • Autor

Nie mogłem znależć wtyków do centralki ,ale przez przypadek 'wpadły mi w oko 'dwie wtyczki .Byly schowane oryginalnie za schowkiem na rekawiczki.Nie jestem pewien czy są to właśnie wtyczki do sterownika.Dodaję foto.Przewod biegną w desce rozdzielczej.

post-109483-14352488240023_thumb.jpg

Napisano

To nie te wtyki. Te do zamka są niżej, za łukowatą, plastykową osłoną części progu i kawałka słupka przedniego pod schowkiem. Osłona jest przykręcona 1 wkrętem Torx. Wkręt jest zasłonięty zaślepką. Jest to na wysokości kostki prawej stopy pasażera. Pod zawiasami prawych przednich drzwi. Lepiej się nie da wytłumaczyć.

Zdejmij tę osłonę - powinny być 2 duże wtyczki, jak nie ma, to nie ma i wiązki. Zobaczysz też 2 miejsca na przykręcenie modułu CZ.

PS. I nie zakładaj nowego watku w tej samej sprawie, nie rób śmietnika...

Pozdr.

Napisano

> Witam.Jaki model centrali c .zamka od asrty g .pasuje do wersji 3

> drzwiowej. pozdrawiam.

Modułów CZ jest kilkanaście, w zależności od nr VIN, nr silników, wersji nadwozia (potrzebny kod, np. F48 - hatchback 5D) itd. Bez tych informacji nie da się wyszukać właściwego modułu dla ciebie. Jesli chcesz - wyslij mi na priv te dane, postaram się coś znaleźć...

Pozdr.

Napisano

Sprawdź też, czy masz w skrzynce styki pod bezpiecznik do CZ. Szukaj w górnym rzędzie, 13-ty od prawej lub 6-ty od lewej (dużych nie licz). Jak nie ma styków pod bezpiecznik, to nie ma też wiązki do CZ.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

>Witam. Faktycznie lepiej sie nieda wytlumaczyc.Wszystko prawdziłem wtyków brak .teraz inne pytanie (jestem uparty).czy jest ożliwośc podłączenia oryginalnego systemu c.z.do auta z tka wiazka elektr. jaka ja posiadam (w drzwiach są kable).Dodam ,ze nie jestem zwolennikiem instalowania wyrobów zastepczych. styki pod bezpiecznik są -jest napięcie.

Napisano

> czy jest

> ożliwośc podłączenia oryginalnego systemu c.z.do auta z tka

> wiazka elektr. jaka ja posiadam (w drzwiach są kable).

Zawsze jest, tylko czasem jest mniej, z czasem więcej do dołożenia. To, że w drzwiach masz kable to jest oczywiście zaleta. Sprawdź, czy masz dalszy ciąg tych kabli w obu słupkach, w co wątpię, bo gdyby były, musiałyby się kończyć wtyczkami CZ. Do drzwi kierowcy będziesz wtedy musiał doprowadzić 7 przewodów, do pasażera 3, jeden do masy, dwa do skrzynki bezpieczników (nr 11 i 21) oraz jeden do multitimera (żeby kierunki ci mrugały podczas zamykania i otwierania pilotem). Do tego kupić musisz centralkę CZ z kluczykami-pilotami i ewent. surówki kluczyków oraz 2 zamki - kierowcy i pasażera. Nie wiem, czy się da wkładkę kluczyka przełożyć ze starego zamka do nowego, ale zakładam, że tak, przecież nie będziesz zmieniał stacyjki... Być może twój kluczyk będzie pasował do pilota (nie wiem, jak wygląda), ale w najgorszym razie będziesz musiał dorobić kluczyki (nacięcia), kostke immo przełozysz do nowego kluczyka-pilota. Troche kosztów i roboty będzie...

Koszt oceniam tak: dwa zamki maks. 200 zł, CZ + piloty 150 zł link , surowe kluczyki - tutaj zagadka, na Allegro nie widziałem, może w zakładach dorabiających kluczyki samochodowe będą mieli, jak nie to ASO Opel, ale tam zedrą... W sumie 350 zł + koszt dorobienia 2 kluczyków, może wyjdzie mniej niż 500 zł.

PS. Kupując moduł CZ zmuś sprzedawcę, żeby ci dołożył wtyki z kawałkami wiązek przewodów, same wtyki są nie do dostania i dorobienia!!!

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.