Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

unol 1.4 i.eS i jego dolegliwości

Featured Replies

Napisano

A więc tak: od pewnego czasu zauważyłem, że mimo tego ze sie nagrzeje to nadal leci para z tłumika...podejrzewam UPG no ale płynu zbytnio nie ubywa ( nie zauwazylem) szybko sie nagrzewa po 5-6 km mam 85-90 stopni. Oleju nie przybywa. Na wolnych jednak delikatnie przerywa tak jakby nie palił na jeden garnek. Spalanie ok okolo 7 literkow srednio przy 100-120. Nie wiem co mu dolega, zauwazylem wyciek oleju dosc duzy z pod głowicy w jednym miejscu: +/- na środku cieknie tam dosyć sporo(okolice kanału olejowego tak podejrzewam). Swiece ok tylko jedna ma wiecej nalotu (jasnego)od innych. Czekam na rady ale wydaje mi sie ze tylko zdjecie glowicy mnie ratuje. Dodam ze uno 96 160kkm.

Napisano

> A więc tak: od pewnego czasu zauważyłem, że mimo tego ze sie nagrzeje

> to nadal leci para z tłumika...

U mnie w zimne dni to standard ok.gif Jak go odpale po kilku dniach to przestaje "dymić" po kilkudziesięciu minutach palacz.gif

Jeśli chodzi o spalanie to książka WKŁ podaje:

90 km/h - spalanie 5,6 l/100

120 km/h - 7,2 l/100 cfaniaczek.gif

Szybkie nagrzewanie to też normalka - jak robiłem reset kompa to wentylator włączył się po 12 min od odpalenia Uniawki 893goodvibes.gif

Napisano

Mój uniak też na 2 cylindrze ma o połowę mniejsze sprężanie niż na pozostałych i świeca jest jak u ciebie-więcej nalotu,lecz po za troszkę nierówną pracą na wolnych obrotach nic mu nie dolega-niczym piorun śmiga. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.