Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie może uciekać prąd??

Featured Replies

Napisano

A więc tak:

w zeszłe wakacje założył mi znajomy elektr. szyby, centralny, moduł domykania. wszystko dziala, ale jak tylko zrobilo sie zimniej po nocy byly problemy z odpaleniem, pojechalem do elektryka (moj znajomy niestety wyemigrował), sprawdzil i stwierdzil, ze pobor mocy na psotoju jest duzo za duzy frown.gif 0,4A, po dlugich ogledzinach odlaczyl modul domykania szyb, bo podobno on żarł prąd, ponieważ zima była słaba w tamtym roku dotrwałem do teraz i przy pierwszych niższych temperaturach problem powrócił. Jak wsiadam do auta po nocy to jeszcze odpalam, choć się już autko jąka, jak stał dwa dni (i lekkim mrozie w nocy), odpala z wielkim bólem, nawet zegar się resetuje crazy.gif Ktos mi podpowiedział, że gdyby prąd uciekał to przecież niezależnie czy to zima czy lato, niby racja, ale na urlopie auto stało 4 dni i problemu nie było.

Już mnie trafia, bo codzień rano zastanawiam się czy odpalę auto do pracy.

Pomocy, a może ktoś zna dobrego elektryka w Łodzi, co by się zajął moim problemem. DZIEKI za wszelka pomoc.

Napisano

zimny akumulator ma mneijsza pojemnosc - dlatego w zimie sa problemy

musisz pokolei odlaczac elementy (bezpieczniki) i sprawdzic co powoduje taki duzy pobor

jak sie nei chce - to wieczorem zdejmuj kleme lub kup nowe aku

Napisano

mi też kiedyś brał dużo prądu, co prawda nie aż 0,4A próbowałem tak jak kolega wyżej opisał z bezpiecznikami, ale nie wskazało na nic, ściagłem licznik i zaczełem sprawdzac kable czy nie mają gdzieś zawrcia, ale nic nie było, rozkeciłem centralkę z alarmu a tam goły kabel, zero izolacji, po wszyzstkich stykach, no i okazało się że tak zwarło że włączyl się tryb serwisowy, który pobiera 250mA smile.gif

Napisano

hej!

a ile powinno maksymalnie pobierać prądu na postoju??? bo ja mam podobne objawy jak kolega najwyżej...i trza pomierzyć zanim sie kupi nowe aku. dzięki

Napisano

> hej!

> a ile powinno maksymalnie pobierać prądu na postoju??? bo ja mam

> podobne objawy jak kolega najwyżej...i trza pomierzyć zanim sie

> kupi nowe aku. dzięki

U mnie przy uzbrojonym alarmie + radio (wyciągnięty panel) pobór pradu wynosi ok 0.03A.

Napisano
  • Autor

> mi też kiedyś brał dużo prądu, co prawda nie aż 0,4A próbowałem tak

> jak kolega wyżej opisał z bezpiecznikami, ale nie wskazało na

> nic, ściagłem licznik i zaczełem sprawdzac kable czy nie mają

> gdzieś zawrcia, ale nic nie było, rozkeciłem centralkę z alarmu

> a tam goły kabel, zero izolacji, po wszyzstkich stykach, no i

> okazało się że tak zwarło że włączyl się tryb serwisowy, który

> pobiera 250mA

sprawdze, sprawdze a jak dziala alarm na trybie serwisowym??? hmm.gif

Napisano

podlacz amperomierz i wyjmuj po kolei po jednym bezpieczniku, jak za ktoryms razem pobor pradu spadnie to znaczy ze na obwodzie zasilanym tym bezpiecznikiem masz cos co zre, dzieki temu bedzie ci latwiej zlokalizowac co to ok.gif

pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.