Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.4 - Jeszcze nie mam, a juz pytam

Featured Replies

Napisano

> Tak na przyszłość - Daniela_I to Ty nie słuchaj

> On ma takie podejście już od dawna

Jakie podejście? hmm.gif Jakbyś jeździł 1.8, a ktoś o takie auto by zapytał, to by się zapewne zaraz okazało, że pogłoski o padającym wariatorze to jakieś wymysły zazdrośników i taka przypadłość w naturze w ogóle nie występuje... biglaugh.gif

2.4 jest mocno awaryjnym, nietrwałym silnikiem - i to jest po prostu jego cechą wrodzoną. Można to przyjmować do wiadomości bądź nie (jak widać, niektórzy wolą nie przyjmować), ale jest to od ładnych paru lat doskonale znany fakt i takim ten fakt pozostanie praktycznie niezależnie od tego, ile piany oburzeni posiadacze Abarthów zdołają tu ubić. zlosnik.gif

Napisano

> Jakie podejście? Jakbyś jeździł 1.8, a ktoś o takie auto by zapytał,

> to by się zapewne zaraz okazało, że pogłoski o padającym

> wariatorze to jakieś wymysły zazdrośników i taka przypadłość w

> naturze w ogóle nie występuje...

witam Cię ponownie Danielu_I.

Jak zapewne wiesz, wariator to również "przypadłość" silników 2.4, prawda?

Tyle tylko, że wariator kosztuje do 200zł i wymienia się go czasami (ja np nie wymieniłem) podczas wymiany rozrządu w celu zminimalizowania kosztów "rozkładania" silnika.

"Niestety" i w moim "awaryjnym" silniku nie musiałem wymienić tego "nieszczęsnego" wariatora...

> 2.4 jest mocno awaryjnym, nietrwałym silnikiem - i to jest po prostu

> jego cechą wrodzoną. Można to przyjmować do wiadomości bądź nie

> (jak widać, niektórzy wolą nie przyjmować), ale jest to od

> ładnych paru lat doskonale znany fakt i takim ten fakt

> pozostanie praktycznie niezależnie od tego, ile piany oburzeni

> posiadacze Abarthów zdołają tu ubić.

zobacz, że ponownie nie ma tutaj żadnego z użytkowników którzy biją pianę i którzy bronią Abarth'a "ręcami i nogami"

zwróć uwagę, że np: ja, Radar i MadMax - my przytaczamy FAKTY.

To nie nasza wina, że tak "awaryjne" silniki 2.4 i Selespeed się u nas nie psują

Powiedz, co możemy zrobić, abyś zmienił swoje nastawienie?

Napisano

> zwróć uwagę, że np: ja, Radar i MadMax - my przytaczamy FAKTY.

Kwestionowanie faktów to nie jest przytaczanie faktów. nono.gif Z tego, że jeden z kącikowiczów wczoraj znacząco przekroczył dozwoloną prędkośc i nie otrzymał za to mandatu nie wynika w żaden sposób, że taki proceder jest legalny i nie podlega karze biglaugh.gif. Z tego, że Ty nie masz problemów ze swoim autem nie wynika w żaden sposób, że tego konkretnego modelu nie trapią żadne problemy i nie ma on żadnych wad konstrukcyjnych mogących skutkować ponadprzeciętną awaryjnością. ok.gif

Dla przykładu Alfą 156 2.0 TS udało mi się przejechać ponad 100 kkm dokonując wyłącznie czynności serwisowych przewidzianych programem przeglądów - nie jest to jednak żaden powód by udać się z tym fascynującym wynikiem na kącik AR i rekomendować każdemu ten silnik jako wysoce niezawodny - przy okazji wprowadzając w bład pytających o ten silnik. Po prostu dlatego, że do niezawodności dużo mu brakuje - a ja najzwyczajniej w świecie miałem więcej szczęscia niż inni użytkownicy aut z tym silnikiem, którym potrafiły powycierac się krzywki na wałkach rozrządu, strzelać paski, pękać pierścienie, itp., itd. o wariatorze czy hydraulicznych kasatorach luzów zaworowych nie wspominając. Widzisz analogię?

> Powiedz, co możemy zrobić, abyś zmienił swoje nastawienie?

Proponuję zaprzestać opowiadania wyssanych z palca banialuk o tym, jakim to znakomitym i niezawdonym silnikiem jest 2.4. Większość serwisów zajmujących się włoskimi autami 2.4 Lancii pamięta przede wszystkim przez często wykonywane naprawy główne - niewspółmiernie często do liczby aut z tymi silnikami na rynku, a i powtarzalność tych usterek jest zadziwiająca. Jeśli ktoś kupuje takie a nie inne auto, to dobrze by je kupował dzięki jego zaletom i mimo jego potencjalnych wad niż po prostu będąc ich nieświadomym lub wprowadzonym w błąd przez wyznawców teorii "moje jest najlepsze". ok.gif

Z mojej strony EOT. IThankYou.gif

Napisano

> Powiedz, co możemy zrobić, abyś zmienił swoje nastawienie?

Wierzysz w garbate aniolki ? To tak, jakbys chcial o faktach porozmawiac z poslem z PiS. zlosnik.gif Fizycznie niemozliwe, bo oni maja zawsze swoje racje hehe.gif

Jak to powiedzial J.Kaczynski : "nikt nam nie wmowi ze biale jest biale, a czarne jest czarne" hahaha.gif

Napisano

> Z mojej strony EOT.

claps.gif

z mojej strony również EOT.

Ale wiedz, że idąc Twoim tropem (myśleniem), każde auto jest do dupy.

A zainteresowani mają już pogląd sytuacji i wiedzą jakie są wady i zalety Abarth'ów biglaugh.gif

Napisano

> Wierzysz w garbate aniolki ? To tak, jakbys chcial o faktach

> porozmawiac z poslem z PiS. Fizycznie niemozliwe, bo oni maja

> zawsze swoje racje

claps.gif celna uwaga i spostrzeżenie ok.gif

> Jak to powiedzial J.Kaczynski : "nikt nam nie wmowi ze biale jest

> biale, a czarne jest czarne"

niestety takich ludzi jest jeszcze w Polsze sporo,,,

Napisano

> celna uwaga i spostrzeżenie

> niestety takich ludzi jest jeszcze w Polsze sporo,,,

Ponieważ nikt z Was nie jest w stanie przekonać do swoich racji drugiej strony, pozwolicie, że zamknę wątek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.