Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BIG PROBLEM !!

Featured Replies

Napisano

Skoro już jesteśmy przy temacie uszczelek i głowice to cytuję siebie po raz wtóry wink.gif

Ja słyszałem o uszczelkach firmy COMETIC, że są bardzo dobre. Ale nie stosowałem jej jak dotąd u siebie. Nie wiem jak długo mi pochodzi ta co mam założoną teraz ale wiem jedno. Kiedyś po zakupie auta robiło mi się ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym i po okresie ponad 1 roku wywaliło uszczelkę. Zmieniłem ją i przez pół roku był spokój (w zbiorniczku zero jakiegokolwiek ciśnienia). Jakiś czas temu zauważyłem jednak, że ciśnienie znów się robi. Ale auto pali i pracuje normalnie. Temperatura w normie tyle, że ciśnienie jest i to nieważne czy silnik jest mocno rozgrzany czy lekko ciepły. Układ odpowietrzony, płyn jest, olej czysty, masełka pod korkiem nie ma. Na pytanie czemu robi się ciśnienie każdy mi mówi: TAK MUSI BYć. Więc nie wiem przez długi czas po wymianie uszczelki nie było ciśnienia, a jakieś 2tyg temu się pojawiło. Dziwi mnie to trochę, że przez tak długi okres czasu nic było ciśnienia

Dlatego też nie wiem czy: ciśnienie w zbiorniczku=początek padającej uszczelki??? Poza ciśnieniem nie dzieje się nic złego związanego z pracą silnika

Napisano
  • Autor

nie odpowiem Ci na 100% bo nie wiem, ale u mnie jak wykichało uszczele to w zbiorniczku było takie cisnienie, że cały silnik był zarzygany płynem z chłodnicy...

Napisano

> nie odpowiem Ci na 100% bo nie wiem, ale u mnie jak wykichało

> uszczele to w zbiorniczku było takie cisnienie, że cały silnik

> był zarzygany płynem z chłodnicy...

U mnie jest tak, że jak go rozgrzeję do 90 st.C, odkręcę korek i go mocno przegazuję to nic się nie dzieje.

Napisano

To tak dolaczajac sie do tematu.. jaka uszczelke polecacie pod softturbo zeby szybko jej nie zniszczylo?!

Napisano

jak chcesz mieć dobrą UPG to jak pisałem: Cometic, Greddy, z tymże oni to zrobiliby na zamówienie (czyli dość drogo). Jeżeli jesteś z okoli Wawy jest tam kilka osób, które dorabiają uszczelki jakie tylko będziesz chciał, miedziane, stalowe itd. Jeżeli chcesz to z innych producentów Elring, Goetz.Lepiej zainwestować, w końcu nie zakłada się tego ciągle, lepiej raz a dobrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.