Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regeneracja turbiny

Featured Replies

Napisano

Mysle o regeneracji turbiny, ogunie auto ciagnie dobrze, predkość jaka udalo mi sie rozinac to 180km/h na zwyklej drodze, wiec chyba z cisnieniem doladowania nie jest zle.

Moj problem tkwi w lejącym sie oleju z turbiny na asfalcie zostawiam okolo 1 litra oleju na 1000km, co jest przyczyna tego ze z niaj sie tak leje???Jaka regeneracja turbo jest mi potrzebna, czy wystarczy wymiana jakis uszczelniaczy czy musze robic "pełną" regeneracje???

A moze starczy jak zakupie taki oto zestaw naprawczy http://www.allegro.pl/item269097166_zestawy_naprawcze_do_turbo_garrett_kkk_borg_mhi.html i czy udało by mi sie samemu to zrobic???

pozdrawiam

Napisano

starszemu jak padło turbo w astrze 1.7 dtl garret to duuuzo sie nadzwonił i ostatecznie oddał do zakładu turbo-tech w Bielsku Białej. Firma jest konkretna a nie ażtaka droga. wyważają wirniki ponieważ turbo chodzi na bardzo duzych obrotach i musi byc idealnie wyważone. no i gwarancja jest oczywiście.. smile.gif

Napisano

> Mysle o regeneracji turbiny,

> Moj problem tkwi w lejącym sie oleju z turbiny na asfalcie zostawiam

> okolo 1 litra oleju na 1000km, co jest przyczyna tego ze z niaj

> sie tak leje???Jaka regeneracja turbo jest mi potrzebna, czy

> wystarczy wymiana jakis uszczelniaczy czy musze robic "pełną"

> regeneracje???

Przebieg masz pewnie już niemały zważywszy na rocznik auta , więc skoro turbo od strony "zimnej" puszcza olej to i tak trzeba przejrzeć całe

> A moze starczy jak zakupie taki oto zestaw naprawczy

> http://www.allegro.pl/item269097166_zestawy_naprawcze_do_turbo_garrett_kkk_borg_mhi.html

> i czy udało by mi sie samemu to zrobic???

Zapomnij o tym że zrobisz to dobrze samemu , po regeneracji turbo powinno się wyważać wirnik , itd.

Inną rzeczą jest czy f-my naprawdę się do tego przykładają .

Czasem warto rozejrzeć się za jakąś tanią używką , z krótką gwarancją , zawsze można ją wtedy oddać jak będzie lipna .

Co do regeneracji to na ogół polecane są te f-my :

1. Ream-Poland

2. Motoarena

Napisano
  • Autor

przebieg mam niewąski bo auto 1 rejstracje za granica mialo w czerwcu 99roku i w sierpniu 2006 zostło wyrejstrowane we Włoszech:) w grudniu 2006 je zakupiłem to miało prawie 180 tysiecy, znaczy tyle pokazywał licznik a ile było naprawde to czort wie:) ale przebieg moze byc prawdziwy 25 tysiaków rocznie.

Właśnie sie rozgladałem za używką ale ceny pokroju 500zł nie sa rewelacja gdzie za 700-800zł mam regeneracje turbiny i jest jak nowa.

Napisano

> Właśnie sie rozgladałem za używką ale ceny pokroju 500zł nie sa

> rewelacja gdzie za 700-800zł mam regeneracje turbiny i jest jak

> nowa.

Niestety , regeneracja regeneracji nierówna , zdarzają się pady takich turbin po paru tysiącach , a inne żyją potem niemal tyle co nówki .

No ale w końcu od czego jest roczna gwarancja smirk.gif

Napisano

Używką ale ceny pokroju 500zł nie sa

> rewelacja gdzie za 700-800zł mam regeneracje turbiny i jest jak

> nowa.

s

nie kupuj używaek chyba ze z pewnego źródła... przerabiałem to ... są wyczyszczone nic wiecej po 1kkm znó zaczyna sie to samo... czyli dowymiany.. lepiej dołozyc 200 zł i zrobic to raz a dobrze, pozatym w turbo-tech bielsko starszy płacił cos około 650-680 zł za regeneracje i smiga juz 2 rok i ani małej chmurki nie puści ;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.