Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przecieka podłoga?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Podczas gruntownego sprzątania auta natrafiłem na sporą ilośc wody pod gąbką oddzielającą dywanik od blachy podłogi w miejscu nóg kierowcy i siedzącego obok pasażera. Spróbowałem sfotografować telefonem te miejsca, z góry sorki za kiepską jakość. Dodam, że w tych miejscach nie widać specjalnie rdzy a jedynie gąbka wydaje się być odrobinę sfatygowana, co by wskazywało, że woda stacjonuje tam epizodycznie. Wczoraj myłem auto, do tego dziś padał deszcz, więc może to nieszczelności w okolicy przedniej szyby? Sam nie wiem. Miał ktoś podobny problem?

post-109260-14352488381604_thumb.jpg

Napisano

> więc może to nieszczelności w okolicy przedniej

> szyby?

najprawdopodobniej tak

ale musisz najpierw wykluczyć cieknącą nagrzewnicę wink.gif

edit: co do przecieku spod szyby - zerknij do manuala parowanie szyb

jest tam co nieco o uszczelnianiu podszybia ok.gif

Napisano

Przyczyną mogą być nieszczelne zaślepki w płycie podłogowej -od tego bym zaczął. Tam wystarczy baaardzo niewielki luz i efekt będzie taki, że podczas jazdy woda będzie zasysana do wnętrza.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wróciłem do garażu i zbadałem sprawe dokładniej. Okazuje się gąbka trzyma wodę dość wysoko, niemalże pod samą deskę rozdzielczą, przynajmniej od strony pasażera, bo tu udało mi się wsadzić rekę dość głęboko.

Choroba, coś mi się wydaje, że bedzie jutro dodatkowo demontaż deski rozdzielczej food.gif, chociażby po to, by osuszyć tą gąbkę. Jest dośc mocno obwarowana i nie można jej ot tak sobie wyciągnąć. Póki co nadal nie wiem skąd ta woda. Najprawdopodobniej to ta nagrzewnica. Podciekanie spod płyty podlogowej raczej bym wykluczył, bo teoretycznie woda byłaby tylko w najnizszym punkcie podłogi.

A wracając do tej deski - czy ktoś na forum stworzył jakiś manual odnośnie jej globalnego i szybkiego demontażu, do którego się jeszcze nie dokopałem?

Dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam!

Napisano

dobra rada - zrób to szybko, bo po jednej stronie masz ECU, po stronie kierowcy zaś dwa złącza instalacji elektrycznej. O skutkach ich zamoknięcia chyba mówić nie trzeba? A zamoknięte złącza potrafią skutecznie uprzykrzyć życie crazy.gif

Napisano

raz jak zagladalem do filtra kabinowego to zle zamontowalem plastikowa listwe pod podszybiem, widac ja przy otwartej masce, i podczas mycia samochodu i pozniejszych deszczach woda wlewala sie przez filtr kanalami do kabiny. gabke mozna by wykrecac gdyby udalo sie ja wyciagnac. kilka dni suszenia przy pomocy gazet i uniesionej wykladzinie pomoglo. warto zwracac uwage na montaz tego ustrojstwa bo w najlepszym wypadku skonczy sie tylko na suszeniu

Napisano

A moim zdaniem to w 100% cieknace podszybie i tam bym szukal przyczyny'

C14 NZ/HB92

Napisano
  • Autor

> A moim zdaniem to w 100% cieknace podszybie i tam bym szukal

> przyczyny'

> C14 NZ/HB92

Zgadza się. Podczas montażu LPG serwisanci zakładając parownik wymontowali plastiki podszybia i w pośpiechu nie założyli ich z powrotem prawidłowo - połowa uszczelki leżała sobie w "kanale". Miałem tak przeszło miesiąc aż do wczoraj oslabiony.gif Wylałem, tzn. wyrżnąłem z gąbki wygłuszająco-izolujacej blisko litr wody. Na szczęście udało się ją osuszyć nie demontując w całości deski rozdzielczej, jak to zamierzałem desperacko zrobić jeszcze minionego popołudnia.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.