Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

civic

Featured Replies

Napisano

witam po sąsiedzku z kącika BBM

poszukuje informacji technicznych na temat najnowszego civica 5D

wymiary zewnętrzne, wewnętrzne, rozstaw osi, silniki, spalanie (realne i fabryczne) pojemność bagaznika itp bedę też wdzięczny za subiektywne opinie użytkowników ...

Napisano

> witam po sąsiedzku z kącika BBM

> poszukuje informacji technicznych na temat najnowszego civica 5D

> wymiary zewnętrzne, wewnętrzne, rozstaw osi, silniki, spalanie

> (realne i fabryczne) pojemność bagaznika itp bedę też wdzięczny

> za subiektywne opinie użytkowników ...

Dane techniczne znajdziesz na kazdej stronie Hondy...

jesli chodzi o opinie to sa male problemy ze stukajacymi amortyzatorami... zacina sie wlew paliwa... skrzypienie w okolicach przedniej szyby...

Napisano

> ja polecam

> www.civicklub.pl - tam jest naprawdę skarbnica wiedzy

hehe.gif eee tam som same geje biglaugh.gif

Napisano

> eee tam som same geje

Wlasnie... i koniuja sie caly czas przy jakis gadzetach ktore nazywaja JDM zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> eee tam som same geje

Ja tam gejem nie jestem grinser006.gif

Napisano

> Dane techniczne znajdziesz na kazdej stronie Hondy...

> jesli chodzi o opinie to sa male problemy ze stukajacymi

> amortyzatorami... zacina sie wlew paliwa... skrzypienie w

> okolicach przedniej szyby...

oooo stukające amortyzatory, czy stare accordy też tak miały?

Napisano

Witaj,

Jestem posiadaczem Hondy Civic 5D 1,8 od sierpnia br.

Jak na razie moja subiektywna opinia jest jak najbardziej pozytywna. Na temat wyglądu zewnętrznego nie będę się wypowiadał gdyż jest to rzecz gustu jednym się podoba innym nie skoro się pytasz to pewnie Ci się podoba.

Zacznę od silnika polecam 1,8 lub 2,2 diesel 1,4 jest za słaby, jeździłem na próbnej jeździe u dealera.

Chociaż mam samochód dopiero od sierpnia i nie jeździłem zbyt wiele - jedna trasa około 500 km i reszta po mieście to muszę przyznać że silnik jest elastyczny auto przyśpiesza lepiej niż sprawnie i inne auta którymi jeździłem (Toyota Corolla 1,6, Daewoo Nubira 2,0, Opel Vectra 2,0). Przy tym nie spala nadmiernych ilości paliwa, w mieście 8-9 litrów, za miastem około 7,0.

Skrzynia biegów bardzo precyzyjna.

Miejsca w środku jak na mnie dużo, bagażnik bardzo duży jak na tą klasę - prawie 500 l. Dodatkowo rewelacyjny system tylnych foteli w których można podnieść siedziska, jak w kinie, i pozwalają przewozić duże przedmioty z tyłu.

Prowadzenie samochodu bardzo dobre, system kierowniczy precyzyjny, prowadząc czuje się samochód. No ale coś za coś jeżeli cenisz sobie komfort to Civic nie wygra w tej konkurencji. Ale za to jeżeli wolisz bardziej sportową charakterystykę to jest auto dla Ciebie

Cena a wyposażenie. Przed wyborem Civica analizowałem oferty innych producentów i szczerze powiedziawszy jeżeli chcesz mieć podobnie wyposażony samochód konkurencji z silnikiem o podobnych parametrach to okazuje się że Civic nie jest aż tak drogi. Oczywiście jeżeli nie bierzemy pod uwagę Ceed'a lub I30. Chociaż po przymiarce do Kia zdecydowałem się na Civica mimo że był droższy o niespełna PLN 9 tys. Mimo, że Koreańczycy zrobili duże postępy to jeszcze im trochę zostało w kwestii jakości wykończenia

Natomiast i Ford, Opel, Renault, Toyota, Seat, Skoda nie mówiąc o VW oferują albo droższe auta z podobnym wyposażeniem, albo trzeba się zadowolić mniejszym silnikiem.

Polecam teraz zakup Civica w promocji (opony zimowe gratis plus PLN 4 tys. na akcesoria). Choć wyposażenie jest prawie kompletne to warto te PLN 4 tys.wydać na np felgi do opon zimowych, czujniki parkowania.

Wspomniałem o czujnikach bo się przydają gdyż widoczność do tyłu jest trochę ograniczona niestety futurystyczny wygląd nie idzie w parze z widocznością.

Pierwsza moja reakcja była to tragedia ale kwestia przyzwyczajenia i można spokojnie manewrować.

Czasami trochę brakuje tylnej wycieraczki podczas deszczu ale w porównaniu do aut którymi jeździłem to tylna szyba bardzo mało się brudzi i można wytrzymać bez tej wycieraczki. No cóż, znowu design zwyciężył nad praktyką.

Co do typowych usterek to rzeczywiście na stronie Honda Civik Klub Polska znajdziesz jakie przypadłości trapiły posiadaczy tego auta.

U mnie jak na razie nic się nie dzieje. Na początku raz czy dwa razy trochę trzeszczały plastiki co mnie zirytowało i chciałem jechać do serwisu ale problem samoistnie ustał.

Napisano

Witam

To i ja się wypowiem na temat nowego Civica, chociaż nie posiadam tego auta, ale miałem okazję je obejrzeć i przejechać się. Generalnie wózek ma wiele zalet - świetny design, piękne wnętrze, jest przestronny, ma fajny silnik (i 6 b. skrzynię), duży bagażnik, bogate wyposażenie, itp. Niemniej jednak przed kupnem zdecydowanie polecam przejażdżkę i to najlepiej po jakiejść niezbyt równej drodze, a potem po równej drodze, ale szybko smile.gif Samochód jest bowiem dość twardy i głośny - nastawiony po prostu na sportowe doznania i frajdę z jazdy niż komfort. Nie każdemu może to odpowiadać.

Co do informacji na temat samochodu, to prawdziwą skarbnicą wiedzy jest ta strona: http://www.civinfo.com/forum. Niestety okazuje się, że Civic nie jest całkiem pozbawiony wad - jest tam opisanych sporo różnych problemów jakie trapią niektórych użytkowników tego auta - niedoskonałości montażu (najróżniejsze trzaski, stuki, itp.), problemy z zawieszeniem, rozładowujące się akumulatory w dieslach, i parę innych kwestii. Wygląda na to, że Honda nie dopracowała paru rzeczy w tym modelu, a może to choroby wieku dziecięcego, które nie będą się pojawiać w kolejnych egz. W każdym razie lektura tej strony chwilowo zniechęciła mnie nieco do zakupu tego auta...

M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.